تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 25 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بنگر در چه (لباسى) و بر چه (چيزى) نماز مى گزارى، اگر از راه صحيح و حلالش نباشد، قبول ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1853301121




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارت‌های خرید اعتباری در اغماء


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: اقتصادآنلاین: پس از گذشت زمان کوتاهی از ابلاغ ارائه وام های اعتباری خرید کالا توسط بانک مرکزی و گفت و شنود های بسیاری که نسبت به موفقیت یا عدم موفقیت این طرح گفته شده است و همچنین تأثیراتی که از زمان اعمال این طرح بر روی اقتصاد ایران میتوان متصور بود، نیاز به پاسخ به این سوال مطرح است که به همان میزان پولی که جهت تأمین منابع مالی این وام ها از بانکها خارج میشود ، آیا سیاستی اتخاذ شده شده است که ورود منابع جدید در جهت جبران خروج نقدینگی به بانکها تزریق گردد؟
 

آیا بانکها مشتریان بالقوه دیگری ندارند که بتوانند در شرایط رکود نیز همین منابع را با نرخ های بالاتر صرف مشتریان قدیمی و شرکاء پیشین و شرکتهای معتبر نمایند ؟
 

آیا این منابع مناسب شرکتهایی نیست که در سال گذشته وام هایی با نرخ میانگین 28% در سال گرفته اند و اکنون فرصت مناسبی جهت تسویه  بدهی خود و دریافت وام مجدد از محل وام های ارزان تر با نرخ 18% در سال نمایند ؟
 

شاید در وهله اول بسیاری از تولید کنندگان که در سال گذشته دچار افزایش قیمت تمام شده محصولات خود بواسطه دریافت چنین وام هایی بوده اند خود را در اولویت می بینند و از بانک مرکزی انتظار داشتند که بتوانند توسط ابلاغ به بانکها ،  وام های خود را با نرخی پائینتر از سال گذشته پرداخت نمایند .
 

از طرفی آقای ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی از مردم خواسته است کارت‌های اعتباری را نقد نکنند و گفتند محدودیتی برای خرید کالای ایرانی و خارجی نگذاشته ایم.
 

همانطور که مشخص است موجودی این کارتها را میتوان به یکباره مصرف نمود و اجباری هم در خرید از تولید کننده اصلی داخلی وجود ندارد . شاید راهکاری که میتوانست این خواسته بانک مرکزی را پاسخ دهد ، برگشت نقدینگی از طریق خرید کالاهایی بود که تولید کننده آن از طریق دریافت وام از بانک های عامل ( که کارتهای اعتباری را صادر نموده اند ) جهت توسعه و اشتغال خود ایجاد نموده بودند.
 

انتشار  کارت های اعتباری بدون اتخاذ چنین سیاستی ، تنها یک سیاست انبساطی در اقتصاد بوده که به نفع مصرف کننده خواهد بود و نه تولید کننده . همچنین خودداری اکثر بانکها جهت عدم واگذاری چنین وام هایی علاوه بر وجود مشتریان دیگر با نرخ های بالاتر از 18% در سال ، وجود پارکینگ های پول یا همان صندوق های سپرده گذاری بانکها و کارگزاری ها می باشد که با نرخ حداقلی 20% درسال و تضمین بازگشت پول و فارغ از هرگونه ریسک و نگرانی در عدم بازگشت آن ، ارائه کارت های خرید اعتباری به مصرف کننده را خدشه دار مینماید.
 

بانکها نیز به دلیل عدم کفایت سرمایه و همچنین موجودی شان بدلیل کاهش نرخ سود سپرده های سرمایه گذاری شاهد خروج منابع خود در ماههای اخیر بوده اند و به جهت جبران خسران سالهای گذشته و اشکالات فراوان در وصول مطالبات خود در این سالها ، ناگزیر به انتخاب تصمیمی هستند که انتفاع اقتصادی خویش را جبران نمایند.
 

لذا بنظر می رسد انتخاب این تصمیم از سوی بانک مرکزی ، در راستای ایجاد رونق نسبی و حل مشکل رکود بوده است . اما تأمین منابع کارتهای اعتباری خرید توسط بانکها بدون ارائه راهکاری جهت ورود مجدد این پولها به بانکها ، استراتژی یک طرفه و مصرفی محض بوده که نه تنها در جهت اقتصاد مقاوتی حرکت نمیکند ، بلکه به نظر میرسد در نهایت از منافع بانکهای داخلی کاسته و شاید به متورم شدن اقتصاد کمک نماید .



۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن