واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: مقامات بوئينگ: خرید ایران نجاتمان داد!
چند روز پس از امضاي قرارداد فروش 80 هواپيماي بوئينگ به ايران، مقامات اين شرکت اعلام کردند که اين قرارداد مانع ضرر بيشتر اين شرکت هواپيمايي شد.
به گزارش «جوان»، همانطور که دلارهاي نفتي قرار است صنعت اروپا را سرپا نگه دارند، امريکاييها نيز وارد گود شدند و ترجيح دادند قرارداد شيريني را با ايران امضا کنند که هنوز مکانيسم تأمين منابع مالياش مشخص نشده است. پس از اينکه قرارداد 6/16 ميليارد دلاري بوئينگ با ايران قطعي شد، اين شرکت بيانيهاي صادر کرد که به نظر ميرسيد با تأکيد بر 100 هزار فرصت شغلي که اين قرارداد ميتواند در امريکا ايجاد کند، سعي در جلب نظر دونالد ترامپ، رئيسجمهور منتخب امريکا داشت.
تنها يک روز پس از اعلام قرارداد با ايران، اين شرکت اعلام کرد که توليد هواپيماي دوربرد 777 خود را کاهش ميدهد و اکنون دليل اين تأکيد شرکت بوئينگ در بيانيهاش مشخص ميشود. سيانان نوشته است: معاون برنامه بوئينگ 777 شرکت بوئينگ اذعان کرده است که اگر قرارداد با ايران منعقد نميشد، ميزان فروش سودآورترين مدل هواپيماي توليدي اين شرکت بيش از اين کاهش مييافت. در حال حاضر، بوئينگ سالانه 100 هواپيما از اين مدل توليد ميکند که با اين کاهش به 60 فروند در سال يا پنج فروند در ماه خواهد رسيد. با اين اقدام توليد اين مدل هواپيما 40 درصد کاهش مييابد. همزمان با نجات بوئينگ از منطقه ضرر، فرانسويها نيز وارد ايران شدند. خبرگزاري فرانسه به نقل از يک مقام ايراني گزارش داد نمايندگان ايرباس براي مذاکره به منظور نهايي کردن توافق فروش حدود 100 فروند هواپيما در تهران حضور دارند.
نمايندگان غول هوافضاي اروپايي روز يکشنبه به تهران رسيدند در حاليکه چند ساعت پيش از آن ايران اير با نمايندگان بوئينگ قراردادي به ارزش 6/16 ميليارد دلار براي خريد ۸۰ هواپيما امضا کرده بود. اصغر فخريهکاشان، معاون وزير راه و شهرسازي به خبرگزاري فرانسه گفت: يک هيئت نمايندگي ايرباس به تهران رسيده است و ما مذاکرات را آغاز کردهايم. اگر مشکلي وجود نداشته باشد، ما ظرف يک هفته توافق خريد حدود ۱۰۰ فروند هواپيما را امضا خواهيم کرد.
هر دو شرکت بوئينگ و ايرباس که برخي از قطعات هواپيماهايش در امريکا توليد ميشود، در سپتامبر از وزارت خزانهداري امریکا براي فروش هواپيما به ايران مجوز گرفتند.
فاينانس ميکنيم
با اين وجود توافق هواپيمايي جمهوري اسلامي ايران (هما) با شرکت هواپيماساز بوئينگ در حالي نهايي شده که هنوز بحث تأمين مالي خريد اين هواپيماها به عنوان اصليترين سؤال پيشرو مطرح است.
همانطور که در پيشقرارداد با ايرباس برنامهريزي شده تا ۸۵ درصد از منابع مالي مربوط به منابع مالي خريد اين هواپيماها از طريق فاينانس خارجي تأمين شود، در توافق با بوئينگ نيز بنا بر آن است تا بخش قابلتوجهي از منابع مربوط به خريد اين هواپيماها از طريق منابع خارجي تأمين شود.
بوئينگ اعلام آمادگي کرده شش فروند از اين هواپيماها را خود به طور مستقيم فاينانس کند و مذاکره براي ديگر هواپيماها نيز ادامه خواهد داشت. اين امر در حالي پيگيري ميشود که چندي پيش کنگره امريکا در جريان مصوبهاي تلاش کرد بحث تأمين مالي هواپيماها و ديگر قراردادهايي که با ايران بسته ميشود را از شرکتهاي امريکايي سلب کند تا منابع مالي از خارج از اين کشور تأمين شود؛ موضوعي که مديرعامل ايران اير ميگويد در توافق با بوئينگ نيز اجرا خواهد شد. فرهاد پرورش در گفتوگو با ايسنا، درباره چگونگي فرآيند مذاکره براي جذب فاينانس خارجي در توافق با بوئينگ اظهار کرد: ما در جريان مذاکرات شرايط خود را بهطور دقيق مشخص کرديم و قطعاً طبق صلاحديد و البته شرايط کشور مراحل نهايي فاينانس طي خواهد شد. به گفته وي جز بحث فاينانس شش فروند از هواپيماهاي خريداري شده که بوئينگ مسئوليت آنها را در اختيار گرفته، مذاکره براي فاينانس ديگر هواپيماها ادامه خواهد داشت، البته چنين موضوعي نيز سال گذشته درباره ايرباس گفته شد ولي در عمل هيچ اتفاقي رخ نداده و مشکل تأمين منابع مالي به قوت خود باقي است.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۳ آذر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]