واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: روایتی نو از شاهنامه در کاخ سعدآباد/ "کنسرت نمایش" با صدای همایون شجریان روی صحنه میرود
پروژهی مولتی مدیای «سى» کاری از همایون شجریان و سهراب پورناظری روی صحنه میرود.
پروژهی مولتی مدیای «سى» بر اساس دو داستان «زال و رودابه» و «رستم و اسفندیار» از شاهنامهی فردوسی کاری از «همایون شجریان» و «سهراب پورناظری» از پانزدهم مرداد ماه در مجموعهی کاخ سعدآباد روی صحنه میرود.
به گزارش خبرنگار عصرایران، به همین مناسبت نشست خبری این رویداد شب گذشته (شامگاه 28 خردادماه) با حضور عوامل آن و اهالی رسانه برگزار شد. در این نشست همایون شجریان (خواننده)، سهراب پورناظری (آهنگساز)، اصغر دشتی (کارگردان)، امیرحسین ماحوزی (دراماتورژ) و مهدی پاکدل، سحر دولتشاهی و امیر جدیدی به عنوان بازیگران پروژه حضور داشتند.
نغمه ثمینی، نویسنده این اثر در این نشست با بیان اینکه این دومین اقتباس او از شاهنامه در سال های اخیر است، افزود: این اثر یک بازخوانی آزاد از قصه ای است که در شاهنامه با آن مواجه هستیم.
او در ادامه با بیان اینکه این کار نه کنسرت است و نه تئاتر بلکه جایی است که این دو به یکدیگر متصل میشوند و یک اثر واحد می شوند، افزود: : در این اثر سحر دولتشاهی در نقش رودابه، امیر جدیدی در نقش زال، و مهدی پاکدل در نقش رستم ایفای نقش خواهند کرد و دیگر بازیگران نیز بزودی معرفی می شوند.
همایون شجریان نیز در این نشست با بیان اینکه هدف از این اجرا این است که نسل های مختلف بتوانند با آن ارتباط برقرار کنند، تصریح کرد: به دلیل آنکه این اثر در فضای باز باید اجرا شود با همکاری سازمان میراث فرهنگی کاخ سعدآباد را انتخاب کردیم.
این خواننده افزود: در این اثر اشعاری از شاعران مختلف خوانده می شود و فقط قرار نیست از شعرهای شاهنامه استفاده شود.
سهراب پورناظری، آهنگساز پروژه «سی» نیز با اشاره به اینکه از گذشته به اجرای یک پروژه ملی مانند شاهنامه فکر می کرده است، بیان کرد: به همین منظور نشستی با حمید نعمتالله، کارگردان داشتیم که او تمام افکار ما را بهم ریخت و ایده ای داد مبنی بر اینکه فیلمی 30 دقیقهای ساخته شود و دریچه ای جدیدی را به روی ما باز کرد اما به دلیل گرفتاری نعمت الله در فیلم سینمایی جدیدش نتوانستیم در این پروژه از او به عنوان کارگردان سینما استفاده کنیم و او به عنوان مشاور پروژه در کنار ما حضور دارد.
وی با بیان اینکه این اثر تلفیقی از موسیقی، نمایش و ویدئو مپینگ است، افزود: موسیقی این اثر شامل موسیقی نواحی، سنتی و معاصر ایرانی به همراه موسیقی کلاسیک غربی است و در آن سازهایی مانند تنبور، سنتور، عود، دوتار، چنگ، بالابان، سهتار، تار، سازهای کوبهای و ارکستر غربی وجود دارد.
در بخش پایانی این نشست پرسش و پاسخ با حضور عوامل و خبرنگاران برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - 19 June 2017
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]