واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: حمله 2 هزار پليس پايتخت به 800 انبار كالاي قاچاق
جور نشتي گمركات در وسط تهران كشيده شد / 2 هزار نيروي پليس تهران روز گذشته در جريان عمليات كمنظير به فرماندهي رئيس پليس پايتخت موفق شدند بيش از 500 ميليارد تومان كالاي قاچاق را از 800 انبار در جنوب تهران كشف كنند...
نویسنده : محبوبه قرباني
2 هزار نيروي پليس تهران روز گذشته در جريان عمليات كمنظير به فرماندهي رئيس پليس پايتخت موفق شدند بيش از 500 ميليارد تومان كالاي قاچاق را از 800 انبار در جنوب تهران كشف كنند. سردار حسين ساجدينيا گفت كه مطمئناً اين همه كالاي قاچاق از گمرك و در پوششهاي مختلف واردكشور شده است و اطمينان داد كه طرح ضربتي مبارزه با قاچاق كالا همچنان ادامه داشته باشد.
به گزارش خبرنگار ما، سردار حسين ساجدينيا درباره اينكه چگونه اين مقادير گسترده كالاهاي قاچاق در فاصله 1200 كيلومتري تهران تا مرزهاي كشور به پايتخت رسيده است، گفت: مطمئناً اين همه كالاي قاچاق از طريق مرز به شكل كولهوري واردكشور نشده است. وي ادامه داد: اين كالاها از طريق گمركات و با پوششهاي مختلف وارد كشور شده است. فرمانده انتظامي تهران بزرگ كشفيات گسترده كالاي قاچاق در انبارهاي حاشيه تهران را كم نظير و بلكه بينظير دانست و افزود: طرح ضربتي مبارزه با قاچاق كالا همچنان ادامه دارد و دراين راستا ساير نقاط تهران را نيز بررسي خواهيم كرد. وي افزود: در عمليات گسترده 2 هزار نيرو كه از نيروهاي مختلف پليس بودند، از ساعت 9 صبح عمليات ضربتي خود را آغاز كردند. اين نيروها كل مناطق جنوبي تهران را شامل 16 بلوك و بيش از 800 انبار كه داراي 4 هزار سوله بودند، مورد بازرسي قرار دادند.
رئيس پليس تهران درباره كالاهاي كشف شده هم گفت: لوازم يدكي خودرو، موتورسيكلتهاي سنگين، مقادير زيادی داروهاي تاريخ گذشته متعلق به كشورهاي مختلف، توپهاي پارچه، سيگار، اسباب بازي، لباسهاي مختلف و انواع لوازم ورزشي نظير لوازم اسكي و اسكيت كه اكثراً متعلق به كشور امريكاست، ازجمله مهمترين كشفيات بود.
سردار ساجدينيا ارزش كالاهاي قاچاق كشف شده را بيش از 500 ميليارد تومان تا ظهر روز گذشته اعلام كرد و گفت: در عمليات چند ساعته مقادير بسيار زيادي كالاي قاچاق كه خارج از تصرف پليس بود، كشف و ضبط شد. در يكي از انبارهاي جنوبي تهران لوازم يدكي غيرمجاز و تقلبي با ليبلهاي (برچسبهاي) كشورهاي آسياي شرقي شناسايي و كشف شد. همچنين انواع سيگارت كه ليبل و هولوگرام آن از ايران به اين كشورها ارسال ميشد و درآنجا با ليبل و هولوگرام بستهبندي و در نهايت به كشور وارد شده، از ديگر كشفيات پليس است.
وي افزود: همه سيگارهاي كشف شده متأسفانه غيربهداشتي و غيرقابل مصرف است كه تاكنون در بازار كشور به فروش رسيده است. فرمانده انتظامي تهران بزرگ گفت: بيش از 80 درصد كشفيات امروز پليس صددرصد قاچاق است. 20 درصد باقيمانده در حال بررسي است تا با استعلام از گمرك و تعزيرات مشخص شود كه قاچاق است يا نه. وي افزود: برخي از انبارها نيز داراي شناسه و كارت سبز بودند به طوري كه مشخص شد، كالاي آنها قانوني است.
در آخر، سردار ساجدينیا اين عمليات را بزرگترين عمليات نيروي انتظامي و موفقيت در آن را مديون خون شهدا دانستند. به همين دليل مقر فرماندهي اين عمليات در گلزار شهدا تدبير شده بود.
گفت و گوي خبرنگار ما با سردار ساجدينيا
چه مدت زماني شناسايي محمولههاي قاچاق به طول انجاميد؟
دو ماه شبانهروز در تلاش بوديم تا كالاها و انبارهاي آنها كشف شود.
آيا دانه درشتهاي قاچاق هم بازداشت و معرفي ميشوند؟
شناسايي صاحبان اصلي كالاهاي قاچاق در حال بررسي است كه در صورت تأييد نهايي اعلام خواهد شد.
آيا اينگونه برخوردها باعث زيرزميني شدن قاچاق نميشود؟
بسياري از اين كشفيات زيرزميني بود. به اميد خدا مردم بدانند كه فرزندانشان با اين دسته از افراد برخورد خواهند داشت و اجازه نميدهند كه آنها فراتر از اين فعاليت كنند.
آيا مبدأ قاچاق كالاها شناسايي شده است؟ در چه محلهاي بوده است؟
بله. به طور مثال كره، تركيه و چند كشور همسايه و آسياي شرقي كه تدابير لازم براي مقابله با آنها در محل انجام گرفته است تا از ورود به كشور جلوگيري شود.
چه تدبيري براي انتقال يا امحای كالاها در نظر داريد؟
طبق برآوردي كه تا اين لحظه انجام گرفته است بيش از 400 ميليون كاميون لازم است تا كالاها را از سولهها خارج و به انبار منتقل كنيم. بنابراين اگر قوه قضائيه مجوز امحای كالاها را در اسرع وقت صادر كند، اين مأموريت سرعت خواهد گرفت.
انبارهاي كالاهاي قاچاق فتح ميشود
مأموران پليس تهران ماههاست كه روي پرونده تحقيق كردهاند. همراه رئيس پليس تهران، رئیسپلیس آگاهی پایتخت و تيمهاي عملياتي راهي محل كشف كالاهاي قاچاق ميشويم. در انبارها كه كار تحقيقاتي پليس روي آن انجام شده است، يك به يك گشوده ميشود. انباري مملو از كريستال و بلورهاي خارجي، چرخهاي خياطي و رلهاي پارچه. در سوله ديگر وسايل خانگي دپو و آماده انتقال به بازار است. چند نفر به حضور پليس اعتراض ميكنند. يكيشان خودش را فرهنگي معرفي ميكند و مدعي ميشود كه كالاها توليد داخل است. او برند چند ظرف را نشان پليس ميدهد و ميگويد كه قاچاق نيست.
يكي از كارشناسان پليس به او نزديك ميشود. اسنادي را به او نشان ميدهد كه مشخص ميشود كالا اصالتي تركيهاي دارد و براي فريب مأموران با برند داخلي انبار شده است. وقتي قدم به داخل سوله بعدي ميگذاريم مملو از كارتنهاي سيگار قاچاق است. مردي كه خودش را مدير شركت واردات محموله معرفي ميكند، برگ سبزي نشان ميدهد و ادعا ميكند كارش قانوني است، اما وقتي كارشناس گمرك اوراق او را بررسي ميكند، مشخص ميشود كه هيچ اعتباري ندارد و همه كالاهايش به صورت قاچاق انبار شده است. يكي از كارشناسان ميگويد كه سيگارها در كشور كره توليد شده است. بعداً كارتنها را با هولوگرام ايراني بستهبندي ميكنند تا بتوانند مأموران را فريب دهند و كالايشان را در بازار عرضه كنند. روي كارتن سيگار توليد كشور كره به فارسي نوشته شده ترك نكردن سيگار باعث از دست رفتن سلامتي است! قدم كه به سوله بعدي ميگذاريم تا سقف آن را لباسهاي ورزشي و لوازم اسباب بازي دپو كردهاند. مأموران پليس از قبل تحقيقاتشان را انجام دادهاند. در انبارها و سولهها يك به يك گشوده ميشود و همه مملو از كالاهاي قاچاق و این داستان ادامه دارد.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]