تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 23 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):درباره ما غلو نکنید، ما را بندگان پرورش یافته (حق تعالی) بدانید آنگاه در فضلیت ما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828824775




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تحقق صلح جهانی درگرو تعامل فرهنگی است/ملت‌هابازیگران مهم عرصه صلح


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گفت‌وگوی مهر با نخبه ایرانی نامزد جایزه صلح یونسکو؛
تحقق صلح جهانی درگرو تعامل فرهنگی است/ملت‌هابازیگران مهم عرصه صلح

ثمین مامقانی نژاد


شناسهٔ خبر: 3821441 - شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۲
استانها > مرکزی

.jwplayer{ display: inline-block; } دریافت 30 MB
اراک-پروژه «جهان دربرابر خشونت و افراطی‌گری» درحالی نام طراح ایرانی خودرا درمیان نامزدهای دریافت جایزه صلح یونسکو نشاند که کشورهای غربی در ارزیابی‌های خود ایران رابه خشونت طلبی متهم می کنند. خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- ثمین مامقانی نژاد: قرار گرفتن نام یک جوان نخبه ایرانی در میان نامزدهای دریافت جایزه مادانجیت سینگ یونسکو در سال ۲۰۱۶، به دلیل فعالیت ها و اقدامات بین المللی در زمینه ترویج بردباری و نفی خشونت جهانی، خط بطلانی بر هر آن چیزی بود که کشورهای غربی در مورد نقض حقوق بشر و خشونت طلبی جمهوری اسلامی ایران مطرح می کنند. جوان ایرانی نامزد دریافت جایزه یونسکو ۲۰۱۶ که پروژه «جهان دربرابرخشونت و افراطی‌گری» را تدوین کرده معتقد است تحقق صلح جهانی در گرو تعامل میان فرهنگی بوده و ملت ها بازیگران مهم عرصه صلح هستند. احسان محمدی محلاتی متولد سال ۱۳۶۷ در شهر محلات از توابع استان مرکزی، دانش آموخته دیپلماسی و روابط بین الملل دانشگاه کارلتون کانادا، دانشجوی رشته علوم سیاسی و پژوهشگر حقوق بین الملل دانشگاه تهران، فعال اجتماعی و فرهنگی بین المللی است که به دلیل سال ها فعالیت در حوزه صلح، در سال ۱۳۹۱ در جمع ۴۷جوان برتر کشور قرار گرفت و در همان سال به عنوان جوان ایرانی برتر خارج از کشور شناخته شد. در پی تداوم فعالیت های اجتماعی محمدی محلاتی، وی در سال ۲۰۱۶ به موجب اقدامات و دستاوردهایش در ترویج بردباری و صلح به عنوان نماینده جمهوری اسلامی ایران، نامزد دریافت جایزه مادانجیت سینگ یونسکو، برای ترویج بردباری و نفی خشونت شد.

جایزه «مادانجیت سینگ» یونسکو برای ترویج بردباری و نفی خشونت، جایزه ای جهانی است که هر دو سال یک بار از سوی یونسکو به افرادی که اقدامات و دستاوردهای فوق العاده در ترویج بردباری و صلح داشته و به توسعه روح بردباری از طریق هنر، فرهنگ، آموزش و علم کمک کرده اند اعطا می شود و امسال دهمین دوره این جایزه در حال برگزاری بوده که این جوان نخبه ایرانی نامزد دریافت آن است. از جمله اقدامات وی می توان به تاسیس سازمان های مردم نهاد متعدد در زمینه صلح از جمله شورای هماهنگی مسلمانان کانادا، انجمن اسلامی شیعیان اتاوا، انجمن فرهنگ ایران در دانشگاه کارلتون کانادا و هم چنین طراحی و اجرای پروژه هایی چون پروژه علمی، آموزشی، فرهنگی و هنری «جهان علیه خشونت و افراطی گری» که شامل برگزاری کنفرانس ها و سمینارهای علمی، سخنرانی ها، کارگاه های آموزشی، جشنواره های هنری، نشست های ادبی، مسابقات فرهنگی و هنری و ... است اشاره کرد. پروژه «جهان علیه خشونت و افراطی گری» به دنبال ارائه ایده ابتکاری جهان علیه خشونت و افراطی گری جمهوری اسلامی ایران که در سال ۲۰۱۳ در شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی ملل متحد توسط رئیس جمهور، حجت الاسلام حسن روحانی مطرح و با استقبال چشم گیر جامعه بین الملل قرار گرفت، طراحی شد.

خبرگزاری مهر در گفت و گو با این فعال حوزه صلح و روابط میان فرهنگی بین الملل، به بررسی ایده ها و فعالیت های وی در این حوزه پرداخته که در ادامه می آید. * نقطه آغاز فعالیت های بین المللی شما به عنوان فعال حوزه صلح و روابط میان فرهنگی کجا بود و با چه اقدامی آغاز شد؟ از حدود ده سال قبل که دانشجوی رشته دیپلماسی و روابط بین الملل در دانشگاه کارلتون کشور کانادا بودم با کمک برخی از هموطنان و دانشگاهیان، موفق به تاسیس سازمان های مردم نهادی شدم که این سازمان های مردمی به طور خاص در حوزه صلح، روابط میان فرهنگی و گفت و گوی بین فرهنگ ها و ادیان فعالیت داشتند و پس از بازگشت به کشور نیز، فعالیت های خود در حوزه تشکیل سازمان های مردم نهاد فعال در حوزه صلح را ادامه دادم. * شما در زمینه اجرای یک پروژه با موضوع «جهان در برابر خشونت و افراطی گری» در حال فعالیت هستید. در مورد این طرح توضیحاتی بفرمایید. پروژه ای به صورت ویژه از دو سال قبل تحت عنوان «پروژه علمی، فرهنگی، هنری و آموزشی جهان علیه خشونت و افراطی گری» تعریف و تدوین کردم که یک پروژه جامع در حوزه صلح است و تاکنون فازهایی از آن به اجرا درآمده است. در این پروژه فعالیت های مختلفی مانند برگزاری کنفرانس ها، سمینارهای علمی، سخنرانی ها، کارگاه های آموزشی، جشنواره های فرهنگی هنری، نشست های ادبی و مسابقات فرهنگی هنری تعریف شده که در این راستا از مشارکت هزاران نفر از اساتید دانشگاه ها، دانشجویان، دانش آموزان، شهروندان و هنرمندان داخلی و خارجی استفاده شده و هر کدام در اجرای این پروژه نقش ایفا کرده اند. * ایده اولیه این پروژه چگونه به ذهن شما رسید؟  این پروژه در پی ایده ابتکاری جمهوری اسلامی ایران با عنوان «جهان علیه خشونت و افراطی گری» در دستور کار قرار گرفت، که در سال ۲۰۱۳ در شصت و هشتمین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد توسط رئیس جمهور ایران مطرح و با استقبال بسیار گسترده جامعه جهانی روبرو شد و با رای همه اعضای مجمع عمومی منهای یک، این ایده تحت عنوان «قطعنامه جهانی علیه خشونت و افراطی گری خشونت آمیز» مورد تصویب قرار گرفت.

* علت انتخاب این حوزه از فعالیت های اجتماعی و مردمی بین المللی چه بوده و در رابطه با گفت و گوی میان فرهنگی لطفا توضیحات بیشتری ارائه دهید. با نگاه و بررسی مختصری به اتفاقاتی که امروز با عنوان جنگ و خشونت در جهان در حال رخ دادن است درمی یابیم که بسیاری از این وقایع بر اثر عدم شناخت فرهنگ ها از هم، ادیان از هم و ملت ها نسبت به هم، متولد می شود، بنابراین عقیده دارم که گفت و گوهای میان فرهنگی کمک شایانی به ترویج صلح و پیشگیری از جنگ و خشونت و افراطی گری در جهان دارد. در رابطه با مفهوم روابط میان فرهنگی نیز اعتقاد دارم از آنجا که عرصه بین المللی عرصه کنشگری بازیگران مختلفی است، اگرچه دولت ها مهمترین بازیگران این عرصه هستند اما تنها ایفا کنندگان نقش در این حوزه نبوده و ملت ها و سازمان های مردم نهاد در عرصه بین الملل تاثیر مهمی دارند که از این تاثیرگذاری از طریق گفتمان میان فرهنگی و ایجاد شناخت ملت ها و فرهنگ ها نسبت به هم حاصل می شود. * نقش دولت ها در عرصه بین الملل را در زمینه مبارزه با تروریسم و افراطی گری چطور ارزیابی می کنید؟ حقیقت آن است که با وجود فعالیت برخی از دولت ها در صحنه بین الملل در راستای ترویج صلح و جلوگیری از جنگ و خشونت، تحرکات برخی دیگر از دولت ها در مبارزه با تروریسم و خشونت، تنها یک نمایش است و کارآمدی ندارد و نه تنها از جنس مبارزه با خشونت، نیست بلکه افراطی گری را هم ترویج می کند. به همین سبب عقیده دارم که فعالیت ملت ها در حوزه ترویج صلح کمک شایانی به مبارزه با خشونت و افراطی گری در دنیا خواهد داشت و ملت ها بازیگران مهمی در این عرصه هستند که به هیچ عنوان نمی توان نقش آنها را نادیده گرفت. * این توافق و شناخت ملت ها نسبت به هم از چه طریقی حاصل می شود و باوری که در راستای ترویج صلح و پرهیز از خشونت باید نهادینه شود چیست؟ این توافق از طریق درک مشترک و متقابل حاصل می شود. باید یاد بگیریم که با همه تفاوت و تنوعی که در افکار، باورها و فرهنگ ها وجود دارد، می توانیم در کنار هم با صلح، مدارا، احترام، فهم و درک متقابل زندگی کنیم اما باید به این باور برسیم که تفاوت ها نه تنها تهدید نبوده، بلکه فرصتی برای هم افزایی و اتحاد و همکاری است.

* به عقیده شما در راستای برقرار شدن این فهم و درک متقابل آیا باید تغییراتی در نگاه ها و رویکردهای کنونی در جهان انجام پذیرد؟ بله، قطعا این تحول ضروری است. جهان امروز باید در راستای برقراری صلح، در مسیر تغییر برخی از سیاست ها و نگرش ها قرار گیرد؛ تغییر سیاست های حذفی به سیاست های شمول گرایی، یک جانبه گرایی به همکاری، نظامی گری به گفت و گو، مناقشات به برخورد مسالمت آمیز، تحریم به تکریم و تعامل، نژادپرستی به هم نوع دوستی، حمایت از تروریسم به مبارزه با تروریسم و ناامنی به ثبات. معتقدم جهان امروز بیش از هر زمانی به شمول گرایی نیاز دارد، چرا که عامل بسیاری از مشکلات فعلی، رویکرد حذفی است، باید به این نقطه برسیم که در غیاب گفت و گو هیچ نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد و تنها خشونت به عنوان عامل ویران کننده و مانع پیشرفت، گسترش می یابد. * از نظر شما چرا امروز در بسیاری از عرصه های بین المللی در جهان شاهد بروز خشونت و جنگ هستیم؟ خشونت و افراطی گری کنونی در جهان، محصول استانداردهای دوگانه است؛ این استانداردهای دوگانه که در مفاهیمی همچون تروریسم، استقلال، حق تعیین سرنوشت، آزادی بیان، حرمت ادیان و مذاهب، تنوع فرهنگی، صلح و امنیت بین الملل و دموکراسی وجود دارد، در اشکال مختلف خشونت از جمله جنگ، منازعات و مناقشات، تبعیض، نژادپرستی، تحریم های غیرقانونی، توهین به ادیان و مذاهب، نقض حقوق بنیادین، فقر و بی عدالتی تولید و بازتولید می شود. خشونت و افراطی گری مولود اذهان غیرصلح مدار است که نسبت به فطرت انسانی و معنوی بی توجه هستند. این در حالی است حرکت در مسیر تحقق صلح و امنیت بین المللی در گرو وجود اذهان صلح محور است و این رویکرد متعالی، برآمده از آموزه های ادیان و فرهنگ های اصیل و فطرت خداجوی انسان است.

* نقش و فعالیت های کشورمان را در مبارزه با خشونت و افراطی گری و ترویچ صلح در جهان چگونه ارزیابی می کنید؟ ندای جهان علیه خشونت و افراطی گری جمهوری اسلامی ایران و عزم آن در مبارزه با تروریسم و تلاش در تامین صلح و امنیت در منطقه و جهان، از باورها و آموزه های فرهنگ غنی دینی و ملی ما حاصل شده است.  امروز جمهوری اسلامی ایران منادی جهان علیه خشونت و افراطی گری است و این پیام همیشگی جمهوری اسلامی ایران بوده چراکه کشورمان قربانی بزرگی در رابطه با مساله تروریسم بوده و به همین سبب برای تامین صلح و امنیت در منطقه و جهان، تلاش های بسیاری از سوی ایران در حال انجام است. فتوای مقام معظم رهبری در مورد موضوع هسته ای ضمن تبیین نقش و جایگاه دین و اصول آن در سیاست های نظری و عملی در سیاست خارجی کشور، نماد رهیافت انسانی جمهوری اسلامی ایران به خلع سلاح است. این رهیافت انسانی نقط عطفی است که جمهوری اسلامی ایران را به عنوان الگوی جدیدی در عرصه بین الملل معرفی می کند که با وجود داشتن دانش و تکنولوژی هسته ای، هر گونه اقدام و عمل در دستیابی، ساخت، نگهداری و کاربرد سلاح هسته ای را مبتنی بر مبانی دینی که نهایتا در سیاست خارجی منعکس شده، مردود می داند. و جمع بندی سخن... خشونت و افراطی گری یک پدیده چند بعدی و چند علتی است و نمی توان با آن برخورد ساده انگارانه انجام داد و لازم است که همه دولت ها، ملت ها، سازمان های بین المللی، سازمان های مردم نهاد و اقشار مختلف جامعه و به ویژه رسانه ها برای ترویج صلح به کمک هم بیایند. این مساله یک تهدید مشترک برای تمام جهان است و در برابر این تهدید مشترک، باید اراده، عزم و همکاری جدی وجود داشته باشد تا بتوان با خشونت و افراطی گری به مقابله پرداخت و صلح و بردباری را جایگزین کرد. امروز که به عنوان یک ایرانی به نمایندگی از کشورمان نامزد دریافت جایزه صلح یونسکو هستم، ضمن قدردانی از حمایت همه اقشار، گروه ها و افراد، اعلام می کنم که همچون گذشته خواهم کوشید پیام صلح و دوستی ایران را به سایر ملل و پیام صلح ملل را به ایرانیان برسانم تا از این طریق زمینه شناخت، تفاهم و درک متقابل و برقراری صلح، بیش از پیش فراهم شود.


لینک را کپی کنید








این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن