واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
استاد ارتباطات:
یک غول از «سواد رسانهای» ساختهایم یک استاد ارتباطات با انتقاد از برخورد نادرست با پدیدههای نوظهور در جامعه گفت: بعد از اینکه یک پدیده را تبدیل به یک غول کردیم، سعی داریم با این پدیده تجارت کنیم؛ در حال حاضر بحث سواد رسانهای چنین حالتی در جامعه ما پیدا کرده است.
به گزارش فرهنگ نیوز؛ حسن نمکدوست تهرانی صبح امروز در نشست تخصصی «سواد رسانهای در گذر تاریخ ایران» در دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانه ضمن مهم دانستن نقش دسترسی آزاد به اطلاعات برای رسیدن به «سواد رسانهای» اظهار کرد: در زمینه تبیین جایگاه سواد رسانهای در جامعه باید به دو نکته کلیدی توجه داشته باشیم، نخست نزدیک کردن مفهوم «سواد» به شعور و دیگری عادتی که در مواجه با یک پدیده نوظهور داریم و آن تبدیل کردن آن پدیده به یک غول غیر قابل مدیریت در جامعه است.
وی افزود: بعد از اینکه یک پدیده را تبدیل به یک غول کردیم، سعی داریم با این پدیده تجارت کنیم؛ در حال حاضر بحث سواد رسانهای چنین حالتی در جامعه ما پیدا کرده است، به عقیده من یک پدیده را نباید بزرگنمایی کرد و نه کوچک شمرد بلکه همانگونه که هست باید با آن برخورد کرد.
این استاد ارتباطات درباره تعریف درست سواد رسانهای خاطرنشان کرد: با توجه به مطالعاتی که انجام دادهام، سواد رسانهای یعنی عمومی کردن ترویج دانش رسانهای برای عموم جامعه؛ این تفاوت دارد با اینکه با زبان تخصصی و برای متخصصین سواد رسانهای گفته شود.
نمکدوست در چگونگی ترویج سواد رسانهای در جامعه تصریح کرد: برای مثال در کانادا مخاطبان اصلی ترویج سواد رسانهای، دانش آموزان هستند نه اینکه بیایند برای دانش آموزان به صورت تخصصی سواد رسانهای شرح دهند بلکه آنها دانش عمومی دانشآموزان را نسبت به سواد رسانهای افزایش میدهند همانطور که یک پزشک و یک مهندس به این سواد برای بالا بردن شعور رسانهای خود نیازمند است.
� وی با اشاره به شناخت هر فرد از جهان و نقش رسانهها در این شناخت متذکر شد: به دو طریق نسبت به جهان اطراف خود شناخت پیدا میکنیم، نخست از طریق احساسات خود شناختی نسبی به جهان اطرف خود پیدا میکنیم و شناخت دیگر ما از جهانی بزرگتر از طریق رسانهها شکل میگیرد مثلاً دیدی که یک ایرانی از «نلسون ماندلا» دارد از طریق رسانهها شکل گرفته که از طریق رسانهها برای او ایجاد شده است.
این استاد ارتباطات درباره تاثیر جایگاه سواد رسانهای و دسترسی آزاد به اطلاعات در شناخت افراد به جهان تاکید کرد: با توجه به اینکه شناخت هر فرد نسبت به دنیا از طریق رسانهها است، پس هر شخص حق دارد که از پشت پرده رسانهها و وابستگیهای آنها اطلاع داشته باشد تا بداند از چه کانالی در حال پیدا کردن شناخت است و از این طریق باید خود انتخاب کند که منبع رسانهای او چه رسانهای باشد؛ این یکی از تاثیراتی است که سواد رسانهای دارد.
وی با انتقاد از به انحراف کشاندن معنای سواد رسانهای در کشور یادآور شد: برخی از نهادها برای تبیین سواد رسانهای مشغول روشن کردن مواضع و پشت پرده رسانههای خارجی همانند فارسی وان، BBC، CNN و رسانههای دیگری از این دست هستند و این خوب است اما سؤال آنجاست که چرا مواضع و پشت پرده رسانههای داخلی هیچگاه برای مردم روشن نمیشود، با توجه به مفهوم سواد رسانهای یعنی جامعه حق دارد بداند پشت پرده جریان سازیهای رسانهای چه کسانی هستند.
منبع: تسنیم
95/10/14 - 15:47 - 2017-1-3 15:47:49
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]