واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرآنلاین: نظرسنجی یکی از معتبرترین مؤسسات پژوهشی آلمان نشان می دهد اقتصاد آمریکا در دوران ترامپ رونق خواهد یافت چراکه سرمایهگذاری در این کشور افزایش مییابد.
تردیدی نیست که سیاستهای اقتصادی و مالی دولت آینده ترامپ هم بر اقتصاد این کشور تاثیر میگذارد هم بر اقتصاد جهانی. به همین خاطر اصلا عجیب نیست که مؤسسات پژوهشی در کشورهای مختلف دنیا به دنبال ارزیابی تأثیرات سیاست های ترامپ بر اقتصاد آمریکا و سایر کشورها باشند.
موسسه آلمانی Ifo که یک موسسه پژوهشهای اقتصادی آلمان است و وظیفه پیش بینی تحولات اقتصادی در آلمان و در دیگر نقاط جهان را برعهده دارد، نظر ۱۳۰پروفسور اقتصاد را درباره تحولات اقتصادی احتمالی ناشی از پیروزی دونالد ترامپ جویا شده است. نتایج تحقیقات و پژوهشهای این موسسه قابل استناد است و از سوی دولت آلمان و همچنین شرکتهای اقتصادی این کشور مورد توجه قرار میگیرد.
آنگونه که دویچه وله اعلام کرده است"بر اساس نتیجه نظرسنجیIfo ، رئیس جمهوری آینده آمریکا جانی تازه به اقتصاد آن کشور خواهد بخشید. اما در عین حال دو نگرانی بزرگ نیز بر باورهای این کارشناسان اقتصادی سنگینی میکند".
۸۰ درصد از کارشناسان امور اقتصادی که توسط موسسه پژوهشهای اقتصادی مورد پرسش قرار گرفتهاند، معتقدند که آهنگ رشد اقتصادی در آمریکا در اثر این سرمایهگذاریها افزایش مییابد. ۱۵ درصد کارشناسانی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند حتی به رشد اقتصادی چشمگیر آمریکا در دوران زمامداری ترامپ باور دارند.
۷۵ درصد این کارشناسان حتی معتقدند که بازار کار آمریکا رونق خواهد یافت و فرصتهای شغلی بیشتری ایجاد خواهد شد. البته این دو پیش بینی مثبت مشروط به آن است که ترامپ بودجه قابل ملاحظهای را صرف بهبود زیرساختهای اقتصاد و جامعه آمریکا بکند. اما اینکه ترامپ این بودجه را چگونه و از کجا تامین خواهد کرد، موجب نگرانی کارشناسان شده است.
ترامپ در کارزار انتخاباتی خود بارها از وضعیت زیرساختهای آمریکا، و بویژه پلها، جادهها و فرودگاههای کشور انتقاد کرده بود و آمریکا را از این حیث یک کشور جهان سومی نامیده بود.
استقراض از سیستم بانکی
کارشناسان اقتصادی که در نظرسنجی Ifo شرکت کردهاند نگران برنامههای مالیاتی و تجارت خارجی دولت ترامپ هستند. محدود کردن زمینههای تجارت و در عین حال افزایش میزان استقراض دولت ترامپ از سیستم بانکی همچون داروی تلخی هستند که گرچه میتواند تاثیرات مثبتی برای رشد اقتصادی آمریکا به همراه داشته باشد، اما عوارض منفی نیز در پی خواهد داشت.
برخلاف سیاستهایی که ترامپ در زمینه مالیاتها مطرح کرده، کارشناسان اقتصادی معتقدند که راه صحیح برای تامین بودجه لازم برای سرمایهگذاری در زیرساختهای اقتصادی آمریکا، افزایش مالیاتهاست. این در حالی است که ترامپ بارها عنوان کرده که تصمیم به کاهش مالیاتها دارد و از استقراض از سیستم بانکی کشور و افزایش کسری بودجه واهمهای ندارد. قرض دولتی آمریکا بیش از ۱۰۰ درصد تولید ناخالص مالی این کشور است.
در ارتباط با ارزیابی سیاستهای مالیاتی دولت ترامپ و استقراض بیشتر از سیستم بانکی این کشور، کارشناسان اقتصادی نظر واحدی ندارند. اکثریت این کارشناسان البته افزایش کسری بودجه آمریکا را برای اقتصاد این کشور مضر تشخیص میدهند، حال آنکه ۲۰ درصد کارشناسانی که در این نظرسنجی شرکت کردهاند، چنین باوری ندارند.
۱۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]