واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: چرا وقتی سرما می خوریم صدایمان می گیرد؟
علائم سرماخوردگی می تواند در روابط اجتماعی ما تاثیر منفی بگذارد بطور مثال آبریزش بینی که معمولا با داروهایی نظیر آنتی هیستامین می توان آنها را برطرف کرد . یکی از علائمی که برخی افراد را به شدت در گیر می کند گرفتگی صدا است .
سرماخوردگي معمولي، همه ساله ميليونها نفر را گرفتار مي سازد. با احتساب ويزيتهاي پرداختي به پزشكان، بهاي داروها و از سوي ديگر توقف كار به دليل نياز به استراحت براي هر فرد، شايد بتوان گفت كه سرماخوردگي از پرهزينه ترين بيماري ها است.
علائم سرماخوردگی می تواند در روابط اجتماعی ما تاثیر منفی بگذارد بطور مثال آبریزش بینی که معمولا با داروهایی نظیر آنتی هیستامین می توان آنها را برطرف کرد . یکی از علائمی که برخی افراد را به شدت در گیر می کند گرفتگی صدا است .
تارهای صوتی که در اصل ماهیچه هستند و به شکل چین خوردگی در مسیر تنفسی قرار گرفته اند به کمک دو مفصل حرکت می کنند . زمانی که تارهای صوتی به هم نزدیک شوند و جریان هوا با قدرت مناسب از میان آنها عبور بکند صدا تولید می شود . هر عاملی که باعث شود تارهای صوتی خوب به هم نرسند و یا اینکه ارتعاش آنها نامنظم شود ، گرفتگی صدا پدیدار می شود .
در سرماخوردگی تار های صوتی متورم می شوند و بنابراین ارتعاش رینکه رخ نمی دهد . از طرفی هم ممکن است تورم تارهای صوتی یکنواخت نباشد که این سطوح مشکل را زیادتر می کند . تورم و ناصافی های دیواره ی حلق نیز بر مشکل می افزاید .
• لارنژیت عفونی و گرفتگی صدا
چند دلیل برای گرفتگی صدا وجود دارد که یکی از آنها سرما خوردگی است که باعث التهاب یا لارنژیت چین های صوتی می شود .
معمولا افراد بدون سابقه ی اختلال در صوت ، به ندرت ، به لارنژیت عفونی ، بصورت یکی از نشانه های سرماخوردگی شدید سر و قفسه ی سینه مبتلا می شوند . غالبا بیمارانی که به لارنژیت عفونی مبتلا هستند دچار گرفتگی صدا ، تب ، سردرد ، گلودرد و سرفه می باشند .
از دیدگاه مراقبت از صدا (بهداشت صوت) افراد مبتلا به عفونت حنجره باید استراحت مطلق صدا داشته باشند – یعنی صحبت نکنند ، حتی صدا سازی یا پچ پچ هم نکنند . جلوی پچ پچ کردن باید گرفته شود زیرا بیشتر افرادی که پچ پچ می کنند ، تارهای صوتی را به یکدیگر نزدیک می کنند که این کار در واقع منجر به تولید صدای آرامی می شود . بر اثر این تحریک ، تارهای صوتی متورم ، پیوسته به یکدیگر نزدیک می شوند و به ارتعاش در می آیند . چیزی که بیماران مبتلا به لارنژیت عفونی نیاز دارند این است که برای دو الی سه روز استراحت کامل صدا داشته باشند ، صداسازی نکنند و مصرف مایعات را افزایش دهند .
موارد پیشنهادی برای درمان :
استراحت صدا
مرطوب نگه داشتن محیط زندگی
افزایش مصرف مایعات
کاهش فعالیت جسمی
و استفاده از مسکن ها
منبع: سلامت نیوز
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]