واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس خبر میدهدطفره رئیس سازمان فنی و حرفهای در پاسخ به یک سؤال مهم/ آیا مهارتآموزان، توانایی ایجاد شغل دارند؟
امکان ورود به بازار کار از طریق مهارت آموزی یکی از مهمترین مسائل در کشور ما به شمار میرود اما رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای در مواجهه با این سؤال، پاسخ غیر مرتبطی درباره تعریف دورههای آموزشی مختلف ارائه میکند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدامین سازگارنژاد، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای، در آیین رونمایی از طرح پژوهشی بهداشت ایمنی و حفاظت از محیط زیست و همایش مربیان، نخبگان مهارتی و مدیران کل آموزش فنی و حرفه ای کشور در مرکز فناوری خودرو 9 دی واقع در پیکان شهر تهران شرکت کرده بود، اظهار داشت: نقش آموزشهای کوتاه مدت غیررسمی که زیر مجموعه اجرای آموزشها در سازمان فنی و حرفهای است بسیار مهم و تاثیرگذار است و بخش خصوصی از توانمندیها و ظرفیتهای فراوانی برای اجرای این آموزشها برخوردار است؛ چنانچه در تمام اسناد بالادستی و سند چشم انداز موضوع آموزشهای مهارتی مورد تاکید و توجه ویژه قرار گرفته است. وی با تاکید بر ارائه آموزشهای مهارتی به شکل استاندارد، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفهای از طریق مهارت آموزی به دنبال ارتقای فرهنگ ملی مهارت است، همچنان که فرهنگ کار نیازمند ارتقا و تقویت است؛ لذا افکار عمومی باید برای آموزشهای مهارتی ارزش بسیاری قائل شوند. رییس سازمان آموزش فنی و حرفهای در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا افرادی که دورههای مهارتی را میگذرانند، توانایی ورود به بازار کار را به دست می آورند؟ گفت: طبعا جامعه نیاز به مهارت دارد و ما آموزشهای مهارتی را عرضه و دورههای آموزشی تعریف میکنیم، اما یک عده منابع و نیروهای انسانی در بازار هستند که باید به روز شوند و این عده نیازمند آموزشهای مهارتی مستمر هستند. سازگارنژاد گفت: در شرایطی که تکنولوژی، IT و ICT بسیاری از شغلها و فرصتهای شغلی را تحت تاثیر خود قرار داده است، نیروهای انسانی ناچارند به سلاح مهارت تجهیز شوند؛ بنابر این هم جامعه و نیروی انسانی بازار کار و هم بیکاران و جویندگان کار به مهارت آموزی نیاز دارند. معاون وزیر کار درباره سرنوشت سازمان ملی مهارت نیز گفت: مجلس قبل مصوبهای را به تصویب رساند که بر اساس آن یک نهاد سیاستگذار برای ساماندهی آموزشهای مهارتی تعریف شود، لذا در مذاکراتی که با مقامات و مسئولان امر به ویژه ریاست مجلس شورای اسلامی داشتیم، درخواست کردیم برای اینکه موضوع آموزشهای مهارتی به سامان برسد تشکیل این نهاد سیاستگذار در دستور کار قرار گیرد. به گزارش فارس، پیش از این نیز مجید طهرانیان، مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان تهران و مشاور رئیس این سازمان نسبت به کمبودها و کاستیهای آموزش های مهارتی در برخی رشتهها و دورههای این سازمان خبر داده و گفته بود: طبیعتا برخی افراد به دلیل مشکلات مربوط به تهیه مواد اولیه و فاصله زیاد با استاندارهای روز با ترس و دلهره برای ایجاد شغل مواجه میشوند. بر اساس این گزارش، ایجاد شغل و ارتقای توانایی افراد به لحاظ فنی موضوع بسیار مهمی در کشور به شمار میرود و اگر سازمان فنی و حرفهای با تشکیلات گسترده در سطح کشور این امکان را نمیتواند ایجاد کند باید نمایندگان مجلس چارهای دیگر درباره مشکلات آموزشهای فنی و حرفهای بیاندیشند. اما اگر مشکلات مربوط به آموزشها به نحوه مدیریت سازمان باز میگردد، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با تغییراتی افراد کارآمد و موثر بر این سازمان مهم بگمارد. پیش از این نیز بسیاری از انجمنهای صنفی کارگری به نحوه برخورد این سازمان با این تشکلهای کارگری و عدم صدور به موقع کارتهای مهارت انتقاداتی را مطرح کرده بودند. انتهای پیام/آ
95/05/13 :: 14:37
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]