واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رئیس سازمان غذا و دارو گفت: برخی معتقدند «برجام» فرصتی برای توسعه واردات بوده است، در حالی که حداقل بر اساس اسناد موجود در حوزه دارو و درمان این اتفاق رخ نداده است.
به گزارش تراز ،دکتر رسول دیناروند در کنفرانس ملی اقتصاد مقاومتی و برجام که در محل مرکز مطالعات وزارت امور خارجه برگزار شد گفت: قبل از برجام بسیاری از کسب و کارها در حوزه واردات دارو و لوازم پزشکی از مسیرهای غیرمعمول و با توسل به واسطه های غیر رسمی صورت می گرفت که لاجرم برای دور زدن تحریم چارهای دیگر وجود نداشت. ولی شیوههای غیر رسمی هزینه زیادی را روی دست مردم می گذاشت. در حالی که امروز دست واسطه ها قطع و هزینه ها به خصوص در این حوزه کاهش یافته است.
وی با تاکید بر اینکه قبل از برجام کانال رسمی برای انتقال ارز وجود نداشت، گفت: تا پیش از برجام به دلیل اینکه به مسیرهای قانونی و اصلی برای نقل و انتقال ارز دسترسی وجود نداشت و صرفا با توسل به واسطه ها و با هزینه بعضا تا ۱۵ درصد بالاتر امکان تامین دارو لوازم پزشکی وجود داشت که این امر باعث افزایش نرخ دارو و درمان می شد.
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه سخت ترین دوران تحریم در خصوص دارو و تجهیزات در سال های ۹۰ و ۹۱ را پشت سر گذاشتیم، اظهار داشت: در آن سال ها کمبود شدید منابع مالی در خصوص تهیه دارو و تجهیزات پزشکی و دیگر مسائل مربوط به آن مشکلات زیادی برای ما ایجاد کرده بود.
دیناروند با بیان اینکه در آن دوران سرمایه گذاری داخلی و خارجی به حداقل رسیده بود، افزود: سال ۹۱ به لحاظ شرایط سخت منابع مالی و کمبود دارویی در کشور دچار بحران شدیدی شده بودیم.
وی اظهار داشت: پس از روی کار آمدن دولت یازدهم و در پی یک نظر سنجی، شرکت کنندگان در این نظر سنجی حل بحران دارویی را نخستین اولویت وزارت بهداشت پیشنهاد کردند.
دیناروند با اشاره به اینکه در توافق موقتی که در دی ماه سال ۹۲ با طرف های هستهای حاصل شد بسیاری از مشکلات را حل و راه را هموار کردیم، افزود: طی این مدت اقدامات بسیار موثری به خصوص در حوزه دارو و تجهیزات انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه در دولت یازدهم اقدامات بسیار خوبی در حوزه سلامت رخ داده است، گفت: رفع بسیاری از مشکلات دارویی و تجهیزات پزشکی که موجب کاهش هزینه های درمانی شد، نشات گرفته از آثار مثبت برجام است.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه با توجه پیشرفت مذاکرات هستهای و دستیابی به برجام دولت فرصت یافت علاوه بر حل بحران دارو، طرح تحول سلامت را اجرایی نماید، ادامه داد: با اجرای طرح تحول سلامت، هم زمینه دستیابی مردم به امکانات درمانی فراهم شد و هم هزینههای پرداختی از جیب مردم به شدت کاهش یافت.
وی با بیان اینکه قبل از طرح تحول سلامت در حدود ۱۷ درصد مردم فاقد هرگونه بیمه پایه بودند، گفت: بر اساس اطلاعات سازمان های بیمه گر حتی کسانی که بیمه بودند نیز نمی توانستند تا قبل از برجام از خدمات سلامت به طور کامل بهره مند شوند و تحت پوشش کامل قرار گیرند.
دیناروند افزود: افتتاح حساب، نقل و انتقال منابع مالی، قطع دست واسطه ها، کاهش هزینه های دارو و درمان و...، از جمله مواردی است که به واسطه برجام به انجام رسید که نباید در مورد آن سیاه نمایی کرد.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 16 اسفند 1395 - 11:28
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]