واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: احمدرضا درویش شامگاه چهارشنبه 17 آذر ماه 1395 طی سخنانی با اشاره به روند ساخت فیلم رستاخیز در برنامه «چشم شب روشن» شبکه چهار، که بطور مستقیم با مردم گفتگو می کرد در بررسی رخدادهایی که برای این فیلم روی داد به شاخصه هایی که در ساخت این فیلم توجه شده است اشاره کرد :
اول آنکه تلاش شد فیلمی ساخته شود که در قامت عاشورا باشد.
دوم از هیچ بودجه دولتی استفاده نکنیم.
سوم نظرات مراجع و آیات عظام مدنظر قرار گیرد.
چهارم فیلم درگیر جریانهای سیاسی نشود.
و پنجم فیلم برای همه شیعیان منطقه و جهان تولید شود.
این فیلم اصلا نمیتوانست بدون مشاوره در همه ابعاد و بدون تحقیق و پژوهش تولید شود و زمان زیادی برای ارائه گزارش به محضر مراجع محترم عظام صرف کردیم و من بارها مورد تفقد قرار گرفتم.
ساخت فیلم رستاخیز9 سال طول کشید. این فیلم 9 پروانه ساخت دارد و سال به سال و دولت به دولت تمدید شده است. وقتی پروانه ساخت تایید می شود یعنی فیلمنامه تایید شده است. فیلم رستاخیزدو پروانه نمایش دارد، یک پروانه برای نسخه بلند و یک پروانه نمایش برای نسخه کوتاه . حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی مسئولیت پخش این فیلم در سراسر ایران را بر عهده گرفت و همه تلاش خود را برای اکران سراسری در کشور انجام داد ؛ صدا و سیما نیز آگهی و تبلیغات رستاخیزرا پخش کرد اما با همه این احوال و طی شدن مراحل قانونی و شرعی، فیلم توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از پرده اکران پایین کشیده شد !
نزاعهای سیاسی با اکران عمومی این فیلم مترادف شد، زیرا در سال 1394 و همزمان با اکران فیلم ؛ توافق هستهای و برجام اتفاق افتاد و کسانی که وارد میدان و انتقاد به این فیلم شدند ؛ مقصودشان جای دیگری بود!
یک جریانی که حتی اعلام میکردند فیلم را ندیدهاند ؛ فعال شدند و هدف دیگری داشتند و منظور آنها دعواهای سیاسی در بالادست بود. آنها تصمیم گرفتند فیلم رستاخیزرا بهانه کنند و متاسفانه دولت نیز در برابر این جریان کوتاه آمد و حتی علی جنتی (وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی) گفت: چون جشن هستهای در پیش بود، ما نمیخواستیم این جشن تحت تاثیر این فیلم قرار بگیرد !
درویش افزود : بحثی که درباره این فیلم مطرح شده ؛ مسئله تشبه است درحالیکه بسیاری مراجع محترم بر موضوع تشبه به معصومین(ع) به شرطی که حرمت معصومین حفظ شود ؛ ایرادی نگرفتهاند. حتی از دفتر مقام معظم رهبری نیز توسط تهیهکننده رستاخیزسوال شد و فتوا اخذ گردید و در این فیلم به فتوای مقام معظم رهبری عمل شد. مبانی فقهی و شرعی فیلم رستاخیز بر مبنای فتوای مقام معظم رهبری بوده است.
متاسفانه 18ماه از اکران نشدن فیلم رستاخیز میگذرد و با وجود حضور دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک دولت ؛ همچنان مسئله این فیلم حل نشده است . این پرسش از مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح است که چرا مشکلی که توسط این وزارتخانه ایجاد شده و می بایست از طریق گفتگو و مفاهمه مرتفع شود به دادگاه کشیده شده و دیوان عدالت اداری نیز در حکم بدوی خود به تخلف آن وزارتخانه و ایجاد خسارت به سازندگان فیلم رستاخیز رای داده است ؟ !
وی در این برنامه ادامه داد : فیلم رستاخیز تاکنون پنج وزیر ارشاد را به خود دیده است، اُمیدوارم کار به وزیر ششم نکشد.
در پایان احمدرضا درویش با طرح پرسشی مهم از شخص رئیس جمهور مطرح کرد و اینچنین جویا شد : من از شخص رئیس جمهور سئوال می کنم (چون ایشان در وضعیت فعلی فیلم رستاخیزنقش داشته اند) سئوال می کنم که چطور شد از تعلیق و نمایش فیلم رستاخیز18 ماه می گذرد و دولت جمهوری اسلامی ایران با دو وزیر هنوز نتوانسته است برای گشایش مشکل آن کاری انجام دهد ؟
۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]