واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: کلاف سردرگم تلویزیون اینترنتی در صدا و سیما
در حال حاضر به نظر میرسد میان مجموعههایی که میخواهند خدمات آیپیتیوی ارائه دهند و صدا و سیما فاصله دیدگاه جدی وجود دارد. صدا و سیما با توجه به مساله جدی ریزش مخاطب و همچنین وضعیت بد اقتصادیاش نیاز به بازآفرینی را در خود احساس کرده است.
عصرایران؛ مسعود برزی - پروانه تلویزیون اینترنتی یا همان «آیپیتیوی» شاید از معدود مجوزهایی باشد که پس از گذشت بیش از 10 سال از مطرح شدن آن هنوز وضعیتش در ایران بلاتکلیف است. با اینکه از ابتدای مطرح شدن موضوع IPTV کش و قوسهای فراوانی میان وزارتخانه ارتباطات و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با سازمان صدا وسیما بر سر آن شکل گرفت، اما اواخر سال ۹۳ سازمان صدا و سیما با برگزای مزایدهای بالاخره عزم جدی خود را برای راهاندازی این سرویس نشان داد. اما دیری نپایید که با برکناری اخوان بهابادی به عنوان قائم مقام رئیس سازمان صدا و سیما در امور فناوری و رسانههای نوین و در ادامه آن، استعفای محمد سرافراز از صدا و سیما، با حضور رئیس جدید این سازمان، قراردادهای صدا و سیما با ۵ شرکت (یا کنسرسیوم) برنده در مزایده نیز به حالت تعلیق درآمده است!
تاریخچه تلویزیون اینترنتی در ایران بازمیگردد به سالهای ۸۴ و ۸۵، زمانی که مرحوم وفا غفاریان ریاست شرکت مخابرات را بر عهده داشت و آن زمان این سرویس به صورت آزمایشی با خریداری تعدادی دستگاه ستاپباکس انجام شد اما به علت بیماری غفاریان و سپس فوت او در بهمنماه سال ۹۰ این پروژه متوقف شد و پس از آن دوباره از سال ۹۱ از سر گرفته شد. این فعالیتها با همکاری صدا و سیما و شرکت مخابرات در آن زمان صورت میگرفت و در پی امضای قرارداد میان سروشسیما و مخابرات قرار بود که پروژه آیپیتیوی در تهران و پنج استان دیگر تست شود، اما با توجه به ارائه سرویس آیپیتیوی بر بستر اینترنت، در همان زمان وزارت ارتباطات ادامه فعالیت این پروژه را منوط به دریافت مجوزهای لازم از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیوئی کرد. علیرضا صیدی مدیرعامل شرکت مخابرات استان تهران در مردادماه سال ۹۳ در خصوص آیپیتیوی گفته بود: «سال پیش سازمان تنظیم مقررات به ما دستور داد با هیچ سازمان و شرکتی حتی صدا و سیما در این حوزه همکاری نکنیم تا وقتی که مجوزهای لازم را از سازمان تنظیم مقررات دریافت کنند.»
در همان زمان، کمیسیون تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اصول حاکم بر پروانه ارائه خدمات توزیع محتوای صوت و ویدئو را هم مصوب کرده بود ولی آن پروانه هیچگاه عملی نشد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۰۷ دی ۱۳۹۵ - 27 December 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]