واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: جامعه رو به پیشرفت به باورهایی ریشهدار نیاز دارد/ مسئله سبک زندگی دغدغه متولیان فرهنگی جامعه است
همايش ملي سبك زندگي با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آغاز شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ همايش ملي سبك زندگي با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي آغاز شد.رضا صالحی امیری در این همایش با تاکید بر اهمیت گفتمان سازی فرهنگی اظهار داشت: یکی از وجوه گفتمانسازی حرکت از سطح احساس به عقلانیت است. سبک زندگی باید به یک امر عقلانی و نیاز ضروری در جامعه تبدیل و از سطح احساسی عبور کند.وی بیان کرد: وجه بعدی حرکت از سطح بایدها به باورهاست. نمیتوانیم با تمرکز بر بایدهای جامعهای با الگوهای مدنظر متعالی نظام و انقلاب اسلامی، الگوی سبک زندگی داشته باشیم. من البته نفی بایدها را نمیکنم. در هر جامعه ای برای تداوم به بایدها نیاز داریم. اما جامعهای به سمت تعالی حرکت میکند که در آن باورها ریشه داشته باشد. مثلا اربعین و عاشورا باور دینی جامعه ماست .
صالحی امیری افزود: نکته بعدی حرکت از سطح رسمی به غیر رسمی و حرکت از سمت دولت به جامعه است. دولتها نمی توانند گفتمانسازی کنند. گفتمان در بطن جامعه شکل میگیرد؛ بنابراین اگر همیشه از سبک زندگی سخن بگوییم گفتمان سازی نخواهد شد . نکته بعدی حرکت از سطح فرد به سطح جامعه یعنی فراگیر شدن گفتمان است.
ادامه دارد/
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام و المسلمین شاهمرادی در مراسم افتتاحیه همایش سبک زندگی ضمن خیر مقدم به میهمانان در خصوص اهمیت برگزاری این مراسم اظهار داشت: آنچه امروز ما را دور هم جمع کرده است، دغدغههای فرهنگی است. لزوم پرداختن به آن و اهمیت آن را به همه شما که خود متولیان فرهنگی جامعه هستید، بدرستی میدانید. همینقدر توجه میدهم که بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت امام خمینی (ره) آن را سایهای از نبوت قلمداد فرمودند و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) هم آن را به مثابه اکسیژنی برای حیات اجتماعی معرفی فرمودند. بنابراین هر چه روی آن کار شود و سرمایهگذاری شود، زیاد و تکراری نیست. دبیر شورای فرهنگ عمومی بیان داشت: فرهنگ وضعیت عمل و اندیشه و رفتار آحاد جامعه است، هویت جامعه است. جامعهای نیست که دارای فرهنگ نباشد. منتهی آنچه مهم است اینکه اگر گفتار، اندیشه و رفتار یک جامعه بیشتر منطبق بر عقل و خرد و علم بود، آن جامعه را با فرهنگ میخوانند و هر چه دورتر باشد اصطلاحا بیفرهنگ میگویند. وی در ادامه افزود: بر این مبنا مسئولین فرهنگی برای رشد و ارتقای فرهنگ، نمیتوانند روی خود فرهنگ کاری انجام دهند بلکه مولفههایی از زندگی فردی و اجتماعی آحاد جامعه را مورد نظر قرار میدهند که قابل تغییر است و تغییر آنها همان هویت جامعه با فرهنگ آن است. حجتالاسلام و المسلمین شاهمرادی با تاکید بر فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص مولفههای سبک زندگی گفت: اساتید و علمای جامعهشناسی و مردمشناسی هم بر این باورند که چنانچه این موارد در سبک زندگی اصلاح و حل شود، مسائل مختلف فرهنگی در جامعه حل میشود. وی با اشاره بر رسالت شورای فرهنگ عمومی در خصوص اصلاح مولفههای سبک زندگی گفت: این شورا فارغ از شعارها و لفاظیهای شعارگونه با توجه به دستگاههای مختلف فرهنگی که عضو شورای فرهنگ عمومی هستند، تغییرات و اصطلاحات عملی را در سبک زندگی ایجاد نمایند. شورای فرهنگ عمومی پتانسیل ارزشمندی را در این راستا دارد، مشروط بر اینکه قدر این پتانسیل شناخته شود و از همه توان خود استفاده نمایند. همراهی و همدلی و همراستایی مسئولین دستگاههای عضو زمینه واحدی را نیاز دارد که همان اخلاق است.
ادامه دارد/
۱۴ آذر ۱۳۹۵ - ۰۹:۵۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]