تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):سلام را رواج ده تا خير و بركت خانه ‏ات زياد شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798270142




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهرام ناظری :سخت گیرها بین اهالی موسیقی فاصله انداخته است


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: شهرام ناظری :سخت گیرها بین اهالی موسیقی فاصله انداخته است


مستند دف به روایت استاد بیژن کامکار با حضور چهره های مطرح موسیقی و سینما در آمفی تئاتر روزنامه ایران به نمایش در آمد.


به گزارش ایران، در این مستند بیژن کامکار به زبان کردی تاریخچه، نحوه ساخت دف و زادگاه این ساز و شرایطی که این ساز در موسیقی ایران دارد را بیان کرد.


بیژن کامکار استفاده از دف را برای نخستین بار در بین دراویش قادری بیان کرد و گفت : درست ترین ریتم ها هم در حال حاضر در خانقاه ها توسط دراویش  برای دف استفاده می شود.


کامکار دف را سازی کاربردی بیان کرد که در تمام موسیقی های سنتی و پاپ و سمفونی هنوز استفاده می شود و به دلیل محدودیت هایی که برای سازهای دیگر بوده این ساز توانسته جایگاه و اصالتش را هنوز در بین موسیقی هایی که این روزها شنیده می شود داشته باشد.


استاد شهرام ناظری دیگر میهمان این برنامه   خانواده کامکارها را جز اصیلترین و با عشق ترین خانواده ها بیان کرد که با وجود محدودیت ها و حب و بغض هایی که به موسیقی شده هنوز عشق در وجودشان دیده می شود و این ساز را زنده نگه داشتند و تنگناها و مشکلاتی که این روزها به موسیقی و اهل این هنر شده مانعی برای کنار گذاشتن و بی توجهی آنها به ساز دف نشده است .
وی دف را جزئی از وجود خود و خانواده کامکارها بیان کرد و گفت: ما با ساز دف بزرگ شدیم و دف باعث شد این دوستی و رفت و امدها با این خانواده با گذشت سالیان سال حفظ شود و از بین نرود.


ناظری اسطوره هایی چون بیژن کامکار که این سال ها با وجود جفا و محدودیت سوختند و مخالف جریان آب حرکت کردند را سرمایه های بی بدیلی بیان کرد که می توانند سرمشق خوبی برای جوان هایی باشند که این روزها به موسیقی روی آورده و چراغ کم سوی موسیقی را روشن نگه داشته اند.


استاد ناظری بیژن کامکار را اسطوره ای در حوزه موسیقی دف بیان کرد که عشق به ساز دف در وجودش حک شده و سال ها با عشق به این ساز زندگی کرده و با تمام مشکلات و تنگناها عشق به این ساز هنوز در وجودش می جوشد.


استاد ناظری سخت گیری هایی  که به اهل موسیقی شده را عامل مهم  برای دور شدن هنرمندان موسیقی از یکدیگر  بیان کرد که این محدودیت ها و سخت گیری ها صدمات جبران ناپذیری را به اهل موسیقی وارد کرده که مهم ترین آن دور شدن و قطع دوستی بین اهالی موسیقی شده است.


ناظری ادامه داد :خوشبختانه با تمام مشکلات و بیماری هایی که تنگناها به بنده و دیگر دوستان اهل موسیقی وارد کرده هنوز عاملی نشده تا ما از خانواده اصیل کامکار دور شویم و هنوز دورهمی هایی که در دوران جوانی با هم داشتیم حفظ شده است.


استاد ناظری با خنده به قلبش اشاره می کند که تا با حال دوبار آن را عمل کرده و دلیل آن هم عشق به موسیقی و فشارهایی که برای این کار تحمل کرده و سخت گیری ها و سختی هایی که این روزها نسبت به موسیقی می شود سلامتی هنرمندان را به خطر انداخته است.


پشنگ کامکار برادر بیژن کامکار نیز سفارشی کارکردن برای یک موضوع را بسیار سخت دانست و فیلم مستند دف به روایت بیژن کامکار هم از نظر سینمایی هم از نظر موسیقی بسیار جذاب و دیدنی بود که به شناخت دف به شنونده کمک بسیار می کند.


تجدد همسر بیژن کامکار حس شنیدن صدای دف را به  حس شنیدن اذان موذن زاده تشبیه کرد که با شنیدن صدای دف قلب جا کن می شود و روح به سوی ملکوت به پزواز در می اید.


همسر بیژن کامکار زحمتی که همسرش برای ساز دف کشیده را غیر قابل وصف بیان کرد و گفت : زمانی که بعد از کنسرت ها با دست هایی زخم و تاول زده به خانه می آمد من با آب نمک آنها را مداوا می کردم. کار سنگینی که هر کسی قادر به انجام آن نبوده و استاد کامکار به تنهایی با تمام محدودیت ها به حفظ و گسترش ساز دف بدون خستگی ادامه داده و می دهد.


عبدالحسین مختاباد خواننده سنتی  فضای فیلم را نشان دهنده رباط موسیقی و دف دانست که هر جا که ساز را برای موسیقیدان حرام اعلام کردند و محدودیت قایل شدند اهل هنر با تمام فشارها کارشان را به نحو احسن انجام دادند به طوری که نظیر آن ساخته نشده و فشارها و محدودیت ها عاملی نشده تا موسیقیدان تسلیم شوند و دست از کار بکشند.


مختاباد ادامه داد :هر سازی در ایران به نام یک هنرمند ثبت شده و ساز دف هم به نام بیژن کامکار به ثبت رسیده است.


داوود آزاد فیلم دف به روایت بیژن کامکار را از آن جهت که یک فیلم برای یک ساز  ساخته شده بسیار ارزشمند دانست و گفت :اگر این روزها ساز دف شلوغ ترین کلاس ها را دارد و در تمام خانه ها دف وجود دارد بخاطر نقش ارزنده و درخشانی بوده که بیژن کامکار برای حفظ دف کرده است.
بهشتی رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز با بیان اینکه دف تا به حال پناهگاهی به جز کردستان به خود ندیده است و دلیل آن هم وجود فضای عرفانی است که دروایش برای دف به وجود آوردند.


صانعی مقدم یکی از سینماگرانی که در اکران این فیلم مستند حضور داشت هم تلفیق خوب فیلم را از آن جهت که هم جنبه اطلاع رسانی داشت و از سویی به خوبی تاریخچه و ویژگی های فرهنگی و هنری بیان شده بود را کار موفقی خواند و گفت :  در معرفی دف هیچ مطلبی جا نیفتاده و مستند به دلیل خوش ساخت بودن تمام جنبه های یک مستند خوب را داشت و به طرز نجیبانه ای روایت دلنشین از دف به نمایش در آمد.


حجت الاسلام دعایی مدیر عامل روزنامه اطلاعات یکی دیگر از مهمانانی بودکه در اکران فیلم حضور داشت و درباره تحریمی که در حوزه موسیقی صورت گرفته گفت :انصاف نیست که تحریم موسیقی را به انقلاب و امام راحل نسبت دهید تسامح و روشن بینی امام خمینی در تمام مسایل مخصوصا حوزه موسیقی مشهود است و مستندات بسیاری در این زمینه وجود دارد که از جمله آن نواختن سورد ای مطهر با انواع و اقسام سازها در حضور ایشان بود .


تاریخ انتشار: ۱۴:۱۸ - ۲۵ مرداد ۱۳۹۶ - 16 August 2017





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن