واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اگر به دنبال حل مسائل اجتماعی هستیم این مهم فقط از طریق نظریه پردازی در حوزه علوم انسانی رخ می دهد.
دکتر علی ربیعی در دومین جشنواره اهدای نشان دهخدا که در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران برگزار شد، افزود: متاسفانه امروزه کمتر کسی وقت خود را صرف نوشتن بویژه در زمینه علوم انسانی می کند؛ در حالی که ما به نظریه هایی در این حیطه عملی بشدت نیازمندیم.
وی ادامه داد: جامعه ما فاقد اندیشه و نظریه است و به همین سبب در بروز آسیب های اجتماعی با مشکلات متعددی روبرو می شود.
به گفته وی، علل بروز پدیده هایی مانند اعتیاد یا طلاق تغییر کرده است و نباید ریشه این آسیب ها را فقط در فقر جست و جو کرد.
وی بیان داشت: جامعه سرگردان که اقناع نمی شود می تواند به آسیب های اجتماعی رو بیاورد. انسان های سرگشته که پاسخی برای نوع زندگی نمی گیرند و همواره تنهایی را تجربه می کنند در معرض اعتیاد قرار دارند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: جامعه ای که می خواهد رشد کند باید زمینه بزرگی را برای افراد را فراهم سازد؛ در غیر این صورت جامعه زمینه های افول خود را مهیا می کند.
وی تاکید کرد : اگر ما به دنبال تغییر بزرگ هستیم فقط با مطالعه و کتاب می توان چنین تغییری را ایجاد کرد.
وی ادامه داد: می توان با مدیریت رشد پنج تا 6 درصدی اقتصادی را محقق کرد اما نمی توان چنین مدیریتی را در زمینه علوم اجتماعی داشت.
وی تاکید کرد پژوهش های اجتماعی باید کاربردی شوند و نباید به خاطر کمیت از کیفیت پژوهش غفلت کرد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: متاسفانه ساختارهای اقتصادی تامین کننده نیازهای بخش اندیشه نیست و وظیفه ما تامین حداقل ها برای تولیدکنندگان این بخش است.
دکتر ربیعی درباره تامین امنیت نوشتن و معاش برای نظریه پردازان حوزه اندیشه افزود: امیدوارم بتوانیم با تغییراتی که در وزارت ارشاد اسلامی ایجاد شده است گام های موثرتری برای این شخصیت های برجسته در زمینه اندیشه برداریم و این موضوعی است که رئیس جمهوری نیز بر آن تاکید دارد.
وی گفت: متاسفانه فعالیت های پژوهشی در کشور کاهش یافته است؛ در حالی که پژوهش در حوزه صنعت می تواند به رشد منجر شود.
دکتر ربیعی برگزاری چنین جشنواره هایی را نوعی تشویق اجتماعی برای فعالان عرصه اندیشه عنوان کرد و گفت: این جشنواره تشویق معنوی برای کسانی است که جان خود را برای ارتقای علم و دانش نثار کرده اند.
وی تاکید کرد بزرگان اندیشه مانند «محمدعلی موحد» و «نجف دریابندری» در جامعه تکرار نمی شوند.
در پایان این مراسم از محمدعلی موحد و نجف دریابندری مفاخر ادبی ایران و همچنین شماری از نویسنگان کتاب هایی که در سال 1394 انتشار یافت، قدردانی و به آنان نشان دهخدا اهدا شد.
از بیست و چهارم آبان ماه به مدت هفت روز به عنوان هفته کتاب و کتابخوانی نامگذاری شده است.
۲۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]