واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
قصه هزارویکشب واگذاریهای نمایشگاه کتاب ظاهرا اختلافات در اجرای امور نمایشگاه کتاب همچنان ادامهدار است و مصوبات هم اجراکنندهای را ندارد. یکی تصویب میکند و دیگری بدون توجه آن را نادیده میگیرد.
به گزارش مشرق، شاید چند ماهی از خوابیدن سر و صدای زیر میز زدن اتحادیه ناشران و کتابفروشان برای عدم مشارکت در نمایشگاه کتاب سپری شده باشد و گمان بر این باشد که آب در دل نمایشگاه کتاب و اجرای آن تکان نمیخورد اما این تنها ظاهر ماجراست.(اینجا بخوانید)
قصه چیز دیگری است؛ پس از جلسات مکرر سرانجام اتحادیه ناشران و کتابفروشان با وساطت و اولتیماتوم ارشاد پذیرفت که پای میز مذاکره بنشیند و امور را رهبری کند تا واگذاری به صنف در دولت یازدهم پررنگ تر به نظر آید.(اینجا بخوانید)
این بار اما در بطن صنف نشر تنشی دیگر حادث شده و ظاهرا ارشاد نیز سکوت را مقدم بر واکنش دانسته و آنسوی میز نمایشگاه کتاب نشسته است؛ اصطکاک اینبار در بخش بینالملل نمایشگاه کتاب تهران است که باعث شده تا انجمن ناشران بین الملل از کار اجرایی در نمایشگاه کنار گذاشته شود و کم و کاستی هایی به چشم برخی از متقاضیان ثبت نام در این بخش بیاید.
اما ماجرای اختلال در بخش بینالملل چیست؟ قصه از آنجا آغاز میشود که در مصوبه شورای سیاستگذاری نمایشگاه کتاب بند و تبصرهای درج شده که در ذیل این پاراگراف منتشر میشود: در این تبصره آمده؛ «شرط لازم اجرایی بودن تفاهم نامه فوق این است که هیچ گونه تغییر در انجام اموری که تاکنون توسط انجمنهای درگیر در نمایشگاه بر عهده ایشان بوده رخ ندهد.»
اما این بند که به طور صریح تاکید بر حضور همه انجمنهایی که سالهای قبل بودهاند و با همان مسولیت های اجرایی دارد، تمام ماجرا نیست و موضوعی است که موسایی مدیر کمیته بینالملل نمایشگاه کتاب ظاهرا نمیخواهد آن را بپذیرد و ارشاد هم سکوت کرده است.
شنیدهها حاکی از این است در طی هفتههای گذشته جلسات مکرر و متعددی میان بخش بینالملل و انجمن ناشران بینالملل برگزار شده تا امور اجرایی به این انجمن (طبق تبصره) محول شود اما مدیر بخش بینالملل نمایشگاه کتاب در دوره سیام از آن استنکاف میورزد.
فارس تلاش کرد تا با مدیرعامل انجمن ناشران بین الملل نیز در این زمینه گفتگویی داشته باشد که متاسفانه اطلاعات روشنی به دست نیامد و میرزابابایی در این زمینه اظهار داشت که با توجه به مصالح نمایشگاه، فعلا در این زمینه قصد مصاحبه ندارد و قاعدتا کسانی باید به این سوال پاسخ بدهند که یا مجری آن تفاهمنامه هستند یا ناظر بر آن! وی گفت تنها در صورتی مصاحبه خواهد کرد که احساس کند کسانی قصد قلب کردن واقعیت را دارند چون عملکرد انجمن در این زمینه شفاف و با حسن نیت بوده است.
با این توصیف اولا تفاهمنامه ارشاد ظاهرا قابلیت اجرایی ندارد، در حالی که این تبصره اتحادیه را موظف میدارد آن را اجرا کند اما چرا متولی اصلی نمایشگاه کتاب یعنی وزارت ارشاد در این باره حرفی نمیزند و شرط لازم را اجرایی نمی داند؛ مگر نه اینکه ارشاد باید ناظر بر مصوبات و اجرائیات باشد آیا بدین معنا نیست که صد در صد ارشاد خود را کنار کشیده است؟
اما محور دیگر این گزارش حضور انجمنها در نمایشگاه کتاب است که ابتدا در اجرا میتوانند کمک کننده باشد در ثانی نقطه ثقل اعضا و ارتباط با آنها همین انجمنها هستند چطور پس میتوان با تصمیم یک مدیر به راحتی آنها را نادیده انگاشت و انجمن بینالمللی ناشران بینالملل را حذف کرد؟
واگذاری امور نمایشگاه به اصناف حرفی است که مکررا در دولت یازدهم در بوق و کرنا اعلام میشود اما عقب کشیدن ارشاد و ورود نکردن به جا و به موقع چه معنایی دارد آیا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نباید به مصوبات نظارت داشته باشد؟ ارشاد باید اتحادیه را مورد سوال قرار دهد که چرا این بند از تبصره نادیده گرفته شده است.
هرچند پای نمایشگاه کتاب هنوز هم پس از چالشهایی که اتحادیه ناشران و کتابفروشان بوجود آورد همچنان میلنگد اما اینگونه تصور میشود که دست اندرکاران امر هم بدشان نمی آید این لنگ زدن ادامه دارد باشد.
منبع: فارس
96/1/15 - 09:09 - 2017-4-4 09:09:29
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]