واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: آیتالله هاشمی: خيليها در انقلاب سرمايهگذاري جهاني و مالي كردند/مواردي ميبينيم كه مصلحت نيست بگوييم
«نظاميان اگر وارد دستهبنديهاي انتخاباتي شوند، بالاخره نصف مردم طرف مقابل هستند و آنها رقيب ميشوند. به نظرم اين به نفع نظاميهاست كه محبوب بمانند و در مسائل اختلافي جامعه بيطرف باشند»
به گزارش نامه نیوز، اين جملات آيتا... هاشمي است كه البته نبايد صرفا به يك اظهارنظر معمولي آن را مطالعه كرد بلكه نبايد فراموش كرد شخصيتي اينچنين توصيههايي را داشته كه سالهاي سال در جهت اعتلاي كشور و دور بودن انتخاباتها از شائبه تلاش كرده است. آيتا... هاشمي با اشاره به موضوع توصيه به نظاميان براي عدم دخالت نظاميان در انتخابات به «برنا» توضيح داد:«در قانون اساسي صراحتا آمده است كه نظاميها نميتوانند در انتخابات دخالت كنند. آن سند، يعني سياستهاي كلي انتخابات هم در حدود قانون اساسي نوشته شده كه بايد اينگونه باشد. البته اين به ضرر نظاميها نيست، اين درست مطابق با آن مسئوليتي است كه يك نظامي دارد.» وي افزود: «نظاميان بايد به گونهاي رفتار كنند كه همه مردم از سلايق و گرايشهاي سياسي داخل انقلاب و نظام به آنها اعتماد داشته باشند و حمايت كنند و همراهشان باشند و آنها را دوست داشته باشند. اين بهترين حالت براي نظاميهاست.» رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام توضيح داد: وظايفي كه آنها دارند گاهي تداخل پيدا ميكند و آنها بايد وظيفه خودشان را انجام بدهند. اين سياستها به نفع آنها نوشته شده و به نفع نظام هم است. براي اينكه نظاميها با پشتوانه ديگري وارد ميدان ميشوند و رقبا را يك مقدار تحت فشار قرار ميدهند. من فكر ميكنم كه اين حكم خوبي است كه در قانون اساسي آمده و امام(ره) هم آن موقع روي اين خيلي تاكيد داشتند و بايد به آن عمل شود. » آيتا... هاشمي ادامه داد:«الان هم رهبري اين سياستها را ابلاغ كردند، نظاميها در خدمت رهبري و ايشان فرمانده كل قوا هستند و به عنوان وظيفه يك نظامي بايد اطاعت كنند تا چه برسد به وظايف ملي و قانوني.» وي با بيان اينكه «درباره بسيج، موضوع نياز به تامل دارد، گفت: چون بسيجيها فرق ميكنند. يك عده از بسيجيها هستند كه بسيج معمولي و غير نظامي هستند. بعضي از بسيجيها مسلح هستند و ميخواهند كار نظامي هم بكنند. اينها با هم تفاوت دارند. آنهايي كه كارهاي معمولي ميكنند، حالات ديگري دارند. ولي نبايد پشتوانه نظامي داشته باشند. اگر بنا باشد كه به خاطر اتصال به نظاميها، بخواهند وارد شوند، اين درست نيست و اينها بايد در قوانين بيايد. اين مقداري كه در سياستهاي كلي آمده، براي قوانين زمينه خوبي درست ميكند.
مواردي را ميبينيم كه مصلحت نيست بگوييم
آيتا... هاشمي در پاسخ به سوالي درباره حيطه وظايف ائمه جمعه و اطهارات آنها درباره برخي مسائل مانند كنسرت و فوتبال گفت: نماز جمعه, نماز، عبادي - سياسي است. در ايران مسئوليت امام جمعه تهران با خود رهبري است. از اول قرار اينگونه بوده است و ما به عنوان امام جمعه موقت، منصوب امام و بعدها رهبري بوديم. پس بايد مطالب ائمه جمعه در راستاي سياستهاي كلي و در محدوده انديشههاي رهبري باشد. وي افزود: اينطور نيست كه هر كسي به صورت سليقهاي، مطالبي را بگويد و حتي گاهي كساني را بگذارند كه افكارشان تناسبي با تفكر جامعه و سطح دانش جامعه و نيازهاي جامعه نداشته باشد. مواردي هست كه ما ميبينيم، اما مصلحت نيست و نميتوانيم به همه بگوييم. چون در بين ائمه جمعه كساني هم هستند كه خوب مراعات ميكنند و باسوادتر هستند و مطالب خوبي ميگويند. ولي بعضيها هم اينگونه هستند كه شما ميگوييد و نبايد اينگونه باشند. هاشمي در ادامه گفت: درباره مسابقه فوتبال در روز تاسوعا، اولاً تغيير و جابهجايي زمان مسابقه در اختيار مسئولان ايران نبود و يك موضوع جهاني بود، ولي آنچه اتفاق افتاد، از لحاظ عزاداري بينظير بود. ما در تاريخ ايران تجمعات زيادي براي عزاداري اباعبدا... داشته و داريم و هنوز هم در شهرهاي مختلف برگزار ميشود، اما تا به حال كجا سراغ داريد كه ۱۰۰ هزار نفر آن هم بيشتر قشر جوان يكجا جمع شوند و نداي يا حسين (ع) سر دهند و سينهزني كنند؟! آن هم در مقابل دوربينهاي متعددي كه از كشورهاي مختلف براي پوشش بازي آمده بودند. اين مراسم به حدّي تاثيرگذار بود كه حتي خبرنگاران خارجي و كرهاي در استاديوم، به احترام مردم ايران بازوبند مشكي بسته بودند.
بايد به طبقه جوان ميدان بدهيم
آيتا... هاشمي درباره جوانان توضيح داد: حتماً بايد به طبقه جوان ميدان بدهيم. البته مسئوليتها فرق ميكنند. بعضي از پستها نياز به افراد پختهتر، تجربهدارتر و باسوادتر دارد. اما بسياري از پستهاست كه جوانها به خوبي ميتوانند وارد شوند و كار كنند. من جمله همين انتخابات كه شما ميگوييد، جوانان زيادي نامزد شده بودند. چرا ردّ صلاحيت كنيم؟ اگر مردم قبولشان دارند، بيايند. مردم بيجهت رأي نميدهند، در يك شهر مردم، انسانهاي صالح را ميشناسند و خودشان ميدانند كه به چه كسي رأي بدهند يا ندهند. به نظرم ناديده گرفتن جوانها اشتباه است. وي ادامه داد: من اينگونه احساس ميكنم كه رهبري هم روي جوانها خيلي تكيه دارند و معمولاً به ما هم توصيه ميكنند كه بايد جوانها را دريابيم و خودشان هم همين حالت را دارند. به نظر ميرسد كه اگر چنين احساسي بين جوانها القاء شود كه به آنها بياعتنايي ميشود، اشتباه بزرگي است.
دولت قبل به توافقات با عربستان عمل نكرد
رابطه ايران و عربستان سوال ديگري بود كه رئيس مجمع مصلحت نظام پس از تشريح سير روابط با اين كشور پيش از تدبيري كه خود براي آن انديشيد، گفت: بعد از اينكه قطعنامه را پذيرفتيم و رئيسجمهور شدم، اولويتم حل مسائل با عربستان بود و بدون معطلي حل كرديم. به خاطر رفتاري كه با آنها داشتيم، كمكم به خود آمدند و ما با آنها به رفاقت و دوستي پرداختيم. عربستان آنقدر براي ما احترام قايل بودند و اعتماد داشتند كه در سفري كه به آنجا رفته بودم، گفتم كه من ميخواهم جاهاي مهم را بازديد كنم. هر جا را كه خواستم، من را بردند. مثلاً به پايگاه درياييشان در خليجفارس رفتم و ملك عبدا... به فرمانده آنجا دستور داد كه هر سوالي دارم، جواب بدهد. وي با اشاره به احترام عربستان و اقداماتي كه در اين راستا انجام دادند, ادامه داد: در دوره آخر كه دولت گذشته بود، روابط ما بد شده بود. به آنجا رفتم و در يك جلسه چهار، پنج ساعت كه با ملك عبدا... داشتيم، با ايشان صحبت كرديم و كاملاً حل شد. يعني طرح همكاري را نوشتيم. پنج، شش كميسيون راجع به عراق و سوريه و چند كشور معين كرديم كه مشترك باشند و با هم همكاري كنيم. يك كميسيون علمايي درست كرديم كه براي اختلافات مذهبي بود. الان مشكل واقعي ما بر سر اين موضوعات است. بنا گذاشتيم كه كميسيوني درست كنيم تا علماي دو طرف باشند و اختلافات را در آنجا حل كنند و مردم تابع آن كميسيون باشند. طرح خيلي خوبي شده بود. وي افزود: از من خواستند كه اين كار را بكنم و من هم حل كردم. وقتي كه برگشتيم، به يك مساله كه كاملاً اسلامي و ملي بود، شخصي و سياسي نگاه كردند و چون من اين كار را كرده بودم، در اينجا دولت اجرا نكرد و بهطور كلي رها كردند و اگر انجام داده بودند، اين اختلافاتي كه الان وجود دارد، به اينجاها نميرسيد. فكر ميكنم كه بايد مساله را حل كنيم.
مصلحت نيست كه به هم بتازيم
رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام درباره وضعيت داخلي كشور اظهار داشت: درباره ملاحظات سياسي داخلي، الان شرايطي در منطقه ماست كه متاسفانه اخيراً وسيعتر شد و مصلحت ما نيست كه به هم بتازيم و در كشور دعوا، اختلاف، تفرقه درست كنيم.داستان ما با كساني كه تازه به دوران رسيدهاند و اين كارها را ميكنند، داستان مادر و دايه است. من ميدانم اين انقلاب چگونه در دوران مبارزات رشد كرد تا پيروز شديم و چه كساني چه زحماتي كشيدند! ميدانم بعد از انقلاب چقدر شهيد و جانباز و اسير داديم! خيليها در انقلاب سرمايهگذاري جهاني و مالي كردند و نبايد اين انقلاب را به آساني دچار مشكل كنيم.
منبع: روزنامه آرمان
۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۶:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]