واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: محمد قلی یوسفی گفت: ویژگی کشورهای نفت خیز و ثروتمندی مانند ایران این است که نباید فقر و بیکاری در این کشورها وجود داشته باشد اما وجود این دو عامل در یک اقتصاد، نشان دهنده غیرطبیعی بودن شرایط موجود است.
به گزارش تراز ،محمد قلی یوسفی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه علامه با اشاره به افزایش فارغ التحصیلان دانشگاهی و تاثیر آن بر افزایش نرخ بیکاری به خبرنگار تراز گفت: از آنجا که این افراد دارای مدارک دانشگاهی هستند تن به انجام هر کاری نداده و از طرفی شرکت های مختلف نیز به دلیل تقاضای دستمزد بیشتر از سوی این افراد از استخدام آن ها اجتناب می کنند.که هر دو عامل در کنار وضعیت رکودی اقتصاد باعث شده است بخش زیادی از بیکاران فعلی در جامعه ایران را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل دهند. وی در ادامه با اظهار تاسف از روند رو به رشد نرخ بیکاری خاطرنشان کرد: این موضوع نشان دهنده ضعف مسئولین و هدر دادن منابع ملی کشور است وگرنه چرا باید کشوری با پتانسیل های ایران به این اندازه با موضوع بیکاری مواجه باشد.این کارشناس اقتصادی افزود: متاسفانه اعمال سیاست های غلط اقتصادی از سوی دولت ها ، دست به دست هم داده و مشکلاتی را برای مردم ایجاد کرده اند. یوسفی اظهار داشت: ویژگی کشورهای نفت خیز و ثروتمندی مانند ایران این است که نباید فقر و بیکاری در این کشورها وجود داشته باشد اما وجود این دو عامل در یک اقتصاد، نشان دهنده غیرطبیعی بودن شرایط موجود است.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه درباره نقش بخش خصوصی در اقتصاد ایران تصریح کرد: بخش خصوصی یعنی من و شما، وگرنه بخش خصوصی از کره دیگری نمی آید. بنابراین اگر شرایط مهیا باشد مردم انگیزه پیدا می کنند تا کالا و خدمات تولید کنند و از این طریق اشتغال ایجاد خواهد شد. وی افزود: اما وقتی شرایط در کشور این انگیزه را برای فعالان بخش خصوصی ایجاد نکند آنها به سمت سرمایه گذاری در بخش صنعت و کشاورزی نرفته و منابعشان به سمت سیستم بانکی و دلالی حرکت می کند. که این موضوع باعث می شود منابع به سمتی بروند که اشتغال زا نباشد.
یوسفی در ادامه به تراز گفت: متاسفانه منابع در اقتصاد ما به درستی استفاده نشده و حیف و میل به شدت زیاد است در نتیجه به رغم وجود منابع، ما همیشه با کمبود منابع مواجه ایم که خود این موضوع یکی از دلایل افزایش نرخ بیکاری است. این کارشناس اقتصادی در خاتمه با اشاره به اعمال برخی از سیاست ها در راستای تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در زمینه ایجاد اشتغال خاطرنشان کرد: لازمه این امر، این است که فساد کنترل شده و قانون و شفافیت در کشور حاکم شود. در چنین صورتی انگیزه های کافی نیز برای بخش خصوصی ایجاد خواهد شد چرا که بخش خصوصی باید یقین پیدا کند که قانون از وی حمایت خواهد کرد.
زمانبندی انتشار: 24 بهمن 1395 - 11:23
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]