واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: معاون رییسجمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه دریاها در معرض تهدید جدی پلاستیکها و میکروپلاستیکها قرار دارند، از تصویب آییننامه مربوط به اعمال محدودیتهایی برای مصرف کیسهها و بطریهای پلاستیکی در دولت در آینده نزدیک خبر داد.
معصومه ابتکار رییس سازمان حفاظت محیط زیست در مراسم افتتاحیه استارتآپ "کسب و کار سبز با ایجاد رسانههای سبز" با اشاره به اینکه در حال حاضر رویکرد محیط زیستی در کشور وجود دارد، گفت: سیاستهای کلی محیط زیست ابلاغی مقام معظم رهبری که در دست اجراء قرار دارد، نمونه وجود رویکرد محیط زیستی در کشور است. همچنین آقای روحانی با توجه به همین رویکرد بحث اقتصاد سبز را مطرح کردند. در این صورت است که اقتصاد کشور به سمت سبز شدن و ورود به عرصههای مختلف محیط زیستی گام برمیدارد.
وی با بیان اینکه باید فعالیتهای مختلف محیط زیستی را با شاخصهای اقتصادی و پشتوانههای لازم عرضه کنیم، اظهار کرد: در حال حاضر دنیا با همین رویکرد و با نگرش نوین به این سمت و سو حرکت میکند. بحث اقتصاد سبز با محوریت محیط زیست فعالیت میکند و در خدمت محیط زیست قرار دارد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه باید از طریق اقتصاد سبز در زمینه بهبود کیفیت آب، هوا و خاک، حفاظت از تنوع زیستی کشور، حفاظت از کره زمین و همچنین کاهش انتشار گازهای گلخانهای فعالیت کنیم، گفت: در حال حاضر جهان به این سمت و سو حرکت میکند و اهداف اقتصادی را با اهداف زیست محیطی همسان کرده است و امروزه رشد اقتصادی به رشد سبز منتهی شده است.
به گفته ابتکار فعالیتهای اقتصادی جهان امروز نه تنها آلودگی و تخریب محیط زیست به همراه ندارد، بلکه رشدی است که در کنار ایجاد ارزش افزوده اقتصادی و اشتغال، محیط زیست را نیز حفظ میکند و حفاظت از گونههای گیاهی و جانوری، حفاظت از تالابها و ارتقای آگاهی و توسعه رسانهها را مدنظر دارد.
وی با اشاره به اینکه هدفگذاری استارتآپ محیط زیستی کشور ایجاد کسب و کار سبز با محوریت رسانهها است، گفت: باید اقتصاد سبز و ایجاد رسانههای سبز را مدنظر قرار دهیم و بدانیم که با همافزایی میتوانیم تا حد بسیاری با استفاده از پتانسیل جوانان تحصیلکرده جویای شغل به بحرانهای محیط زیستی پاسخ دهیم و مشکلات و تهدیدات را از این طریق به فرصتها تبدیل کنیم.
ابتکار با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد در کنار حفظ محیط زیست و بهبود کیفیت آن فلسفه استارتآپ سبز است، اظهار کرد: این موضوع فضایی را فراهم میکند تا ایدههای محیط زیستی که متکی بر پژوهش علمی است و خلاقیت را به عنوان عنصر کلیدی نسل جوان ما به همراه دارد، به کسب و کار سبز تبدیل کنیم؛ کسب و کار موفقی که به حفظ کیفیت محیط زیست منجر شود.
وی با تاکید بر اینکه این نگاه مورد حمایت دولت یازدهم، بخش خصوصی و بنگاههای اقتصادی است، گفت: در حال حاضر در سازمان حفاظت محیط زیست فعالیتهای اقتصادی مرتبط با کسب و کار سبز و کارآفرینی سبز را آغاز کردهایم. این اقدام به ویژه برای بانوان در چند استان شروع شده است. برای مثال بوشهر سومین استانی است که به این حرکت پیوسته است و کارآفرینی سبز را برای بانوان بوشهر آغاز کرده است که در نهایت منجر به راهاندازی کسب و کار سازگار با محیط زیست و تامین معیشت آنها خواهد شد.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه کسب و کارها و کارآفرینی سبز میتواند معضلات زیست محیطی را هم کاهش دهد، اظهار کرد: بسیاری از مشکلات در حوزههای مختلف محیط زیست میتواند با نگاه علمی و با استفاده از تجربیات جهانی، ضمن ارائه ایدهها و طرحها توجیه اقتصادی پیدا کند. درنتیجه میتوانیم شغلها را با پشتوانه لازم گردش مالی محقق کنیم.
ابتکار با اشاره به اینکه دولتها باید ضوابط و جهتگیریها را در این زمینه تعیین کنند، افزود: این در حالی است که چرخ کسب و کار سبز با مشارکت مردم و بخش خصوصی باید به راه بیفتد تا بتوانیم مشکلات زیست محیطی را حل کنیم و خسارتها را کاهش دهیم که به قطع با ایجاد اشتغال سبز و رسانههای سبز این امر میسر میشود.
وی با تاکید بر اینکه نگاه اقتصاد خطی امروزه تغییر کرده و جهان به سمت اقتصاد دوار حرکت میکند، گفت: در تعریف اقتصاد دوار هیچ انتهایی برای یک کالا وجود ندارد. در حقیقت یک کالا تجدیدپذیر است و به طبیعت برمیگردد یا مجددا وارد چرخه اقتصاد میشود. کشورهای صنعتی در حال حاضر از محل اقتصاد دوار و حوزه بازیافت 25 درصد رشد اقتصادی خود را تعریف میکنند. بنابراین باید نگاه دور انداختن کالاها را کنار بگذاریم.
ابتکار با بیان اینکه دریاها در معرض تهدید جدی پلاستیکها و میکروپلاستیکها قرار دارند، گفت: در حال حاضر آییننامهای را به دولت ارائه دادهایم که به زودی تصویب خواهد شد. طبق این آییننامه برای مصرف کیسهها و بطریهای پلاستیکی عوارض و محدودیتهایی را اعمال خواهیم کرد تا در فروشگاهها کیسههای پلاستیکی به صورت فلهای و رایگان عرضه نشوند. این موضوع از جهتی به اقتصاد و از جهت دیگر به محیط زیست کشورمان آسیب میزند بنابراین باید به سرعت مدیریت و کنترل شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: با توجه به استعداد خوب فارغالتحصیلان محیط زیست کشور و جوانان میتوانیم در بخش مربوط به انرژیهای نو و بازیافت به مقوله ایجاد کسب و کارهای سبز بپردازیم.
۱۸ آذر ۱۳۹۵ - ۰۰:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 81]