محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1843157659
چرا دولت با مدیران نجومی برخورد نمیکند؟ | پایگاه خبری تراز
واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: رییس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی از بررسی ۱۶۷ هزار پرونده فیشهای حقوق مدیران توسط دیوان محاسبات و احراز تخلف ۳۹۷ مدیر نجومیبگیر خبر داد. آقای داوود محمدی گفت: کمیسیون منتظر ارائه گزارش جامع دیوان محاسبات در خصوص فیشهای نجومی و وامهای کلان است. حقوقهای نجومی هنوز یکی از مسائل موردتوجه رسانههاست و البته هنوز مسوولان توجهی به این مسأله ندارند. از ابتدای طرح ماجرای حقوقهای نجومی در رسانهها، نحوه برخورد با نجومیبگیران چالشهای زیادی را میان مسوولان به وجود آورد. جدیترین چالش نیز میان دولت و قوه قضائیه شکل گرفت. دولتیها بر این باورند که اکثر دریافتها طبق قوانین و مقرراتی بوده که برای مدیران تعیین کرده بودند، به همین دلیل صرفاً ضوابط و آییننامهها را اصلاح کردند تا دیگر شاهد حقوقهای نجومی نباشیم. البته چند مدیر نجومی نیز برکنار شدند؛ اما علت برکناری این مدیران چه بود؟ به نظر میرسد مدیران برکنار شده به دلیل دریافت حقوق نجومی برکنار نشدند و صرفاً مدیرانی برکنار شدند که در رسانهها توجه ویژهای به آنها شده بود.
به گزارش تراز ،آقای علی صدقی، مدیرعامل وقت بانک رفاه و صفدر حسینی رییس صندوق توسعه ملی قربانیان رسانهای فیشهای نجومی بودند و مدیرانی که فیشهایشان در رسانهها پخش نشد، به راحتی توانستند از مهلکه فرار کنند. درحالی که تخلف صورت گرفته در بسیاری از موارد مشابه ماجرای بانک رفاه و صندوق توسعه ملی بوده است.
مسوولان ارشد قوه قضائیه بارها اعلام کردهاند: «دولت به عنوان مقام بررسی کننده پرونده قرار بود گزارشهایی را به قوه قضاییه ارسال کند و ما هنوز منتظر ارسال پروندهها هستیم اما تا به امروز موردی به دستگاه قضایی از سوی دولت ارسال نشده است.»
آقای غلامرضا کاتب، نماینده مردم گرمسار و عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی نیز با انتقاد از کوتاهی دولت برای ارسال پرونده متخلفان دریافت کننده حقوقهای نجومی به قوه قضاییه، گفته بود: «زمانی که همه گزارشها نشاندهنده وجود تخلف در این زمینه است و شخص رییس جمهور از ضرورت برخورد با متخلفان سخن گفته، نباید لحظهای درنگ کند.» آقای داوود محمدی، رییس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سؤال که برخی مدیران که از سمت خود عزل شدهاند در جای دیگری به کار گرفته شدهاند، تصریح کرد: این افراد در ادارات دولتی نمیتوانند مشغول به کار شوند و قطعاً در بخش خصوصی در حال فعالیت هستند. البته موضوع اینکه حکم انفصال از خدمت چند سال باشد بستگی به تصمیم مرجع قضایی دارد.
محمدی با اعلام «از دیوان محاسبات درخواست کردهایم آخرین بررسیها را در خصوص فیشهای حقوقی به کمیسیون ارائه کند» خاطرنشان کرد: مهمترین موضوع این است که باید با افراد متخلف برخورد قاطع داشت تا هم مردم قانع شوند و ناراحتی ایجاد شده از این موضوع حل شود و هم دستاندازان به بیتالمال به جزای کارشان برسند.
این نماینده مجلس در مورد این موضوع که دیوان محاسبات اعلام کرده که 10 نفر از نجومیبگیران حاضر به استرداد مبالغ نیستند، گفت: در گزارش جامعی که از دیوان محاسبات درخواست کردهایم، این نکته و تعداد دقیق تخلفات، تعداد برخورد شده، میزان پولهای استرداد شده و بهطور کلی همه اطلاعات در این خصوص، اشاره شده و در حال حاضر منتظر این گزارش هستیم، همچنین درباره وامهای کلانی که بهنام قرضالحسنه به برخی افراد پرداخت شده نیز، از دیوان درخواست کردهایم در این گزارش توضیح دهد.
اما دولت نه تنها حاضر به ارائه پرونده نجومیها نیست بلکه از پیگیریهای قوه قضائیه نیز عصبانی میشود! بعد از آنکه قوه قضائیه از احضار مدیران نجومی خبر داد، رییسجمهور در توئیتر خود کنایهای حواله قوه قضائیه کرد تا نشان دهد به شدت از برخورد با مدیران نجومی دلخور است. روحانی در توئیتر خود نوشت: «مطابق قانون اساسی، عمل قوه قضائیه باید پیشگیرانه باشد. اگر قرار باشد رسیدگی به پروندهای سالها به طول بینجامد؛ دیگر پیشگیری نیست.»
قوه قضائیه حقوقهای نجومی را جرم تلقی کرده و رهبری نیز بر برخود با این افراد تاکید داشته و فرموده بودند: «مساله عزل و برکناری و بازگرداندن اموال به بیتالمال باید در دستور کار مسوولان باشد، زیرا افکار عمومی نسبت به این موضوع حساس است و اگر پیگیری لازم نشود، از اعتماد مردم به نظام اسلامی کاسته خواهد شد.» اما دولتیها معتقدند جرمی صورت نگرفته است. در ایام اوج توجه رسانهها به فیشهای نجومی، روزنامه رسمی دولت از قول میرمحمد صادقی حقوقدان و استاد دانشگاه نوشت: «ممکن است این اتفاق وصف مجرمانه پیدا نکند و در پرداخت و دریافت این حقوقها و پاداشهای گزاف رعایت ظاهر مصوبات شده باشد و نتوان وصف مجرمانهای را بر این عمل تحمیل کرد. پس در اینجا باید سراغ اصلاح قوانین و مقررات و مصوبات برویم تا امکان سوءاستفاده به وجود نیاید. البته حتی در این حالت نیز چنین اقدامی هر چند که جرم محسوب نشود اما عملی پذیرفتنی نیست.» این خط البته بعدها هم از سوی دولت پیگیری شد و دولت معتقد است جرمی صورت نگرفته که نیاز به بگیر و ببند باشد!
اگر ادعای قوه قضائیه را بپذیریم، دولت بایستی پرونده نجومیها را به دستگاه قضایی ارجاع دهد تا با آنها بر اساس قانون برخورد شود. دستکم رفتار مدیران نجومی در تخصیص حقوقهای کلان مصداق تحصیل مال نامشروع است. بر طبق ماده ۲ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشا، اختلاس و کلاهبرداری در مورد بزه تحصیل مال از طریق نامشروع آمده است: «هرکس به هر نحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض میگردد نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفا موافقت اصولی گفته میشود در معرض خرید و فروش قرار دهد یا از آن سوءاستفاده نماید یا در توزیع کالاهایی که مقرّر بوده طبق ضوابطی توزیع نماید مرتکب تقلب شود یا به طور کلی مال یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است مجرم محسوب و علاوهبر ردّ اصل مال، به مجازات حبس از سه ماه تا ۲ سال یا جریمه نقدی معادل 2 برابر مال بهدست آمده محکوم خواهد شد.»
اما اگر ادعای دولت را بپذیریم، بایستی صرفاً به تغییر قوانین اکتفا کنیم؟ به نظر میرسد حقوقهای نجومی اگر مصداق «جرم» نباشد، حتماً مصداق «تخلف» است و بر اساس قوانین بایستی دولت با کارکنان دولت بر اساس آییننامه تخلفات کارکنان دولت برخورد کند. حقوقهای نجومی قطعاً نوعی تبعیض است که از ضعف قانونی سوءاستفاده کرده و برخلاف ماده 7 آییننامه تخلفات اداری است. ماده 7 به تبعیض یا اعمال غرض ورزی یا روابط غیراداری در اجرای قوانین و مقررات نسبت به اشخاص اشاره داشته و آورده است: «منظور از تبعیض این است که کارمند دولت برای اجرای قوانین در ارتباط با اشخاص که حائز امتیازی برابر باشند، بدون دلیل موجه یکی را بر دیگری ترجیح دهد، همچنین اظهار نظر مغرضانه کارمند دولت در ارتباط با افراد مشمول این بند قرار میگیرد.» بی توجهی به بیت المال یکی دیگر از مصادیق تخلف مدیران نجومی است که ماده 10 به تسامح در حفظ اموال و اسناد و وجوه دولتی، ایراد خسارات به اموال دولتی اشاره کرده و در آن آمده است: «چنانچه، اموال، اسناد، اوراق و وجوه دولتی که بر حسب وظیفه به کارمند دولت سپرده شده باشند و کارمند در حفظ و نگهداری آنها مسامحه و سهلانگاری نماید متخلف محسوب میشود، همچنین ورود خسارت عمدی یا سهوی از ناحیه کارمند به اموال دولتی نیز از مصادیق تخلف فوق است.»
هرچند که مدیران بر اساس اختیارات قانونی حق داشتند حقوقهای کلان برای خود تصویب کنند اما به هر تقدیر این رفتار یکی از مصادیق سوءاستفاده از موقعیت کاری است که بر اساس بند 30 آییننامه تخلفات اداری هرگونه سوءاستفاده از مقام و موقعیت اداری کارمند دولت که موجبات تضییع حقوق معنوی یا مادی دولت یا سایر اشخاص را فراهم نماید تخلف محسوب میشود. طبق قوانین حداقل سه ماده از این آییننامه مصداق فیشهای نجومی بوده و اگر دولت مایل نیست که تن به احکام دستگاه قضائی دهد، بایستی در هیاتهای رسیدگی به تخلفات کارکنان دولت با این مدیران برخورد کند؛ اما به نظر میرسد دولت از اساس هرگونه برخورد با مدیران نجومی را نمیپذیرد.
حجتالاسلام والمسلمین محمد اشرفی اصفهانی، رییس هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاستجمهوری در گفتوگو با خبرنگار صبح نو در واکنش به اینکه چرا تخلفات دستگاههای مختلف به هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری ارسال نمیشود، گفت: «داستان فیشهای نجومی یک داستان سیاسی است که صرفاً میخواهد دولت روحانی را تخریب کند وگرنه چرا باید با کارمندان برخورد شود؟ کارمندانی که بعد از 30 سال خدمت فقط 3 یا 4 میلیون حقوق میگیرند، چرا بایستی با آنها برخورد شود؟» رییس هیأت بدوی رسیدگی به تخلفات اداری نهاد ریاستجمهوری ادامه میدهد: «در نهاد ریاست جمهوری هم خبری از فیشهای نجومی نیست. در نهاد ریاست جمهوری بیشترین حقوق 11 میلیون تومان است ولی در خیلی از دستگاههای دیگر حقوقهای کلان وجود دارد ولی گویی همه دستگاهها پاک و منزه هستند و فقط در دولت، حقوقهای نجومی پرداخت میشود!»
منبع: صبح نو
زمانبندی انتشار: 12 دى 1395 - 09:59
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[مشاهده در: www.taraznews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
ریشه گورخوابی کاخنشینی مدیران نجومی است | پایگاه خبری تراز
تراز اگر گورخواب صورتش کثیف است مدیر نجومی سیرت کثیف دارد به گزارش تراز داریوش سجادی همکار سابق نشریات اصلاحطلب نوشت فاصله «گورخوابی» تا «لوکسخوابی» منجلابی است در حد فاصل فقد پول تا فقد شعور گورخوابان در عمق فقرشان «خوابیدهاشرکتهای بیمه به بخش غیردولتی واگذار میشود | پایگاه خبری تراز
تراز نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی بعدازظهر شنبه دولت را موظف به واگذاری شرکتهای بیمه به بخش غیردولتی کردند به گزارش تراز به موجب ماده ۲۴ لایحه برنامه ششم که در جلسه علنی بعدازظهر امروز شنبه مجلس به تصویب رسید دولت موظف است در جهت توسعه فعالیتهای صنعت بیمهسقف جدید حقوق مدیران تعیین شد | پایگاه خبری تراز
تراز سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه ششم ضمن تکذیب وجود مصوبهای در این کمیسیون مبنی بر افشای حقوق مدیران گفت سقف حقوق مدیران ۱ ۵ برابر حداکثر حقوق مشخص شده در قانون خدمات مدیریت کشوری تعیین شد به گزارش تراز محمد خدابخشی در خصوص انتشار اخباری مبنی بر حذف ماده "الزامآیا ربا بین فرد و دولت جایز است!؟ | پایگاه خبری تراز
تراز یکی از سوالات بسیار مهم در رابطه با استثنائات ربا این است که آیا ربای بین پدر و فرزند جایز است بین فرد و دولت چطور پایگاه خبری تحلیلی تراز یکی از پرتگاه های معاملات حرام در دوران کن نی به طور قطع معاملاتی تحت عنوان قرض ربوی است هرچند همه مردم نسبت به ربا حساسند و از رباخسارت دولت از کاهش ۱ دلاری نفت چقدر است؟ | پایگاه خبری تراز
تراز با هر یک دلار کاهش قیمت نفت ۲۰ هزار میلیارد ریال و کاهش ۱۰۰ هزار بشکهای نفت خام ۴۳ هزار میلیارد ریال از منابع در دسترس دولت برای طرحهای عمرانی در سال ۹۶ کاسته خواهد شد به گزارش تراز ردیف درآمدی واگذاری داراییهای سرمایهای عمدتا ناشی از فروش نفت خام و میعاناتدولت: از نوسانات نرخ ارز نگران نیستیم | پایگاه خبری تراز
تراز دلار 4000 تومان شد به گزارش تراز 3 سال پیش گفت نرخ واقعی دلار حوالی 3 هزار تومان است فکرش را نمیکرد برای رسیدن نرخ دلار به حوالی 4 هزار تومان در پاییز 1395 مجبور شود به مردم توضیح دهد به گزارش «وطنامروز» نرخ ارز روز گذشته باز هم افزایش یافت به طورالزام دولت به ادامه هدفمندی یارانهها تا سال ۹۷ | پایگاه خبری تراز
تراز رئیس کمیسیون تلفیق مجلس گفت در برنامه ششم توسعه اعلام کردیم هدفمندی یارانه ها باید تا سال ۹۷ ادامه پیدا کند و دولت پیشنهادش را در این زمینه به مجلس ارائه کند تا برای آن تصمیم گیری شود به گزارش تراز حمید رضا حاجی بابایی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما افزود با وبرای 2میلیارد #حقوق __ نجومی کشور را بههم نریزید | پایگاه خبری تراز
تراز کهنسالترین وزیر دولت حالا لقب جنجالیترین وزیر کابینه را هم به خود اختصاص داده است آقای محمدرضا نعمتزاده 71 ساله که پس از آقای کریم سنجابی 74 ساله و آقای یدالله سحابی 73 ساله در دولت موقت لقب پیرترین وزیر تاریخ جمهوری اسلامی ایران را بهخود اختصاص داده است باز هدولت برای پرداخت عیدی کارمندان قیمت ارز را افزایش داد | پایگاه خبری تراز
تراز وفادار گفت با توجه به نزدیکی به ماه های پایانی سال و ایام عید نوروز و نیاز دولت به منابع جدید برای پرداخت عیدی کارمندان دولتی نیاز دولت به نقدینگی و منابع پولی افزایش یافته است که به هر حال این منابع باید از محلی تامین شوند به گزارش تراز احمد وفادار عضو هیات امنا اتحادیهپیچیدن نسخه حقوقهای نجومی | پایگاه خبری تراز
تراز کمیته حقیقتیاب حقوقهای نجومی هم تشکیل شد رییس هیات مدیره سازمان مردمنهاد دیدبان شفافیت و عدالت که پس از بررسی پرونده واگذاری املاک در شهرداری تهران حالا به سراغ پرونده پرداختهای نامتعارف در دولت رفته به رییس قوه مقننه نامه نوشته و در آن گفته است جمهوری اسلامی ایر-
اقتصادی
پربازدیدترینها