واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: مثال دارو بسیار نمونه روشن و خوبی است. زیرا ما وقتی به دکتر می رویم به او و سخنش اعتماد می کنیم ولو اینکه داروی تلخ تجویز کند...
پایگاه خبری تحلیلی تراز: برای همه ما اتفاق افتاده در طول زندگی با مشکلات مختلفی روبرو می شویم و در مجموع شرایطی رقم می خورد که به نظر می رسد متضرر شده ایم. این در حالی است که تلاش کرده ایم، دست روی دست نگذاشته ایم، از دعا غفلت نورزیده ایم اما نمی شود که نمی شود! به قول معروف کارمان بدجور گره می خورد و با هیچ روشی هم باز نمی شود. اما چرا!؟ چرا خدا با ما چنین می کند یا راضی به زیان بنده ای می شود که هم دعا کرده و هم تلاش و توکل؟
برای یافتن پاسخ این سؤال باید به آیه 216 سوره بقره مراجعه کرد. در این آیه می خوانیم:
«كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَهُوَ كُرْهٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تَكْرَهُواْ شَيْئًا وَهُوَ خَيْرٌ لَّكُمْ وَعَسَى أَن تُحِبُّواْ شَيْئًا وَهُوَ شَرٌّ لَّكُمْ وَاللّهُ يَعْلَمُ وَأَنتُمْ لاَ تَعْلَمُونَ.»
«بر شما كارزار (با كفار) نوشته و مقرر شد و حال آنكه براى شما ناخوشايند است، و بسا چيزى را خوش نداريد و آن براى شما بهتر است، و بسا چيزى را دوست داريد و آن براى شما بدتر است، و خدا مى داند و شما نمى دانيد.»
***
سه نکته:
* چرا دارو را با وجود تلخی می خوریم!؟
آیه فوق هرچند یک قانون و قاعده کلی را بیان می کند اما یک مثال روشن هم می زند. می فرماید بسیاری از شما از جهاد فقط خونریزی و درگیری ها را می بینید و آن را ناخوش می دارید حال آنکه افراد دورنگر كه مى دانند شرف و عظمت و افتخار و آزادى انسان در ايثار و جهاد است يقينا با آغوش باز از آن استقبال مى كنند، همان گونه كه افراد ناآگاه از داروهاى تلخ و بد طعم بر اثر سطحى نگرى متنفرند، اما هنگامى كه بينديشند كه سلامت و نجات آنها در آن است ، آن را به جان و دل پذيرا مى شوند.
** به حرف دکتر باور داریم به سخن خدا نه!
مثال دارو بسیار نمونه روشن و خوبی است. زیرا ما وقتی به دکتر می رویم به او و سخنش اعتماد می کنیم ولو اینکه داروی تلخ تجویز کند یا کار مشکلی را از ما بخواهد تا انجام دهیم. مثلا اگر بگوید فلان غذای لذیذ را نخور نمی خوریم زیرا به او و وعده و سخن و علمش اعتماد داریم. چطور می شود که به سخن خدای قادر و متعال و دانای حکیم و آفریننده آسمان ها و زمین اعتماد نمی کنیم!؟
*** از کجا می دانیم فلان معامله پر سود نهایتا به سود ماست؟
پروردگار جهان با اين لحن قاطع مى گويد كه افراد بشر نبايد تشخيص خودشان را در مسائل مربوط به سرنوشتشان حاكم سازند چرا كه علم آنها از هر نظر محدود و ناچيز است و معلوماتشان در برابر مجهولات همچون قطره اى در برابر درياست. برای نمونه از کجا می دانیم که فلان معامله پرسود در نهایت به نفع ماست؟ بله با علم محدود ما اینطور به نظر می رسد ولی چه بسا همین ظاهر فریبنده در باطن به زیان ما باشد، حالا ممکن است زیان مادی باشد یا معنوی. پس زود قضاوت نکنیم و بدانیم که رحمت خدا شامل حال ماست و او از احوال ما آگاه است.
زمانبندی انتشار: 4 دى 1395 - 11:24
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]