تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 1 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):به راستى كه دانش، مايه حيات دل‏ها، روشن كننده ديدگان كور و نيروبخش بدن‏هاى ناتوان ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817582736




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رونمايي «دُن كيشوت» به ١٥٠ زبان در مادريد


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: رونمايي «دُن كيشوت» به ١٥٠ زبان در مادريد
رونمايي از كتاب «دُن كيشوت جهاني، قرن بيست‌ويكم» كه براي گراميداشت چهارصدمين سالگرد مرگ خالق «دُن كيشوت» و اداي احترام به هزاران مترجمي است كه اين اثر را جهاني كرده‌اند، برگزار شد.
اعتماد نوشت: رمان «دُن كيشوت» اثر ميگل دو سروانتس، بزرگ‌ترين نويسنده اسپانيايي كتابي است كه بسياري از مترجمان سراسر دنيا آن را به زبان خود برگردانده‌اند. حالا تعداد ترجمه‌هاي اين كتاب بيشتر هم شده است؛ با پروژه‌اي مشترك كه به همت Asociacion La Otra Andalucia، دانشكده فلسفه دانشگاه كمپلوتنسه مادريد و حمايت سازمان‌هاي دولتي اسپانيا فصل‌هاي اين رمان به زبان‌هاي زنده دنيا ترجمه شده‌اند،

دوازدهم دسامبر در مراسم چهارصدمين سالگرد مرگ ميگل دو سروانتس در كتابخانه ملي اسپانيا كتاب «دُن كيشوت جهاني، قرن بيست‌ويكم» رونمايي شد. كتابي كه علاوه بر داستان پهلوان خيال‌پرداز و بي‌دست‌پا شامل مطالعات زباني و زبان‌شناختي آنتونيو ماشادو بر صدها ترجمه جديد از اين كتاب مي‌شود؛ مطالعاتي كه براي نخستين‌بار اشاراتي به تنوع زباني و زبان‌شناختي ترجمه «دُن كيشوت» كرده است.

همچنين فدريكو مايور زاراگوزا، مديركل سابق يونسكو نيز بر اين اثر ترجمه‌شده مقدمه‌اي مفصل نوشته است.  اين كتاب بيش از ١٠٠٠ صفحه و شامل ٦٠ تصوير از نسخه‌هاي ترجمه‌شده رمان «دُن كيشوت» در سراسر جهان است. در واقع فصل‌هاي اين كتاب به ١٤٠ زبان زنده جهان ترجمه شده و حدود ٤٠ مترجم براي نخستين‌بار دُن كيشوت را به زبان خود برگردانده‌اند. 

در طرح ترجمه رمان «دُن كيشوت» به زبان‌هاي مختلف دنيا، ترجمه فصل فارسي اين اثر را نجمه شبيري، مديرگروه آموزشي اسپانيايي دانشگاه علامه طباطبايي انجام داده است. اما ما ايراني‌ها «دُن كيشوت» را با ترجمه محمد قاضي خوانده‌ايم و سال گذشته نهاد علمي اسپانيايي با شبيري تماس گرفت و اعلام كرد كه براي چهارصدمين سالگرد سروانتس، قصد ترجمه شاهكار او را به تمام زبان‌هاي زنده دنيا منتشر كند و از شبيري درخواست كرد مترجم فصل فارسي اين كتاب باشد. اما اين مترجم، برگردان محمد قاضي را بهترين ترجمه اين اثر ناميد و گفت: «اگر مايل باشيد فصلي از ترجمه محمد قاضي را براي‌تان ارسال مي‌كنم. » اما اين نهاد خواستار ترجمه‌اي مدرن بود و شبيري پاي ترجمه فصل هشتم جلد اول كتاب تحت عنوان «آسياب‌هاي بادي» نشست و سپس آن را براي دانشگاه كمپلوتنسه ارسال كرد.  شبيري درباره اين ترجمه به ايبنا گفته بود: « به‌نظرم ترجمه مجدد «دُن كيشوت»، كار نمادين و بسيار جالبي است، چراكه «دُن كيشوت»، مبدا رمان جهان، دوباره به ١٤٠ زبان ترجمه مي‌شود و دوباره بر سر زبان‌ها مي‌افتد. جالب است بدانيد كه ترجمه ٤٠ زبان براي نخستين‌بار انجام شده و با اين حركت «دُن كيشوت» به ٤٠ دنياي جديد وارد خواهد شد. اين يعني صادر كردن يك فرهنگ به ٤٠ كشور جديد؛ به‌نظرم اين كارها بسيار زيباست.» 

رونمايي از كتاب «دُن كيشوت جهاني، قرن بيست‌ويكم» كه براي گراميداشت چهارصدمين سالگرد مرگ خالق «دُن كيشوت» و اداي احترام به هزاران مترجمي است كه اين اثر را جهاني كرده‌اند، برگزار شد. اين مراسم با حضور فرانسيسكو سانچز عضو Asociacion La Otra Andalucia و مدير پروژه، فردريكو مايور زاراگوزا مديركل سابق يونسكو و رييس بنياد فرهنگ صلح و مترجمان رمان «دُن كيشوت» برگزار شد. از آنجايي كه «دُن كيشوت» اثري جهاني است و اين جهاني بودن با صداها و لهجه‌هاي ارايه‌شده در كتاب كامل مي‌شود بنابراين مترجمان فصل‌هاي ترجمه‌شده خود را در مراسم خواندند.

رمان «دُن كيشوت» كه جلد اول آن در سال ١٦٠٥ و جلد دوم در سال ١٦١٥ منتشر شد يكي از تاثيرگذارترين آثار ادبي عصر طلايي اسپانيا و تمام اعصار ادبي اسپانيا به شمار مي‌رود. اين رمان كه اساس ادبيات مدرن غرب را شكل داده و يكي از نخستين شاهكارهاي قالب رمان‌ شناخته شده، پس از چهارصد سال هنوز هم رتبه اول فهرست‌هاي برترين‌هاي ادبيات داستاني را از آن خود مي‌كند.




تاریخ انتشار: ۱۱:۴۴ - ۳۰ آذر ۱۳۹۵ - 20 December 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن