واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
پایان بازی ناکام پایداریها
جامعه زنان انقلاب اسلامي ايران از اولین احزابی است که پس از انقلاب و در سال ۷۱ با دبیرکلی یک زن، یعنی اعظم طالقانی، دختر آیت ا... طالقانی شکل گرفت. طالقانی بعدتر در سال ۷۶ به عنوان نخستین زن در تاریخ سیاسی ایران به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد و البته ردصلاحیت شد.
روز نو : جامعه زنان انقلاب اسلامي ايران از اولین احزابی است که پس از انقلاب و در سال ۷۱ با دبیرکلی یک زن، یعنی اعظم طالقانی، دختر آیت ا... طالقانی شکل گرفت. طالقانی بعدتر در سال ۷۶ به عنوان نخستین زن در تاریخ سیاسی ایران به عنوان نامزد انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد و البته ردصلاحیت شد.
به گزارش روز نو؛ اما این روزها به نظر میرسد شورای نگهبان به حضور زنان چراغ سبز نشان میدهد. در این میان، اصولگرایان در نظر داشتند تا به صورت نمادین پیشتاز این عرصه شوند و بلافاصله از مرضیه وحید دستجردی به عنوان کاندیدای خود نام بردند، اما معرفی کاندیدای زن از سوی اصولگرایان بنا به اظهارات عبدالکریم حسینزاده نایبرئیس فراکسیون امید مجلس به یک تاکتیک برای رایآوری بیشتر شباهت دارد. البته این تاکتیک با تکذیب دستجردی برای کاندیداتوری در انتخابات ۹۶ به نتیجه خوبی نرسید و در میانه راه ناتمام ماند، بنابراین اصولگرایان ناگزیر به تغییر مسیر خواهند شد. مرضیه وحید دستجردی مساله کاندیداتوری خود را یک دروغ محض خواند و گفت:«همگی باید به یک کاندیدای واحد برسیم و نباید اجازه دهیم تجربه انتخابات ۹۲ تکرار شود.»
پایداریها دستجردی را معرفی میکنند!
زنان به دلیل وجود برخی موانع هیچگاه نتوانستند در قالب یک کاندیدا در انتخابات ریاستجمهوری حضور پیدا کنند، اماظاهرا این موانع پیش روی زنان به تدریج در حال برداشته شدن است و آنها مانند سایر زنان در کشورهای توسعهیافته میتوانند برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری وارد میدان رقابت در برابر مردان شوند. این مهم نویدی بود که سخنگوی شورای نگهبان طی ماههای اخیر به زنان صاحب تجربه و متخصص داد و گفت: «زنان میتوانند در انتخابات۹۶ به عنوان کاندیدای ریاستجمهوری ثبت نام کنند.» به همین دلیل برخی از جریان اصولگرا، بخصوص جبهه پایداری که به خاطر حمایت از احمدینژاد و اقدامات غیراخلاقیشان محبوبیت عمومی خود را از دست دادهاند، به دنبال معرفی یک کاندیدای زن در انتخابات آتی هستند. اخیرا سید حسین نقوی حسینی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار کرد:«احتمال کاندیداتوری یک خانم از جانب اصولگرایان برای انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم وجود دارد، چراکه ما تفاوتی قائل نیستیم که یک خانم یا آقا نامزد باشد. مساله این است که اصولگرایان با یک کاندیدا وارد انتخابات شوند.» بهراستی مقصود تقوی حسینی از کاندیدای زن که بود؟ آیا در میان زنان اصولگرا گزینهای در قد و قامت مرضیه دستجردی وجود دارد؟ بنابراین معادله ساده است مقصود نقوی حسینی از کاندیدای زن همان مرضیه دستجردی وزیر بهداشت و درمان دولت احمدینژاد بود.
چرا دستجردی؟
عبدالکریم حسینزاده نایبرئیس فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی درباره اظهارات سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر بلامانع بودن ثبتنام زنان در انتخابات ریاستجمهوری اظهار کرد: من فکر میکنم همین که شورای نگهبان در طرح موضوع و بیان مساله پیشگام شده، شاید این احتمال هست که مبنایی برای تایید صلاحیت خانمها وجود داشته باشد. وی افزود: کاندیداتوری زنان پدیده عجیبی نیست، مهم این است که چقدر جریانات سیاسی بر اساس ظرفیتهای جامعه زنان در مورد کاندیداتوری زنان و حمایت از آنان تصمیمگیری میکنند، یا به عنوان یک تاکتیک سیاسی از آنها استفاده میکنند؛ این موضوعی است که در روزهای آتی روشنتر میشود. این عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان با تاکید بر اینکه «حضور زنان در مدیریتهای کلان سیاسی و اجتماعی بالذات حرکت در خوری است»، گفت: در فضای سیاسی کنونی و بر اثر گمانهزنیها مبنی بر مطرح شدن کاندیدای زن از جانب جریانهای سیاسی نیز دو وجهه کاملا متفاوت میتواند وجود داشته باشد. در وهله اول اگر این امر بر اساس رویکرد واقعی، جهانبینی، ظرفیتهای زنان و حقوق بحق آنان در مشارکتهای سیاسی و در اصل بر مبنای توسعه سیاسی باشد، جای بسی تقدیر دارد و امری تحسینبرانگیز است. اما اگر به عنوان یک تاکتیک سیاسی باشد که در آن بوی برداشت و سوءاستفاده جنسیتی به مشام برسد، با این پیش فرض که رقیب برای تقابل با دولت فعلی بیاید و از کاندیدای زن استفاده کند، نه تنها تحسینبرانگیز نبوده که به نوعی توهین به جامعه زنان و استفاده ابزاری از آنان نیز به حساب خواهد آمد. حسینزاده با بیان اینکه «حضور زنان در انتخابات ریاستجمهوری ممکن است رویکرد جدید برای رایآوری باشد»، اضافه کرد: بعد از ثبتنام کاندیداهای ریاستجمهوری میتوان بین این دو رویکرد تفاوت قائل شد.
بازیای که دوام نیاورد
دستجردی که بنا به اظهارات پایداریها قرار بود به عنوان کاندیدایی در برابر روحانی معرفی شود، روز گذشته در واکنش به برخی از اخبار منتشرشده درباره کاندیداتوری خود در انتخابات آینده گفت: اینکه بنده را علم میکنند، دروغ محض است. براین اساس مرضیه وحید دستجردی در اولین مجمع عمومی زنان جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی که با حضور بیش از ۳۰۰ نفر از بانوان حامی این جبهه برگزار شد، اظهار داشت: هیات موسس و ۱۵ نفری که به این جبهه میپیوندند، هیچکدام نباید کاندیدا شوند و خود نفعی ندارند. این ۲۵ نفر با رهبریت مجمع عمومی به کاندیدای واحد و قابل قبول میرسند. وحیددستجردی با تاکید براینکه باید وحدت داشته باشیم، افزود: گفتمان انقلاب اسلامی و گفتمان واحد همان گفتمان مقام معظم رهبری است. وی هدف جبهه مردمی را وحدت عنوان کرد و در عین حال گفت: هدف این جبهه این است که در مسائل وارده و در مشکلات و مسائل روز مثل انتخابات با هم حضور داشته باشیم، چرا که تجربه انتخابات ۹۲ را داریم. وحید دستجردی تاکید کرد: امروز همه باید با هم باشیم و یک کاندیدای واحد در انتخابات ریاستجمهوری ۹۶ داشته باشیم. بر این اساس، به نظر میرسد جبهه پایداری بدون رعایت قاعده بازی و بدون در نظر گرفتن تمایل ورود دستجردی برای کاندیداتوری در انتخابات ۹۶ به دنبال طرح بازی تازهای بود که این بازی دوام چندانی نیاورد و کمتر از گذشت دو هفته شکست خورد.
منبع: آرمان
تاریخ انتشار: ۰۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]