واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: رئيسجمهور قرارداد خرید کشتی از كره را لغو كند
پس از آنكه اشك مديرعامل مجتمع دولتي كشتيسازي و صنايع فراساحل ايران (ايزوايكو) به خاطر بياعتنایي وزارت صنعت به توان داخل و انعقاد قرارداد با كرهايها برای خرید کشتی خبرساز شد فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا گفت: رئيسجمهور بايد قرارداد ساخت ۱۰ فروند كشتي با كشور كره جنوبي را لغو كند كه اگر اين كار صورت نگيرد ديگر نميتوان به شعارها و حرفها اعتماد كرد.
نویسنده : هادي غلامحسيني
پس از آنكه اشك مديرعامل مجتمع دولتي كشتيسازي و صنايع فراساحل ايران (ايزوايكو) به خاطر بياعتنایي وزارت صنعت به توان داخل و انعقاد قرارداد با كرهايها برای خرید کشتی خبرساز شد فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا گفت: رئيسجمهور بايد قرارداد ساخت ۱۰ فروند كشتي با كشور كره جنوبي را لغو كند كه اگر اين كار صورت نگيرد ديگر نميتوان به شعارها و حرفها اعتماد كرد.
گويا مسئولان دولت يازدهم اعتقادي به توان داخلي در حوزه اقتصاد ندارند و وزيري كه پيش از اين گفته بود بايد مدير هم از خارج وارد كنيم امروز براي ساخت كشتي توان داخل و شركت دولتي زيرمجموعه خود را ناديده ميگيرد و براي ساخت كشتي با كره تفاهمنامه مينويسد. اين در حالي است كه بوروكراسي غلط در ساختار دولت موجب شده تا دولت اعتقادي به توان داخل نداشته باشد، در صورتي كه در كشور مديران دلسوز و توانمند هستند كه عدهاي هيچگاه نگذاشته و نخواستهاند كه اين مديران ديده شوند.
حال به نظر ميرسد به شكل خودكار كمپيني براي اعتماد دولت يازدهم به توان داخل و مديران توانمند و دلسوزي كه تاكنون برخي جريانها نگذاشتهاند اين افراد ديده شوند شكل گرفته است.
سرتيپ پاسدار عبادالله عبداللهي فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا در نشستي خبري اظهار داشت: امروزه صحبتهاي بسياري در رابطه با معضل بيكاري كشور ميشود و ظرفيتهاي بسياري براي حل مشكل بيكاري در جامعه داريم و در صنعت كشتيسازي شركتهاي بزرگي مثل صدرا را داريم كه تجربه ساخت اقيانوسپيماي 113 هزار تني افراماكس را در 22 ماه در كارنامه خود دارد.
وي با بيان اينكه بياعتنايي به توان داخلي خيانت است گفت: متأسفانه شنيدهايم كه قراردادي به منظور ساخت 10 فروند كشتي با كشور كره جنوبي به امضا رسيده كه اميدواريم اين طور نباشد و اين قرارداد هنوز امضا نشده باشد اما اگر اين قرارداد امضا شده رئيسجمهور بايد آن را لغو كند؛ چراكه اگر اين كار صورت نگيرد ديگر نميتوان اعتمادي به حرفها و شعارها كرد.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا افزود: كرهايها هشت سال پيش 215 ميليون دلار گرفته بودند تا براي ما كشتي بسازند اما به تعهداتشان عمل نكردند و اينكه امروز با وجود توان داخلي و لزوم فعالسازي ظرفيتها براي رفع مشكل بيكاري ميتوانيم در داخل كشور اقدام به ساخت كشتي كنيم بسيار جاي تعجب است كه نهادها و سازمانهايي اقدام به امضاي چنين قراردادهايي ميكنند.
وي ادامه داد: ما حاضريم با ايجاد كنسرسيومي از شركتهاي داخلي چون صدرا و ايزايكو و... به صورت EPCF با 85 درصد فاينانس و 15 درصد سهم آقايان، اين قرارداد را براي ساخت 10 فروند كشتي در داخل كشور اجرا كنيم.
سردار عبداللهي با بيان اينكه «قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) در 10 حوزه بزرگ كشور فعاليت دارد»، گفت: مهمترين اين بخشها، حوزه نفت است كه قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) تجربه طراحی، تجهيز، مهندسي و اجراي پالايشگاههاي بزرگ گازي را در پارس جنوبي در كارنامه دارد و يكي از افتخارات ما اين است كه با به مدار بهرهبرداري رساندن فازهاي 15 و 16 پارس جنوبي، ايران را از واردات گاز بينياز كرديم.
وي افزود: در حال حاضر پروژههاي فازهاي 22 تا 24 و فاز 13 كه در مجموعه قرارگاه در حال اجرا است، بيش از 83 تا 84 درصد پيشرفت فيزيكي دارند و با تكميل اين فازها، 115 ميليون مترمكعب در روز به توليد گاز كشور افزوده ميشود.
فرمانده قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) با بيان اينكه بزرگترين پالايشگاه ميعانات گازي منطقه توسط قرارگاه در ايران در حال ساخت است، گفت: حدود يك ماه پيش با راه اندازي واحد تقطير فاز نخست اين پالايشگاه، توليد روزانه 10 ميليون ليتر گازوئيل و نفتا آغاز شد و تا پايان سال، توليد بنزين از فاز نخست اين پالايشگاه محقق ميشود.
وي ادامه داد: كمي در خصوص آوردن تجهيزات كورهها از كشور كره با مشكل مواجه شديم كه موفق شديم اين تجهيزات را وارد كنيم و نصب شدهاند.
سردار عبداللهي با بيان اينكه «50 درصد آزادراههاي كشور را قرارگاه سازندگي خاتمالانبيا (ص) احداث كرده است»، گفت: سه آزادراه مهم كشور با سرمايهگذاري قرارگاه در حال اجرا است كه اتمام اين پروژهها اثرات اقتصادي بسيار خوبي براي كشور به دنبال دارد.
پنهانكاري كشتيراني در امضاي قرارداد با هيونداي
عضو هيئت مديره انجمن هيدروگرافي و آبنگاري با اشاره به وجود ابهامات متعدد در قرارداد كشتيراني و هيونداي خواستار انتشار متن اين قرارداد شد و گفت: مبلغ قرارداد ۱۰ فروند كشتي قطعاً ۶۵۰ ميليون دلار نيست و حداقل بالاي 5/1 ميليارد دلار است.
اميرحسين مزينيفر در گفتوگو با تسنيم با اشاره به امضاي قرارداد خريد 10 فروند كشتي بين كشتيراني جمهوري اسلامي ايران و هيونداي كرهجنوبي اظهار كرد:يكي از ايراداتي كه به اين قرارداد وارد است مبلغ آن است؛ رقم واقعي اين قرارداد به طور قطع 650 ميليون دلار نيست و بالاي 5/1 ميليارد دلار است.
وي با طرح اين پرسش كه مشخص نيست چرا مديران كشتيراني رقم واقعي قرارداد را اعلام نميكنند، تصريح كرد: تمام قيمتها را داريم مشكل اينجاست چرا امضاي اين قرارداد در سكوت خبري انجام شد و چند روز پيش از اعلام آن توسط كشتيراني، رسانههاي خارجي آن را منتشر كرده بودند.
وي با طرح اين پرسش كه چرا از طريق مسئولان داخلي در اينباره اطلاعرساني نشد، افزود:جامعه دريايي و كارشناسان ايراني، كوچك نيستند. در اين بخش انجمن كشتيسازان، انجمن مهندسي دريايي و... را داريم كه ميتوانستند قبل از امضاي قرارداد، نظرات كارشناسي خود را در رابطه با آن اعلام كنند كه قطعاً به نفع ايران بود.
مشاور ارشد سرمايهگذاري صنايع دريايي با تأكيد بر اينكه متن قرارداد كشتيراني با هيونداي به طور كامل منتشر نشده و به همين دليل نميتوان ارزيابي درستي از آن داشت، اظهار كرد: كشتيسازان ايراني از جمله ايزوايكو و صدرا توان طراحي كشتيهاي كانتينري مگاسايز را دارند.
مزينيفر با انتقاد از اينكه در كشور تنها منافع شركتها را ميبينيم و ديد ملي و فراملي نداريم، گفت:قطعاً ساخت اين 10 فروند كشتي با تزريق يك و نيم ميليارد دلار متحول ميشد.
وي بيان كرد: حجم اشتغالزايي كشتيسازي در كشور 1000 برابر خودروسازي است و قابليت ايجاد بازار كار بسيار گستردهاي را دارد؛ چراكه صنايع بسياري از جمله الكترونيك، شيميايي، خانگي و... را درگير ميكند.
انعقاد قرار داد ساخت كشتي با خارجيها و ناديده گرفتن توان داخلي
شركت كشتيراني زير مجموعه وزارت صنعت در حالي از امضاي قرارداد ساخت 10 فروند كشتي با كره خبر داد كه بزرگترين مجتمع كشتيسازي و فراساحل كشور با 5300 كارگر بخش عمدهاي از ظرفيتش براي توسعه خالي است، حال جالب آن است كه در سال اقتصاد مقاومتي، دو شركت از زيرمجموعههاي وزارت صنعت(كشتيراني و مجتمع كشتيسازي) در سال اقتصاد مقاومتي به جاي خريد خدمت از همديگر به شركت خارجي روي آوردهاند.
اگرچه گفته ميشود تصميم امضاي قرارداد ساخت 10 فروند كشتي با كره به اين دليل از سوي شركت كشتيراني اخذ شده است كه اين مقوله تأمين مالي اين قرارداد از طريق فايناس بوده است ولي بايد توجه داشت كه ظرفيت ساخت كشتيهاي فراساحل در كشور وجود دارد و اين ظرفيت اتفاقاً در اختيار وزارت صنعت ميباشد زيرا يكي از سهامداران شركتي بزرگترين مجتمع كشتيسازي و فراساحل كشور سازمان گسترش است.
رضائيان با قاطعيت ميگويد حاضر است تعهد بدهد سفارش كار مشتريان داخلي را امروز به دور از مشكلات گذشته كاملاً رقابتي و با گواهينامههاي بينالمللي و در زمان مقرر تحويل بدهد، اما كارفرمايان داخلي او كه اكنون كشتيراني جمهوري اسلامي و شركت ملي نفتكش هستند، ديگر حاضر نيستند به او اعتماد كنند.
مديرعامل ايزوايكو در پاسخ به اين پرسش خبرنگاران كه پروژه ساخت 27 كشتي به كارفرمايي كشتيراني جمهوري اسلامي ايران هماكنون در راه كره است، چرا اين پروژهها به ايزوايكو سپرده نميشود، گفت: ايزوايكو آمادگي دارد در هر تناژي نيازهاي ساخت كشتيسازي جمهوري اسلامي ايران را تأمين كند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 17]