تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):بسم اللّه‏، شفاى هر دردى و يارى كننده هر دارويى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833783444




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ورود سالانه 800 هزار کامیون با بار قاچاق


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه آرمان: اگر میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور را ۲۰ میلیارد دلار در نظر بگیریم، سالانه حدود ۸۰۰ هزار کامیون برای جا به جایی این کالای قاچاق لازم است.» رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران این اظهار نظر را در شرایطی انجام داده است که بنا به گفته مسئولان امسال مبارزه با قاچاق جدی‌تر شده و علاوه بر برخورد در مرز‌ها با عرضه کالا‌های قاچاق در مغازه‌های نیز برخورد‌هایی صورت گرفته است.
 
قاچاق از عمده مشکلات اقتصاد ایران است که به مسائل مختلفی ربط پیدا می‌کند. سودآور نبودن تولید داخلی، عدم کنترل مرز‌ها، بیکاری مرزنشینان، استقبال شهروندان از کالای قاچاق و... برخی از مواردی است که به قاچاق کالا در ایران دامن می‌زند. گزارش‌های متعددی از حجم کالای قاچاق در ایران منتشر می‌شود. بنا بر برخی اظهار نظر‌ها میزان ورود کالا‌های قاچاق به ایران از صادرات رسمی بیشتر است.
 
امسال همزمان با به کارگیری سامانه جامع گمرکی مقابله با قاچاق نیز تشدید شد. شهریور امسال اسکندر مومنی، جانشین فرمانده انتظامی کشور گفت: «میزان کشفیات کالای قاچاق در کشور از ابتدای امسال تاکنون ۳۴ درصد در مقایسه با مدت مشابه پارسال افزایش داشته است.» همچنین ۱۲ آبان امسال مهدی قدمی، رئیس پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز کشور عنوان کرد: «در شش ماه ابتدای امسال میزان کشفیات قاچاق با ارزش بیش از ۵۰۰ میلیون تومان ۹۷ درصد افزایش یافته است.» با وجود این، همچنان میزان قابل توجهی کالای قاچاق به ایران وارد می‌شود که این مساله شائبه سازمان یافته بودن قاچاق در ایران را به وجود می‌آورد.

قاچاق سازمان‌یافته

به گفته قاسم خورشیدی، سخنگوی ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز حجم قاچاق در سال ۹۴ حدود ۱۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بوده است. بدون شک نمی‌توان گفت این میزان کالای قاچاق به صورت کوله بری و ته‌لنجی به ایران می‌آیند، بلکه برای ورود این میزان کالای قاچاق، قاچاقچیان نیازمند استفاده از امکانات خاص از جمله کامیون‌های ویژه حمل بار و کانتینر‌های مجهز هستند. برای مثال یکی از کالا‌هایی که به صورت قاچاق به ایران وارد می‌شود میوه است. واردات میوه شرایط خاصی می‌طلبد و نمی‌توان این کار را بدون داشتن تجهیزات انجام داد. بر این اساس مساله قاچاق سازمان یافته مطرح می‌شود. اردیبهشت امسال حسین اشتری، فرمانده ناجا عنوان کرد: «متاسفانه از نظر ما بخش عمده‌ای از قاچاق کالا به کشور و همچنین خروج آن از کشور سازمان یافته است و ما امیدواریم که با همکاری دیگر دستگاه‌های مسئول درا ین زمینه به نتایج خوبی برسیم.»
 
به اعتقاد محمد حسین برخوردار، کارشناس مسائل اقتصادی افرادی که فرایند ورود گسترده کالای قاچاق را به کشور هدایت می‌کنند افراد معمولی نیستند، بلکه افراد خاصی هستند که به صورت سازمان یافته هدایت قاچاق را در آن سوی مرزهای کشور در دست دارند. بدون شک برای مقابله با کالای قاچاق نیازمند همکاری فرابخشی و عزم جدی برای مقابله با این معضل اقتصادی هستیم. هر چند برخورد‌هایی از قبیل جمع آوری کالای قاچاق از مغازه‌ها که در ماه‌های اخیر در تهران و بسیاری از شهر‌ها به ویژه شهر‌های مرزی خبر ساز شده می‌تواند راهی برای مقابله با کالای قاچاق باشد، اما قطعا در این زمینه نیازمند استفاده از راهکار‌هایی هستیم تا ریشه قاچاق در کشور خشکانده شود. شاید بیش از هر چیز نیازمند شناسایی چرایی قاچاق به ایران باشیم. باید دید چرا تولید ملی به صرفه نیست و فعالان اقتصادی به جای تولید به واردات و قاچاق روی آورده‌اند. از طرف دیگر، باید دست‌های پشت پرده قاچاق شناسایی شوند. همانطور که عنوان شد حجم بالای قاچاق به ایران نشان دهنده این واقعیت تلخ است که دست‌های پشت پرده‌ای وجود دارد. حمایت از تولید داخلی عدم مسامحه با افرادی است که با استفاده از موقعیت‌های ویژه مبادرت به انجام اقدامات خلاف قانونی از جمله قاچاق کالا می‌کنند.

غل و زنجیر‌ها را از پای تولید داخلی باز کنیم

روز گذشته رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: اگر میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور را ۲۰ میلیارد دلار در نظر بگیریم، سالانه حدود ۸۰۰ هزار کامیون برای جا به جایی این کالای قاچاق لازم است. به گزارش تسنیم،‌ عبدالوهاب سهل آبادی ادامه داد: من در ابتدا از همه مسئولان و عواملی که در مبارزه با قاچاق کالا و ارز دخیل هستند، خواهش می‌کنم تا کمی هم به تولید داخل توجه کنید. ما باید تلاش کنیم تا برای استفاده از تولید داخل فرهنگ سازی شود و غل و زنجیرهای جدیدی که هرروزه به پای تولیدکنندگان بسته می‌شود را کم کنیم.
 
او درباره تشویق فروشندگان کالای داخلی گفت: به نظر من باید برای واحدهایی که کالای داخلی عرضه می‌کنند، معافیت‌های مالیاتی و برای واحدهای فروشنده کالای خارجی مالیات‌های مضاعف در نظر گرفته شود. طبق محاسباتی که داشتم اگر میزان کالای قاچاق وارد شده به کشور را براساس اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی حدود ۲۰ میلیارد دلار در نظر بگیریم، حدود ۸۰۰ هزار کامیون برای جا به جایی این کالاها لازم است. رئیس خانه صنعت، معدن، تجارت ایران در ادامه با اشاره به اینکه در حال حاضر ۸۰ هزار واحد تولیدی در کشور فعالیت دارند، افزود: متاسفانه قاچاق پوشاک تا حد زیادی در کشور ریشه دوانده است.
 
سهل آبادی با تاکید بر اینکه باید یکی از وظایف مهم ما فرهنگ سازی برای استفاده از کالای داخلی باشد گفت: متاسفانه ما تولیدکنندگان، رسانه‌ها و... هیچ اقدام مثبتی برای ترویج استفاده از کالای داخلی انجام نداده ایم. اگر همه دستگاه‌هایی که با قاچاق ارتباط دارند، عزم جدی در حمایت از تولید داخل داشته باشند، می‌توانیم به نتایج مثبتی دست یابیم. نکته مهم دیگر این است که تولیدکننده داخلی با بهره بیست و چند درصدی نمی‌تواند در فضای رقابتی فعالیت داشته باشد.




۰۱ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن