واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: تمجید از انیمیشن ایرانی در مجارستان
نمایش انیمیشن کوتاه «استریپی» در جشنواره «کچکهمت» مجارستان با تمجید مدیران استودیو و انیمیشنسازان این کشور همراه شد.
این انیمیشن کوتاه که به عنوان اولین انیمیشن ایرانی در سال ۲۰۱۶ توانست به فهرست بلند نامزدهای اسکار راه یابد، در جشنواره «کچکهمت» مجارستان به روی پرده رفت و گفته میشود تحسین مدیران استودیو و انیمیشنسازان این رویداد سینمایی را برانگیخت.
به گزارش ایسنا، انیمیشن «استریپی» از تولیدات استودیو گنبدکبود که توسط بابک و بهنود نکویی کارگردانی شده و بر اساس موسیقی کلاسیک «رقص مجار شماره ۵» اثر یوهانس برامس (۱۸۹۷- ۱۸۳۳) ساخته شده است.
«فرنس میکولش» مدیر جشنواره «کچکهمت» مجارستان و مدیر استودیو «کچکهمت» ساخت یک انیمیشن روایی بر اساس موسیقی را بسیار دشوار توصیف کرد و گفت: انتخاب قصه و روایت برای این قطعه موسیقی بسیار هوشمندانه بود. مضمون «استریپی» با موسیقی کاملا هماهنگ است و خود فیلم همانند موسیقی آن لایههای متعدد دارد و یک مسئله جهانی را مطرح میکند.
«میکولش» که سه فیلم نامزد اسکار در استودیوی او تولید شده، با اشاره به اهمیت مضمونی که در انیمیشن «استریپی» مطرح شده، افزود: یکنواختی، کلاسه شدن و نبود خلاقیت مشکل اصلی ما در همه کارها از جمله کارهای دولتی و بخصوص در آموزش است. به نظرم مضمون این انیمیشن بسیار قابل تامل است و باید به زیرمتن و لایههای دیگر آن هم توجه کرد.
«گزا توت» رئیس دانشگاه هنرپیشهها و فیلمسازی مجارستان و بنیانگذار و مدیر استودیو Kedd studio»» نیز «استریپی» را تاثیرگذار توصیف کرد و گفت: گرافیک و تاثیر بصری این انیمیشن بر مخاطب بسیار قابل توجه است. من قبلا این انیمیشن را دیده بودم و به نظرم گرافیک سطح بالایی دارد.
این انیمیشنساز که سال ۲۰۰۶ با انیمشن «Maestro» نامزد بهترین انیمیشن کوتاه اسکار شد، درباره ویژگیهای «استریپی» گفت: فیلمنامه این انیمیشن از نظر من بسیار تاثیرگذار است و موسیقی در طول فیلم و در کنار روایت بصری به ابزاری برای روایت یک نظم تکرار شونده تبدیل شده است.
انیمیشن «استریپی» به همراه چند انیمیشن دیگر از ایران خارج از مسابقه و در بخش ویژه انیمیشن ایران در جشنواره «کچکهمت» مجارستان به نمایش درآمد. این بخش با همکاری مرکز همکاریهای نوآوری و فناوری ریاست جمهوری و همچنین ستاد توسعه فناوریهای نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، برگزار شد.
این انیمیشن که با تکنیک دو بعدی در ۳ دقیقه و ۳۵ ثانیه ساخته شده، پیش از این نیز در جشنواره های معتبر چون انسی فرانسه، انیماموندی برزیل، ایماجیناریا ایتالیا، اکسپوتونز آرژانتین، کلیک هلند و انیمست رومانی شرکت کرده و موفقیتهایی به دست آورده که از آن جمله میتوان به حضور در بخش لیست بلند اسکار، منتخب CITIA در جشنواره انسی فرانسه به عنوان یک نمونه آموزشی برای کودکان فرانسوی و حضور در بخش پلیآف جشنواره انیموکته لهستان اشاره کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۴ - ۰۲ مرداد ۱۳۹۶ - 24 July 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]