واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا:
«نخستین کمپ داوطلبی یونسکو در ایران در سایت جهانی میمند با حضور داوطلبانی از ۵ کشور برگزار شد.» به گزارش ایسنا، «نسیم زند»، مسئول برگزاری این کمپ با اعلام این خبر گفت: بند ۲۷ کنوانسیون میراث جهانی بر افزایش آگاهی عمومی و تقویت مشارکت نسل جوان و محلیها در پروسه حفظ میراث جهانی تاکید دارد و بر همین اساس از سال ۲۰۰۸ هر ساله کمپهای داوطلبی با محوریت سایتهای جهانی برپا میشود، براین اساس کمپ داوطلبی میمند نخستین تجربه ما در برگزاری این کمپها در کشور بود. او با اشاره به شعار امسال یونسکو گفت: «همه با هم برای میراث»، شعاری است که امسال از سوی یونسکو انتخاب شده و رویکرد امسال کمپها بر مبنای افزایش آگاهی عمومی نسبت به میراث طبیعی و میراث انسان ساخت بوده است.
«زند» درباره کمپهای داوطلبی امسال یونسکو گفت: امسال ۵۳ سایت جهانی در ۳۶ کشور میزبان ۵۸ پروژه هستند که توسط ۴۷ ارگان مردمی پیگیری میشوند. یکی از آنها کمپ داوطلبی میمند بود که به پیشنهاد گروه میراث فرهنگی سروسامان گرفت و با تایید یونسکو اجرایی شد. این کارشناس ارشد مرمت و احیا بناها و بافت تاریخی درباره علت انتخاب سایت جهانی میمند گفت: مهمترین دلیل انتخاب، ثبت جهانی میمند به عنوان منظر فرهنگی است و در منظر فرهنگی به طور جامع همهی ارکان هویتی آن منطقه دیده شده و تنوع زیست بوم که یکی از محورهای کمپهای امسال بوده در این سایت جهانی قابل پیگیری است. «زند» به حضور ۶ داوطلب خارجی از ۴ کشور اشاره کرد و گفت: از کشورهای اسپانیا، فرانسه، آلمان و افغانستان ۶ داوطلب از طریق یونسکو در این کمپ حضور داشتند که آنها براساس انگیزهشان به فرهنگ و تاریخ ایران از حوزههای علوم انسانی انتخابشده بودند. او ادامه داد: هفت داوطلب ایرانی نیز در این کمپ حضور داشتند که سه نفر از آنها از اهالی بومی با ریشههای میمندی انتخاب شدند و باقی نیز داوطلبانی با پیشینه فعالیت معماری و مرمت بودند.
مسئول کمپ داوطلبانه میمند درباره فعالیتهای این کمپ گفت: فعالیتها براساس نیازهایی که سایت جهانی دارد، برنامهریزی میشود و ۶۰ درصد فعالیتها عملی است. مسئولان سایت میمند اعلام کرده بودند که در نظر دارند روی کشاورزی پایدار کار کنند، بر همین اساس گروه علمی ما برنامه جمعآوری داده و مستندنگاری میراث اکولوژیکی را در مدت حضور کوتاهمان توسط مصاحبه با بومیان پیاده کردند و در انتها در قالب مدلی نتایج را به مدیر پایگاه ارایه دادند. او با اشاره به فعالیتهای دیگر گفت: بخشی از فعالیتهای تیم ما کمک به اهالی برای برداشت محصولات باغی خود بود. همچنین نسبت به پاکسازی محیطی نیز اقداماتی صورت گرفت. بخشی دیگر از فعالیتها بر روی آماده سازی ۳۵۰ اصله نهال بنه برای آبیاری و آبیاری آنها، به کمک افراد بومی، کارمندان پایگاه میراث و اداره منابع طبیعی شهر بابک بود. «زند» به مهمترین دستاورد این کمپ اشاره کرد و گفت: افزایش حساسیت اهالی بومی نسبت به حفاظت از سایت جهانی یکی از این اتفاقاتی بود که در این فعالیتها در نظر گرفته شده بود، براساس میراث میمند، بازیهایی را طراحی کردیم که در این بخش گروه متخصص از موزه اسباب بازی کاشان پروژه را همراهی کردند، که البته هدف این بخش بیشتر آگاهی بخش به کودکان و نوجوانان بود که براساس جلسات برگزار شده در این زمینه امیدواریم یک انجمن دوستداران یا حامیان نوجوان میراث فرهنگی تشکیل شود. وی با اشاره به توجه این گروه به شناسایی پتانسیلهای جامعه بومی افزود: نمد بافی و گیاهان دارویی دو جنبهای است که میمند میتواند از آنها استفاده کند. در این بین نیز توسط داوطلبها دو نمد بافته شد که یکی به یادگار در میمند ماند و دیگری را برای کمیته آموزش میراث جهانی یونسکو هدیه خواهد شد. «زند» با اشاره به حمایت سازمان میراث فرهنگی و پایگاه جهانی میمند گفت: مسئولان پایگاه میزبان این کمپ بودند و مواد و مصالح مورد نیاز را در اختیار ما قرار دادند و از این کمپ که نخستین تجربه در ایران بود، استقبال و حمایت کردند. امیدواریم که این کمپ تجربه خوبی برای پایگاه میمند بوده باشد و در سالهای آینده در دیگر پایگاهها بتوانیم آن را تجربه کنیم.
انتهای پیام
دوشنبه / ۱۵ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۶:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]