تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 24 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فاطمه پاره وجود من است، هر که او را بیازارد مرا آزار داده و هر که او را خوشحا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829276182




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

باورهای غلط درباره سکته مغزی


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:

به گزارش جام جم آنلاین ، در این میان شاید شما هم جزو کسانی باشید که بخواهید بیمار را با وسیله شخصی به بیمارستان برسانید و تماس با 115 (مرکز اورژانس) را اتلاف وقت بدانید. در صورتی که به گفته دکتر بابک زمانی، متخصص مغز و اعصاب این باور و اقدام به آن کاملا اشتباه بوده و اتفاقا بهترین کار، تماس با مرکز اورژانس است. وی درباره ضرورت تماس با 115 به جام‌جم می‌گوید: توصیه ملی و بین‌المللی این است که وقتی چنین اتفاقی افتاد، بیمار با وسیله نقلیه شخصی به مراکز درمانی منتقل نشود. چون مراکز اورژانس طبق نقشه‌ای که در اختیار دارند، بیمار را به نزدیک‌ترین بیمارستانی که درمان سکته مغزی در آن انجام می‌شود، می‌رسانند. متاسفانه کمتر از 10 درصد سکته‌های مغزی حاد با اورژانس به مراکز درمانی منتقل می‌شود.

درمان سکته مغزی در 50 بیمارستان

برخلاف این که گمان می‌شود تمام بیمارستان‌ها امکان درمان بیماران سکته مغزی را دارند، اما به گفته دکتر زمانی، براساس طرح سلامت، درمان سکته مغزی در 55 بیمارستان کشور در حال راه‌اندازی و انجام است و افرادی که تحت پوشش بیمه هستند، می‌توانند از خدمات درمانی این مراکز استفاده کنند. ضمن آن که وزارت بهداشت و انجمن سکته مغزی در تلاش هستند تا تعداد بیمارستان‌ها را افزایش داده و درمان این بیماران در 750بیمارستان موجود کشور گسترش یابد.

مشکل کشور در درمان سکته مغزی

دکتر زمانی نسبت به میزان تمرکز مسئولان به مقوله سکته مغزی و نحوه اطلاع‌رسانی رسانه‌ها نسبت به این بیماری ابراز تأسف می‌کند، زیرا آنقدر که بخش‌های مختلف، بیماری‌هایی همچون ام‌اس را مورد توجه قرار می‌دهند و درباره آن اطلاع‌رسانی می‌کنند، درباره سکته مغزی و تعداد مبتلایان آن آمار شفاف و مشخصی وجود ندارد و در کل توجه به درمان این بیماری بسیار مورد غفلت قرار گرفته است.

دو تا سه برابر آمار مبتلایان به ام‌اس در سنین 20 تا 40 سالگی، افراد جوان دچار سکته مغزی می‌شوند. این نشان می‌دهد سکته مغزی تنها به سن بالا محدود نمی‌شود. از سوی دیگر هیچ یک از درمان‌های شناخته شده برای ام‌اس از قطعیت برخوردار نبوده در صورتی که درمان سکته مغزی در سه ساعت اول قطعی است و مجامع پزشکی دنیا آن را پذیرفته‌اند. 30 تا 40 درصد بیمارانی که در سه ساعت اول تحت درمان قرار می‌گیرند، کاملا بهبود می‌یابند و بقیه نیز بعد از 90 روز در مقایسه با کسانی که درمان نشده‌اند، به شکل معناداری خوب می‌شوند.

سکته مغزی ترس ندارد

پیشگیری از سکته مغزی از طریق کنترل و درمان چربی و فشار خون، کنترل قند، نکشیدن سیگار و قلیان بسیار موثر است.همان گونه دکتر زمانی تأکید می‌کند، اطرافیان در صورت مشاهده ابتلای فرد به سکته مغزی، نه‌تنها باید آرامش خود را حفظ کنند بلکه باید مراقب باشند تحت تاثیر باورهای غلطی همچون نباید به بیمار دست زد، نگهداشتن بیمار در خانه با هدف جست‌وجوی بیمارستان‌ها به دنبال پزشک آشنا یا اصرار به بستری فرد در بیمارستان‌های خصوصی به دلیل مورد تأیید نبودن بیمارستان‌های دولتی قرار نگرفته و باید بلافاصله با 115 تماس بگیرند. وی تصریح می‌کند: منظور این نیست که همه بیمارستان‌ها عالی و خوب هستند، اما موضوع این است که در رابطه با مبتلایان به سکته مغزی، زمان مهم‌ترین معیار است و حتما برای درمان باید در سه ساعت اول مراجعه کنند.

این متخصص مغز و اعصاب ادامه می‌دهد: در صورتی که بیمار در این زمان طلایی تحت درمان قرار بگیرد، با کمک آمپول وریدی که در این زمان تزریق می‌شود و استفاده از مجموعه‌ای از داروها، از هر سه نفر یک نفر کاملا خوب می‌شود و دو نفر نیز در طول زمان بیشتر سلامت خود را به دست می‌آورند. اگر داروهای وریدی موثر نباشد، در برخی مراکز درمان سکته مغزی با آنژیوگرافی لخته ایجاد شده در رگ را برطرف می‌کنند.

وی تأکید می‌کند: باورهای غلط اطرافیان بیمار که به آنها اشاره شده باعث می‌شود بسیاری از آنها تا پایان عمر با عوارض این بیماری (درد و سفتی مفصل شانه، فلج بخشی از اندام، اختلال بینایی و...) زندگی کنند؛ در صورتی که دریافت درمان‌های پزشکی در سه ساعت اول باعث بهبود اغلب آنان می‌شود.

وی خاطرنشان می‌کند: اکثر سکته‌های مغزی در اثر لخته شدن خون در مغز بروز می‌کند و تعداد کمی از آنها در اثر پارگی رگ و خونریزی در مغز است. درمان با آمپول در سه ساعت اول مربوط به سکته‌هایی است که در اثر ایجاد لخته در رگ ایجاد شده‌ است.

درمان بیماران خاص مبتلا به سکته مغزی

اطرافیان بیمار باید کادر پزشکی را در همان دقایق اولیه نسبت به ابتلای فرد به بیماری‌های خاصی مانند هپاتیت و ایدز مطلع کنند تا در شرایط ویژه تحت درمان قرار بگیرند. این بیماران نیز از قاعده زمان طلایی و تزریق آمپول در دقایق اولیه مستثنی نیستند و امکان تزریق آمپول برای آنها وجود دارد.

توانبخشی‌های بعد از سکته مغزی

بعد از این که فرد اقدامات درمانی را در سه ساعت اول سکته مغزی دریافت کرد، اقدامات توانبخشی باید به سرعت آغاز شود تا فرد توانایی خود را به دست آورد و فرآیند درمان را سپری کند تا با کمک آنها از سکته مغزی بعدی پیشگیری کند.

ابتلا به سکته مغزی در خواب

14 درصد سکته‌های مغزی در خواب رخ می‌دهد. درمان سکته مغزی در خواب به دلیل عدم امکان تشخیص دقیق زمان بروز سکته وجود ندارد. به همین دلیل ممکن است آمپول بازکننده رگ به فرد تزریق نشود.




تلگرام جام جم



پنج شنبه 5 اسفند 1395 ساعت 09:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 70]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن