واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیس دبیر خانه شورای اقتصاد گفت: ما مکلف بودیم ۲۴ بند سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را در دولت اجرا کنیم که سال ۹۵ شکرخدا سال درخشانی در اجرای این سیاست ها بود.
به گزارش تراز ،در برنامه انتخاباتی «مناظره» دیشب این سوال مطرح شد که آیا اجرای اقتصاد مقاومتی موفق بوده است که ابراهیم رزاقی اقتصاددان و مجتبی خالصی رئیس دبیر خانه شورای اقتصاد دو میهمان این برنامه پاسخ دادند .
رئیس دبیر خانه شورای اقتصاد گفت: اقتصاد مقاومتی بر اساس ابلاغ رهبری دارای سه هدف شامل رشد پویا، بهبود شاخص های مقاومت اقتصادی و بحث مربوط به دستیابی به اهداف مندرج در سند چشم انداز بود.
مجتبی خالصی افزود: برای اینکه این برنامه طبق فرمایش مقام معظم رهبری به نتیجه برسد باید برنامه می داشتیم ، دولت برای این کار با استفاده از ظرفیت شورای اقتصاد در سال 93 این کار را کرد.
وی گفت: نتیجه برنامه های عملیاتی در مجموعه ای با عنوان مجموعه اهداف،سیاست ها و برنامه های اقتصاد مقاومتی منتشر شد.
خالصی افزود: برنامه ها برای اجرا به دستگاه های اجرایی رفت و با توجه به نحوه پیشرفت کار برای تسریع در این مهم مرحله دوم اجرای سیاست های کلی آغاز شد و آن بحث مربوط به ایجاد ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در شهریور سال 94 بود که به استناد آن اعضای ستاد مشخص شدند.
رئیس دبیر خانه شورای اقتصاد با طرح این سوال از کارشناس اقتصاد آقای رزاقی پرسید: ما یا مالکیت خصوصی را قبول داریم یا نداریم اگر این مالکیت را قبول داریم یعنی اینکه شما دارید در یک فضای غیر از فضای سوسیالیستی فکر می کنید.
خالصی گفت: سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شد بر اساس بررسی های بسیار زیاد است که پس از انقلاب اسلامی انجام شده است .
رئیس دبیرخانه شورای اقتصاد افزود :برنامه های مختلفی با هر تفکری به اجرا گذاشته شده است که نتوانسته اند به اهداف خود برسند تکانه های بیرونی اجازه این اتفاق را نداده است بعنوان مثال شوک های نفتی و جنگ .
خالصی گفت :ما مکلف بودیم 24 بند سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را در دولت اجرا کنیم که سال 95 شکر خدا سال درخشانی در اجرای این سیاست ها بود ، مقام معظم رهبری در بخش سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی هر سال یکسری اولویتهایی را اعلام می کنند در ابتدای نوروز 1394 ده بند را ایشان تاکید کردند که ستاد و دولت برای ان برنامه ریزی کرد که یکی از انها رونق واحد های تولیدی مشکل دار بود که با 16 هزار میلیارد تومان تخصیص منابع این بنگاه ها راه بیفتد.
خالصی گفت: کسی که معاش ندارد معادش در خطر می افتد تورم فقیر را فقیرتر می کند اما تورم بالای 40 درصد را تبدیل به زیر 10 درصد کرده و توانسته ایم 700 هزار شغل ایجاد کنیم.
رئیس دبیرخانه شورای اقتصاد افزود: امروز اولین جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی در سال جدید برگزار شد که همه موارد مهم با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری و تاکید ایشان بر تولید و اشتغال بررسی شد .
خالصی گفت :در دبیرخانه ستاد بسته های تولیدی را با تلاش شبانه روزی آماده و در ستاد مطرح کردیم و انشااله تا هفته دیگر بتوانیم این بسته را برای اجرا بفرستیم .
رئیس دبیرخانه شورای اقتصاد افزود : توانسته ایم رشد اقتصادی دو رقمی ایجاد کنیم با احتساب نفت 11.6 درصد و مرکز آمار نیز برای 9 ماهه رشد اقتصادی 5.2 را اعلام کرده است.
مجتبی خالصی رییس دبیر خانه شورای اقتصاد گفت : بحث رشد اقتصادی توانسته با رشد قابل ملاحظه به دو رقمی برسد . راه اندازی 9 پتروشیمی خصوصی ، تکمیل و بهره برداری 800 مگاوات نیروگاه جدید حرارتی و نیروگاه 150 مگاوات واحد نیروگاهی پراکنده است .
او گفت: 27 درصد میزان صادرات و صادرات از طریق ترانزیت از طریق مناطق 7 گانه آزاد تجاری صنعتی افزایش داشته است . واگذاری 3781 پروژه عمرانی جدید نیمه تمام و آماده بهره برداری و تغییر کاربری به بخش خصوصی به ارزش 25 هزار میلیارد تومان از دیگر دستاوردهای دولت است.
خالصی ادامه داد: فعال شدن ظرفیت خالی بخشهای اقتصادی کشور با ارائه تسهیلات از دیگر اقدامات است.
وی گفت : در طول 10 ماهه نخست سال 95 توانستیم بیش از 427 هزار میلیارد تومان تسهیلات بدهیم. تولید شکر از یک و یک دهم تن در سال 92 به یک میلیون و ششصد و 50 هزار تن رسیده است .
خالصی افزود: دربخش خرید تضمینی گندم درسال 91 ما 2 میلیون تن به قیمت هر کیلو 4200 تومان خرید کردیم.در سال 95 نه تنها به خودکفایی رسیدیم بلکه توانستیم حدود 11 و نیم میلیون تن در مجموع به اندوخته کشور اضافه کنیم.
رئیس دبیرخانه شورای اقتصاد گفت: تولیدات بخش کشاورزی از 92 و 8 دهم میلیون تن در سال 1392 با 21 و شش دهم درصد رشد به 118 میلیون تن در سال 1395 رسید.
مجتبی خالصی افزود: این رشد شامل رشد 28 و یک دهم درصدی تولیدات محصولات باغی ، 20 و 4 دهم درصد تولید محصولات زراعی و 14 و یک دهم درصد تولیدات دام و طیور و 16 و 7 دهم درصد تولید آبزیان است.
وی ادامه داد: رشد کشاورزی در جلوگیری از مهاجرت روستاییان به شهرها موثر است.
خالصی گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بسته حمایتی از اشتغال پایدار داشت و امسال قرار است هدفگذاری شود تا میزان اشتغال افزایش یابد.
رئیس دبیرخانه شورای اقتصاد گفت: میزان تولید شکر در سال گذشته از یک و یک دهم به یک و 65 صدم رسید در حالی که واردات از یک و 58 در سال 1392 به نزدیک صفر رسید.خالصی افزود: در توسعه صادرات غیر نفتی 900 میلیارد ریال بابت جوایز صادراتی دادیم.
وی ادامه داد: 300 میلیارد ریال به یارانه سود تسهیلات و 2 هزار و 765 میلیارد ریال بابت سرمایه در گردش برای صادرات از طرف صندوق توسعه ملی اختصاصی دادیم و 38 هزار و 433 میلیارد ریال بابت تسهیلات ارزی و ریالی تا پایان دی از سوی بانک توسعه صادرات اختصاص داده شد.
رئیس دبیرخانه شورای اقتصاد با بیان اینکه 121 طرح در سال گذشته ابلاغ شده است، افزود: برنامه عدالت اجتماعی و حمایت از فقرا هم به وزارتخانه ذیربط آن ابلاغ شده است.
رئیس دبیرخانه شورای اقتصاد گفت: دولت یازدهم توانست با توجه به حرکت تند نرخ ارز در سال 91 و کاهش درآمد های نفتی به حدود 25 میلیارد دلار در سال نرخ ارز را به نفع تولید کننده کنترل کند.
مجتبی خالصی در برنامه انتخاباتی «مناظره» افزود: زمانی که تولید کننده با ارز کنترل شده آزمون و خطای کمتری دارد حرکت می کند و با حرکت تولید کننده شغل ایجاد می شود.وی گفت: برای اقتصاد مقاومتی در سال 96 ، 5 بسته ارائه کرده ایم که از جمله آنها دخالت دادن مردم در اقتصاد ، ثبات سیاست ها، مصرف تولیدات داخلی و جلوگیری از قاچاق کالا است.
خالصی افزود: بحث مدیران فاسد در چارچوب خود بررسی شده اند .
منبع: تسنیم
زمانبندی انتشار: 16 فروردين 1396 - 09:26
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]