واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: گزارشهای دولتی که تمایل بسیاری به دستاوردسازی دارد هم نتوانست رشد منفی بخش ساختمان را کتمان کند و بازار مسکن به شکل عجیبی در رکود به سر میبرد.
به گزارش تراز ،کارشناسان اعتقاد دارند با وجود اینکه بازار به اندازه نیاز جامعه هم مسکن نمیسازد اما رکود شدید موجب شده بازار ساختمان کم رونق باشد و حتی اظهارات دولتیها برای رونق این بازار بیفایده بوده است. ادامه این روند از آنجا تبدیل به بحران میشود که سرمایهگذاران سرمایههای خود را از این بخش به سایر بازارها منتقل کنند؛ چیزی که رئیس سازمان نظام مهندسی کشور آن را تایید میکند و از تمایل سرمایهگذاران به سرمایهگذاری در بانکها به جای ساختوساز خبر میدهد. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور به باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بازار مسکن رونق چندانی نیافته و این امر نیازمند یک برنامه ویژه و منسجم است و دولت باید هرچه سریعتر طرحی را برای این بازار ارائه دهد. فرجالله رجبی، رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با اشاره به اینکه بازار مسکن رونق چندانی نیافته است، گفت: رونق گرفتن بازار مسکن نیازمند یک برنامه ویژه و منسجم است و دولت باید هرچه سریعتر طرحی را برای این بازار ارائه دهد. وی در ادامه افزود: بازار مسکن به دلیل ارتباط گستردهای که با بخش صنعت و کار دارد، باید فعال شود و در این بین باید دولت عزم خود را برای رونق گرفتن آن به کار گیرد. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور با اشاره به اینکه در شرایط فعلی دولت با طرح اخذ مالیات از واحدهای مسکونی اثرات بدی را بر این بازار برجای گذاشته است، گفت: اجرای طرح مالیات باعث کاهش انگیزه برای تولیدکنندگان مسکن شده و این موضوع زمینهساز ورود سرمایهها به بانکها میشود. رجبی تصریح کرد: بسیاری از تولیدکنندگان معتقدند با اجرای این طرح بهتر است سرمایههای خود را در بانک قرار داده و بدون پرداخت مالیات، سود ۱۸ درصد دریافت کنند. رئیس سازمان نظام مهندسی کشور یادآور شد: فعال کردن بانک مسکن به عنوان یک بانک تخصصی و هماهنگ کردن نرخ تسهیلات مسکن، میتواند در این امر بسیار تأثیرگذار باشد.
استقبال از رکود مسکن با مالیات ۱۰ درصدی
سازمان امور مالیاتی مدتی پیش در بخشنامهای، درآمد اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان را در حیطه قوانین مربوط به مالیات بر درآمد دانسته و اعلام کرده در شهرهای بالای یکصد هزار نفر جمعیت مالیات علیالحساب ۱۰درصدی از اشخاص حقیقی اخذ خواهد شد. در این ارتباط عضو کمیسیون عمران مجلس، مالیات علیالحساب ۱۰ درصدی از ساخت و فروش مسکن را خلاف سیاستهای کلی اقتصاد خواند و گفت: این بخشنامه رکود موجود در بخش مسکن را پایدار کرده و به صنایع مرتبط نیز تسری میدهد. سیدکمالالدین شهریاری در گفتوگو با خبرنگار خانه ملت، با اشاره به بخشنامه سازمان امور مالیاتی درباره اخذ مالیات علیالحساب ۱۰درصدی از ساخت و فروش هر نوع ساختمان، گفت: اخذ این نوع مالیات با توجه به هزینههای بسیاری که بر بخش مسکن تحمیل میکند به صلاح نیست. نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مالیات یکی از ابزارهای استفاده برای رونق اقتصادی است، افزود: در مواقعی که اقتصاد دچار رکود است، معمولا دولتها و سیاستگذاران با بخشودگی و معافیتهای مالیاتی سعی میکنند بازار و اقتصاد را فعال کنند. وی ادامه داد: ما اکنون در یک دوره رکود نسبتا طولانی در بخش مسکن و اقتصاد کشور قرار داریم؛ از این رو دستورالعمل و بخشنامه اخذ مالیات علیالحساب 10درصدی از فروش و ساخت مسکن کاملا خلاف سیاستهای کلان دولت و نظام در جهت فعال کردن اقتصاد است.
رکود بخش مسکن مسری است
شهریاری با قابل سرایت خواندن رکود از بخش مسکن به سایر بخشهای اقتصاد، گفت: در حال حاضر بسیاری از مصالح ساختمانی از جمله فولاد، سیمان و ... در انبارها انباشته شده که اگر رکود در اقتصاد کاهش یابد به طور حتم صنعت ساختمان و بازارهای زیرمجموعه آن نیز رونق مییابد. وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین عواملی که میتواند محرک اقتصاد در بخش مسکن و به تبع آن در بخشهای صنعت مرتبط با ساختمان باشد تحریک تقاضاست، افزود: تحریک تقاضا در بازار از طریق افزایش سقف تسهیلات برای خرید یا ساخت مسکن، توانمندسازی و تامین مالی متقاضیان برای خرید مسکن است که اگر این اتفاق رخ دهد بخش مسکن و صنایع مرتبط با آن از رکود خارج میشود. نماینده مردم در مجلس دهم با اشاره به برخی گمانهزنیها درباره افزایش قیمت ساختمان با بیشتر شدن سقف تسهیلات مسکن، گفت: البته این موضوع تا حدودی باعث افزایش و تورم قیمت ساختمان است اما این میزان تورم در ازای رونق بخش مسکن و فعال شدن اقتصاد در بخش صنایع میتواند خیلی موثر باشد. وی با بیان اینکه در حال حاضر مالیاتهای بسیاری از ساختمان و مسکن اخذ میشود، افزود: اخذ مالیات از قراردادهای پیمانکاری و همچنین از ساخت و فروش ساختمان و به عبارتی اخذ چندین فقره مالیات در یک ساختوساز متاسفانه نرخ تمام شده مسکن را افزایش داده است. شهریاری با بیان اینکه در حال حاضر مسکن با قیمتهای فعلی متقاضی چندانی نداشته و انگیزه برای خریدار وجود ندارد، گفت: به طور حتم با اخذ مالیات علیالحساب 10 درصدی از ساخت و فروش مسکن و افزایش قیمت، تقاضا افت خواهد داشت همین معاملات کمی هم که الان انجام میشود به صفر خواهد رسید. وی اخذ مالیات 10 درصدی از ساخت و فروش مسکن را خلاف سیاستهای کلان اقتصادی خواند و تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی در راستای کمک به بخش مسکن باید تجدیدنظری در این بخشنامه انجام دهد.
یکسوم مردم اجارهنشین هستند
رئیس کمیسیون عمران مجلس گفت: فصل تابستان است و باید به بنگاهها سر بزنیم و دغدغه مردم را ببینیم، یک سوم مردم کشور ما اجارهنشین هستند و قیمتها سرسامآور و سلیقهای است و هر کسی هر طوری که زورش میرسد اجاره میگیرد. به گزارش خانه ملت، محمدرضارضاییکوچی درباره وضعیت بازار مسکن در ماههای پیش رو بیان کرد: متاسفانه هماکنون شاهد رکود مسکن هستیم و چند سالی است که رکود ادامه دارد. نماینده مردم جهرم در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: به خاطر رکود مسکن، بنگاههای اقتصادی و کارگرانی که میتوانستند در کنار این بخش به فعالیت بپردازند و همچنین شهرداریها که میتوانستند درآمدی در این قسمت داشته باشند، تحت تاثیر قرار گرفتهاند. رئیس کمیسیون عمران مجلس دهم با بیان این پرسش که برای فعالسازی بخش مسکن چه میتوان کرد، افزود: هماکنون سیاستهای دولت در این زمینه، سیاستهای روشنی نیست. وی ادامه داد: ما باید سالانه حدود یکمیلیون واحد مسکونی در کشور تولید کنیم ولی این کار هم نیاز به تسهیلات دارد و این تسهیلات هماکنون به تولیدکنندگان داده نمیشود و همین باعث شده تعادل بین عرضه و تقاضا بهم بخورد و نیاز کشور تامین نشود و شاهد افزایش قیمت اجاره و رهن هستیم.
منبع: وطن امروز
زمانبندی انتشار: 13 تير 1396 - 12:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 100]