تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس روزه دارى را سير نمايد، خداوند از حوض (كوثر) من شربتى نصيب او خواهد كرد كه پس ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836844968




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترانه سراهای ما شاعرانه نگاه نمی کنند


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: ترانه سراهای ما شاعرانه نگاه نمی کنند
مشکل اصلی این است که ترانه سراهای ما شاعرانه نگاه نمی کنند و ترانه را محمل موسیقی می دانند.


اهورا ایمان، ترانه سرا در گفتگو با خبرنگارحوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص آثار ترانه سرایان جوان گفت: تصور می کنم آثار ترانه سرایان جوان هنوز به لحاظ کیفی رشد زیادی نکرده است و از این نظر دچار عقب افتادگی هستیم اما تعداد ترانه سرایان جوان افزایش یافته است و از نظر کمی رشد چشمگیری در این زمینه داشتیم.

وی ادامه داد: خواه ناخواه برخی مولفه ها مانند جلسات ترانه خوانی، نشست های نقد ترانه و هم اندیشی شعر و ترانه در فضای ترانه وجود دارد اما مشکل اصلی این است که ترانه سراهای ما شاعرانه نگاه نمی کنند و ترانه را محمل موسیقی می دانند نه محملی برای فکر، اندیشه و فرهنگسازی.

وی افزود: ترانه سرایان جوان ما تنها به مسئله ریتم در آثار خود نگاه می کنند و کلام آنها تنها به با ریتم قابل درک و فهم است. ترانه هرچه بیشتر به شعر نزدیک شود بهتر خواهد بود از طرف دیگر هرچه درک شاعران ما از ترانه های ناب بیشتر شود خوب خواهد بود. به طور طبیعی یکی از مسائل مهم در ترانه های جوانان ما ریتم است همانطور که ریتم زندگی و ارتباط های ما سریعتر شده است و ترانه در ماشین گوش داده می شود این ریتم در ترانه نیز دیده می شود و به ترانه آسیب زده است
 
این ترانه سرا با اشاره به معایب بیشتر ریتم تند در ترانه اظهار داشت: امروز کسی موسیقی را برای به فکر فرو رفتن، همگرایی و فرهنگ گوش نمی دهد و این لطمه ای است که به سریعتر شدن روند زندگی ما زده است و از آن گریزی نیست. می شود در لابه لای این هجمه کارهای تجاری و ریتمیک، نگاهی به فرهنگ انسانی، ادبیات و عشق در ترانه داشت.

وی تصریح کرد: امروز همه ترانه سرایان کارهای عاشقانه می نویسند و موضوع اکثر آنها هجران عشق است. تضاد آنقدر پررنگ است که در هجران نیز باید ریتمیک بشنویم. در صورتی که این نوع ترانه با حالتی آرام و ملایمت همراه است و هراسناک نیست. این تامل را از ما گرفته است و می توانست پیشنهاد بهتری برای معضلات داشته باشد.

ایمان ادامه داد: ترانه نمی تواند به مخاطب خود برای حل معضلات اجتماعی راهکاری ارائه دهد اما می تواند در افراد جامعه یک همگرایی برای حل مشکلات ایجاد کند. هیچ ترانه ای نمی تواند فقر را از بین ببرد اما اگر خوب ساخته و آهنگسازی شود می تواند گروه های مختلف اجتماعی را متوجه این موضوع کند.

این ترانه سرا بیان کرد: اگر این اتفاق بیفتد هنگامی که از خانه بیرون می روم مهربان تر هستم و هنگامی که فقیری سر چهار راه ببینم به وی کمک می کنم. چند درصد این دیدگاه را دارند و با دید همراه کردن مردم برای حل معضلات اجتماعی به آن می نگرند.  
 
وی تصریح کرد: احترام به والدین، مادر ، همسر و فرزند می تواند موضوع ترانه باشد. اخیرا مثلث های عشقی موضوع ترانه های ما است. درصورتی که تا این حد خیانت در جامعه ما وجود ندارد و معضل جامعه ما نیست. این مسئله معضل کشورهای دیگر است ولی ما از آن گرته برداری کردیم و نمی دانم چرا اینقدر به آن دامن زده می شود.

ایمان با اشاره به بیان ساده ترین مسائل انسانی به ساده ترین صورت در ترانه ها بیان کرد: موسیقی الکترونیک به گسترش موسیقی در کشور ما بسیار کمک کرده است اما آنچه در این میان فدا شده فکر و تفکر است. در موسیقی به این فکر می شود که ریتم 84 را به 120، 120 را به 130 و در نهایت 130 را به 136 ارتقا دهند و با تندتر خواندن هیجان بیشتری به مخاطب خود وارد کنند.

این ترانه سرا در پایان گفت: جایگاه فکر و اندیشه در موسیقی و ترانه امروز کجاست؟ در کارهای خودم سعی کردم به این مسئله توجه کنم. اثرم با عنوان «قصه اینجوری نبود» مورد استقبال مردم قرار گرفت در حالی که این اثر پایین ترین ریتم را داشت اما بیشترین بازخورد را از آن گرفتم. هنوز هم مردم ما دنبال بیان مناسب عواطف در ترانه هستند و گوش آنها را تنها سرشار از  موسیقی و ترانه ریتمیک نکنیم.







۰۸ آذر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن