واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز:شاه ویسی تصریح کرد: طبق قانون داماتو حتی نباید یک سنت از درآمد صادرات نفتی ایران در اختیارش قرار بگیرد چرا که این درآمدها می تواند به ارتقاء توان تسلیحاتی ، دفاعی و هسته ای ایران بیانجامد.
به گزارش تراز ،ساسان شاه ویسی اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره ارتباط توافق برجام با تمدید تحریم های ده ساله موسوم به داماتو به خبرنگار تراز گفت: برجام بر این مبنا بود که بعد از انجام توافق هیچ تحریمی در بخش هسته ای صورت نگرفته و آن بخشی از تحریم های ایسا که به اتفاقات و تغییرات ظرفیت هسته ای جمهوری اسلامی باز می گردد لغو و تحریم های جدیدی اعمال نشود.وی افزود: داماتو در مرحله اولیه و بعدها ریگان و سپس جورج بوش پدر اقداماتی را در زمینه این قانون انجام دادند اما بعدها که کنگره و دولت هر دو در اختیار جمهوری خواهان قرار گرفتند تمام ظرفیت ها و قابلیت های موجود در این قانون به صورت یکجا درآمد. شاه ویسی اظهار داشت: زمانی که دولت در اختیار یک حزب بود، آقای داماتو نتوانست این ظرفیت را به چالش در بیاورد اما بعدها توانستند مصوبه ای را به شکل همه جانبه بگذرانند که هم نظر دولت و هم نظر مجلسین آمریکا نسبت به این مسئله مثبت باشد.
این کارشناس اقتصاد بین الملل تصریح کرد: طبق این قانون حتی نباید یک سنت از درآمد صادرات نفتی ایران در اختیارش قرار بگیرد چرا که این درآمدها می تواند به ارتقاء توان تسلیحاتی ، دفاعی و هسته ای ایران بیانجامد. وی افزود: باور طرف آمریکایی این است که باید کاری کنیم ایران دستش به پول نرسد تا حتی اگر قرار شد فرصتی هم برای تغییرات اقتصادی به ایران داده شود نباید اجازه دهیم ایران بتواند از منابع ارزی خودش استفاده کند.شاه ویسی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد اتفاقی که در حال حاضر افتاده نشان دهنده این مسئله است که با تغییر نرخ نفت و نزدیک شدن ما به سقف تولید مدنظرمان اگر تمدید داماتو منجر شود ایران دوباره بتواند از ظرفیت های توان ارزی خودش استفاده کند بهترین قانون بازدارنده همین قانون داماتو است که طرف آمریکایی طی آن می تواند بخش عمده ای از نگاه خود به جمهوری اسلامی در دو دهه گذشته را تمدید کند.
این کارشناس اقتصادی درباره ماهیت قانون داماتو ادامه داد: داماتو نه تنها برای سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز بلکه برای فروش نفت نیز محدودیت هایی ایجاد می کند. وی افزود: اصلاحیه ای که در دور دوم به این مسئله خورد این بود که چون جمهوری اسلامی از توان مالی خود در بحث کمک به تروریسم یا از توان دفاعی خود در ارتقاء زیرساخت های سرمایه پذیری نفتی استفاده می کند مهمترین مسئله و هدف گذاری داماتو عدم دستیابی ایران به منابع ارزی است که بعدها بانک ها و درآمدهای نفتی نیز به آن ملحق شدند.
شاه ویسی در خاتمه به تراز گفت: ما در حال حاضر نیز به منابع ارزی خود دسترسی نداریم بلکه کالاهای مورد نیاز خود را از طریق تهاتر با درآمدهای ارزی تهیه می کنیم وگر نه منابع ارزی ما در حال حاضر نیز منابع نقد شونده ای نیستند.
زمانبندی انتشار: 20 آذر 1395 - 11:06
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]