واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: چگونه بدبینی همسر را مدیریت و مهار کنیم؟
بدبینی همسر و یا عدم اعتماد کافی میان برخی از زوجین به یکدیگر از معضلاتی است که در موارد حاد، زندگی زوجین را با چالش هایی عمیق مواجه می سازد.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بدبینیهای عمیق و بیمارگونه میان زوجین که بعضا در ابتدای زندگی مشترک دختران و پسران جوان، بذرش کاشته میشود و به مرور در ابعاد گوناگون زندگی ریشه می دواند از چالش هایی است که در پاره ای از مواقع از سوی زوجین به غیرت، تعصب و یا علاقه شدید تعبیر می شود، اما در موارد حاد این موضوع، پایههای زندگی را آن چنان سست و لرزان میسازد که نابودی و فروپاشی آن دور از ذهن نیست.
صدیقه نوبهار روانشناس و کارشناس علوم رفتاری در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به چالش های بدبینی میان زوجین در زندگی مشترک، اظهار داشت: بدبینی زن و شوهر نسبت به یکدیگر از معضلاتی است که گاهی ریشه آن به تجربیات تلخ گذشته و پیش از ازدواج فرد باز میگردد و در مواردی نیز در ابتدای زندگی زوجین جوان، بستر و زمینه بروز این نارسایی رفتاری، ایجاد میشود.
وی افزود: به هر ترتیب و فارغ از زمانی که در ارتباط با شکل گیری این عارضه رفتاری مطرح است، نفس این موضوع در دراز مدت آن چنان زندگی را برای هر دو طرف(زن و شوهر) تلخ و بغرنج می سازد که از سوی برخی زوجین تنها راه حل برون رفت از این وضعیت فرسایشی در طلاق و گسست از یکدیگر جستجو میشود.
نوبهار عنوان کرد: تحقیقات و بررسی های انجام شده در خصوص این معضل رفتاری حاکی از این واقعیت است که سه عامل در ظهور و بروز این عارضه موثر و تعیین کننده به شمار می رود.
وی در تشریح عوامل مذکور گفت: گروه نخست افرادی هستند که بدبینی در ذات آن ها است و به واقع با اندکی تعامل با این افراد، رگه ها و نشانه هایی از بدبینی مشاهده می شود.
روانشناس و کارشناس علوم رفتاری افزود: گروه دوم مشمول افرادی میشود که از وسواس فکری رنج می برند و به واقع نسبت به رفتارهای همسر خویش در مقابل جنس مخالف، آن چنان حساسیت به خرج می دهند که خروجی آن بعضا به دغدغه های کاذب و خود ساخته منتهی می شود.
نوبهار عنوان کرد: گروه سوم نیز معطوف به افرادی می شود که با تصورات منفی و باطل در ذهن خویش توهمات و سناریوهای غیرواقعی را رشد و پرورش می دهند که در موارد حاد این رویه اخلاقی، باعث بروز حوادث بسیار پرخطر همچون قتل و درگیریهای بسیار شدید می شود.
*عدم شناخت کافی از اصلی ترین عوامل بدبینی به همسر به شمار می رود
روانشناس و کارشناس علوم رفتاری در تشریح عوامل موثر در بروز این عارضه رفتاری و اخلاقی گفت: عدم شناخت کافی نسبت به همسر، اصلی ترین عامل بروز این بی اعتمادی است و به واقع در صورت نائل شدن به درک و شناختی کافی از همسر، زن یا مرد دچار چنین افکار پوچ و باطلی نخواهند شد.
وی افزود: در صورت برخورداری از مشاوره صحیح در همان ابتدای زندگی و در مقاطعی که جوانان سنگ بنای زندگی مشترک را پایه گذاری می کنند، امکان مهار و کنترل این عارضه با سهولت هر چه بیشتری فراهم خواهد شد و بالعکس بی تفاوتی و کم توجهی به این موضوع به تدریج زوجین جوان را با چنان بحران ها و چالش هایی مواجه می سازد که در مواقعی بساط زندگی مشترک را بر می چیند.
نوبهار عنوان کرد: متأسفانه عوارض و پیامدهای این نارسایی، فرزندان چنین خانواده هایی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد و در آینده با رسیدن به سن ازدواج، پس از پیوند میان جوانان یا نوجوانان و آغاز زندگی مشترک همین رویه منفی نیز در فرزندان آنها نیز نمود پیدا می کند.
*طراحی توطئه اطرافیان برای فروپاشی زندگی زوجین جوان
کاظم سروری جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به بی اعتمادی و بدبینی به عنوان پاشنه آشیل زندگی مشترک در میان زوجین جوانان اظهار داشت: حسادت اطرافیان به زندگی زوجین بعضا زمینه ساز دخالت ها و تحریکات شوم و خطرناکی می شود که برخی افراد باسوء استفاده از این موضوع، بسترِ شکاف و انشقاق زندگی آنها را فراهم می سازند.
وی افزود: کم نیستند افرادی که به دلیل تنگ نظری با طراحی توطئه های شوم، شرایطی را ایجاد می کنند که اعتماد میان زن و شوهر و یا زوجین جوان نسبت به یکدیگر مخدوش میشود و همین امر در میانمدت و بلندمدت زمینه ساز طلاق، جدایی و بروز رفتارهای خشن پرخطر میان زوجین می شود.
*چه باید کرد؟
سروری در تشریح راهکارهای موثر در مهار و کنترل این معضل رفتاری در میان زوجین جوان گفت: تأکید بنده بر جوان بودن زوجین و لزوم مهار و کنترل آن در ابتدای زندگی ناشی از این واقعیت است که بروز بد دلی، بی اعتمادی و یا بدبینی نسبت به همسر، حتی در سنین میانسالی نیز ریشه در دورانی دارد که کم توجهی و غفلت نسبت به این رفتار، بر عمق بی اعتمادی ها و بدبینی ها می افزاید.
وی افزود: نخستین گام سازنده برای مهار و کنترل این رفتار، در رفع تردیدها و بی اعتمادی ها خلاصه میشود و در صورت تلاش زوجین برای حصول اعتماد و تأمین هر چه بیشتر آن و رفع ابهامات و شائبههایی که ممکن است به عناوین مختلف ذهن و دیدگاه آنها را نسبت به یکدیگر مسموم سازد، به میزان قابل توجهی عبور و برون رفت از این چالش مهیا خواهد شد.
جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی عنوان کرد: در مواردی مشاهده می شود یکی از زوجین در برابر سئوالات و کنجکاوی های همسر خویش، عکس العمل های منفی نشان می دهد و همین رفتار می تواند در دراز مدت میزان بی اعتمادی ها را تشدید کند.
سروری عنوان کرد: در صورت صبوری و خویشتن داریِ زن یا مرد و یا دختران و پسران جوانی که زندگی مشترک را آغازکردهاند در برابر سئوالات و کنجکاوی های همسر خویش، به تدریج بخش قابل توجهی از این رفتارها و بدبینی ها رفع می شود و به واقع دیوار بی اعتمادی یا بدبینی فرو می پاشد.
*از رفتارهای تحریک آمیز و شبهه ناک پرهیز شود
این جامعه شناس و آسیب شناس مسائل اجتماعی گفت: برخی از زوجین در برابر بی اعتمادی ها و ابهامات شکل گرفته از نوع رفتار طرف مقابل، به رفتارهای شُبهِه آمیزی مبادرت می ورزند که به واقع این رویه نه تنها کمکی به رفع مشکل نخواهد کرد، بلکه ضریب اختلافات و بی اعتمادی را نیز تشدید می کند.
سروری گفت: در چنین شرایطی باید از هر گونه رفتاری که زمینه برداشت غلط و نادرست را فراهم میسازد، اجتناب و پرهیز کرد تا به تدریج و با حصول شناخت و درک صحیح هر چه بیشتر عوامل تأثیرگذار در ظهور و بروز این عارضه رفتاری مرتفع شود.
وی در خاتمه یادآور شد: مراجعه به روانشناس و دریافت مشاوره های تخصصی از دیگر اقدامات و راهکارهایی است که می تواند زوجین را از درگیر شدن با چنین مشکلاتی دور سازد و به واقع مجموعه این اقدامات در میان مدت و دراز مدت شرایطی را فراهم می سازد که زوجین با ضریب اعتماد بسیار بالا نسبت به یکدیگر، زندگی آرامی را از این حِیث سپری خواهند کرد.
۲۶ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]