واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: یکی از درسهای قرآن کریم که در قالب داستان بیان شده است، داستان مواجهه قوم بنیاسرائیل با لشکریان فرعون و نصرت الهی به حضرت موسی (ع) است...
به گزارش تراز ،مسلمانان مكّه قبل از هجرت پيامبر به مدينه، همواره مورد اذيّت و آزار و شكنجه مشركان بودند، لذا با سفارش و تدبير پيامبر به صورت فردى يا دسته جمعى به ديگر مناطق هجرت مى كردند. بعضى به حبشه، بعضى به يمن و طائف و برخى به شعب ابى طالب رفتند و پيوسته در ترس و اضطراب بودند و هنگامى كه به مدينه مهاجرت كردند، هيچ خانه و كاشانه اى نداشتند و عدّه بسيارى از آنان جزو اصحاب صُفّه و در مسجد پيامبر جاى گرفته بودند. انصار نيز در اوائل هجرت پيامبر به مدينه، در فقر و ندارى و قحطى گرفتار بودند به حدّى كه به دانه اى خرما بسنده مى كردند، به علاوه گرفتار اذيّت و آزار يهوديان نيز بودند.
امّا در اواخر بعثت، خداوند به مسلمانان مكنت و توانايى داد و به چنان قدرتى رسيدند كه اهل ذمّه به آنان جزيه مى دادند و يا مشركان همواره در ترس و اضطراب از كشته و اسيرشدن و به غلامى و كنيزى گرفتار شدن توسط مسلمانان بودند و بعضى نيز با طوع و رغبت اموال خود را تقديم مسلمانان مى كردند. خداوند در قرآن ضعف و ناتوانى آنان را يادآور مى شود تا شكرگزار قدرت و امنيّت موجود باشند.
در آیه 26 سوره انفال می خوانیم:
«وَ اذْكُرُوا إِذْ أَنْتُمْ قَلِيلٌ مُسْتَضْعَفُونَ فِي الْأَرْضِ تَخافُونَ أَنْ يَتَخَطَّفَكُمُ النَّاسُ فَآواكُمْ وَ أَيَّدَكُمْ بِنَصْرِهِ وَ رَزَقَكُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ.»
«و به ياد آوريد زمانى را كه شما كم بوديد و در زمين (مكّه) مستضعف بوديد، مى ترسيديد مردم (دشمنان) شما را بربايند، پس (خداوند در مدينه) پناهتان داد و با يارى خويش، شما را نيرومند كرد و از پاكيزه ها به شما روزى داد، باشد كه شما شكرگزارى كنيد.»
سه نکته:
** آثار یادآوری روزهای ناتوانی
یکی از راه های دور شدن از فتنه های فکری و غیره يادآورى روزهاى ناتوانى و روزهاى يارى خداوند است. از طرفی يادآورى روزهاى ضعف و مقايسه آن با روزهاى پيروزى، مايهى شكرگزارى و عشق و توكّل به خداوند است.
** خدا با من است
یکی از درسهای قرآن کریم که در قالب داستان بیان شده است، داستان مواجهه قوم بنیاسرائیل با لشکریان فرعون و نصرت الهی به حضرت موسی (ع) است. وقتیکه دو گروه یعنی گروه حضرت موسی که جلو میرفتند و گروه فرعون که پشت سر میآمدند، همدیگر را از دور دیدند و اینقدر به هم نزدیک شدند که میتوانستند یکدیگر را ببینند، «قالَ اَصحـٰبُ موسیٰ اِنّا لَمُدرَکون» بنیاسرائیل که با موسی بودند، خوفشان برداشت، گفتند که یا موسی! الان به ما می رسند؛ «مُدرَکون» یعنی الان آنها می رسند، ما را می گیرند و قتل عام میکنند. آن حضرت چه جواب داد؟ حضرت موسی (ع) در جواب گفت: «قالَ کَلّا»، هرگز چنین چیزی پیش نخواهد آمد؛ چرا؟ «اِنَّ مَعِیَ رَبّی»؛ معیّت این است. پروردگار من با من است.
** با روحیه بنی اسرائیلی نمی توان در برابر دشمن ایستاد!
رهبر معظم انقلاب نیز با اشاره به داستان حضرت موسی (ع) و قوم بنی اسرائیل شرط پیروزی و موفقیت در تمام عرصه ها از جمله اقتصاد را مقاومت و ایستادگی در برابر دشمن و باور به یاری خدا می دانند:
«اینجاست که میتوان در پاسخ به این افراد و با اتکا به «منطق قرآن» و «تجربیات تاریخی» کلام حضرت موسی (علیهالسلام) را تکرار کنیم که «جمهوری اسلامی با اتّکاء به قدرت الهی و با باور کردن قدرت حضور مردم، از هیچ قدرتی در دنیا هراس ندارد. اگر کسی به تقلید از روحیّه های ضعیف بنی اسرائیل میگوید که «اِنّا لَمُدرَکون» ما هم به تقلید از حضرت موسی عرض میکنیم که «کَلّا اِنَّ مَعِیَ رَبّی سَیَهدین». (بیانات در دیدار بسیجیان 3/9/95)
زمانبندی انتشار: 21 اسفند 1395 - 09:07
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]