تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 20 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش منافق در زبان او و دانش مؤمن در كردار اوست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1828024530




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ترامپ نظریه‌ها را به چالش کشید


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: ترامپ نظریه‌ها را به چالش کشید
*علی اصغر احمدزاده کارشناس ارشدعلوم ارتباطات



ترامپ نظریه‌ها را به چالش کشید
این رسانه‌ها هستند که حتی باورهای ناروا را روا جلوه می‌دهند! شوک ناباورانه ناشی از انتخاب دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا این گزاره را تقویت می‌کند. اکثر رسانه‌ها بر این باور بودند که هیلاری کلینتون سقف شیشه‌ای راه نیافتن یک زن به کاخ سفید را خواهد شکست اما آنچه در واقعیت رخ داد چیز دیگری بود.

 این نشان می‌دهد که دیگر یا مردم در برابر رسانه‌ها تسلیم نمی‌شوند یا اینکه رسانه‌ها به‌خوبی قادر نیستند رفتارشناسی متقنی از منطق رای‌دهی مردم داشته باشند. در جریان رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری در ایالات متحده آمریکا در سال 2016 دونالد ترامپ برنده انتخابات شد اما این در حالی است که بیش از 200 نشریه آمریکایی حامی هیلاری کلینتون بودند و تنها 20 نشریه مکتوب، آن هم نه به شکل کامل به ترامپ چراغ سبز نشان داده بودند.

هرچند باز هم تلویزیون یکی از شاهراه‌های اصلی و شاید برترین غول ارتباطاتی تلقی می‌شود که به داد ترامپ رسید اما با این شرایط باید حدود نیمی از نظریه‌های ارتباطات را به نقد اساسی کشاند. نظریه‌هایی نظیر پیام تزریقی، اثر رسانه در انبوه خلق، رسانه و ایجاد قدرت اجتماعی، مارکسیسم کلاسیسک، برجسته‌سازی، مارپیچ سکوت و ... در رابطه با انتخابات ریاست جمهوری دوره اخیر آمریکا هیچ پاسخ قانع‌کننده‌ای نخواهند داشت.

تقریبا تا آخرین روز شروع انتخابات هیلاری کلینتون در راس نظر نظرسنجی‌های این رسانه‌ها قرار داشت و رسانه‌های دیداری و شنیداری حملات تندی را علیه ترامپ آغاز کرده بودند. برای همین است که گویا دیگر رسانه‌ها نمی‌توانند قوالب فکری توده را شیرازه‌بندی کنند و به آن جهت بدهند. هژمونی رسانه‌ای که به نفع کلینتون در جریان بود، نتوانست کاری از پیش ببرد و بازی به ضرر او رقم خورد. انتخاب ترامپ به عنوان رئیس جمهوری ایالات متحده به همان مقدار که شوکی اساسی به سپهر سیاسی و حتی اقتصادی جهان وارد آورد، به همان میزان به دنیای ارتباطات و نظریه‌های این عرصه شوک وارد کرد.

دیگر باید باور داشت که منطق رای‌دهی توده یا از رسانه‌ها اثر نمی‌پذیرد یا اینکه اساسا شدت تاثیرگذاری رسانه‌ها به حداقل رسیده است. با انتخابات 2016 آمریکا نظریه تک ساحتی هربرت مارکوزه نیاز به تجدیدنظر اساسی دارد. به نظر مارکوزه جهان بدون علایق و خواست‌های راستین، جهانی تک‌بعدی است که تنها خواست‌های پیش پا افتاده و علایق گذرا مورد توجه قرار می‌گیرد.

هربرت مارکوزه با دو مفهوم «انسان تک‌ساحتی» و «فرهنگ بسته‌بندی شده» به انتقاد از وضعیت موجود آگاهی‌بخشی وسایل جدید ارتباط جمعی پرداخت. او معتقد بود که در شرایط سلطه جهانی، دانش و آگاهی به وسیله نظام اجتماعی جذب می‌شود و از آغاز به وسیله آن شکل و رنگ می‌گیرد.

بنابراین آنچه نمود پیدا می‌کند، انطباق و هماهنگی نیست بلکه تقلید و یک نوع یکسان و متحدالشکل شدن فرد با جامعه است که در نتیجه نه تنها آگاهی فرد بلکه تمامی میراث‌های فرهنگی و معنوی گذشته انسان و شیوه‌های سخن گفتن و اندیشیدن نیز صورت یکسان و یکپارچه می‌یابد. اما رهیافتی که از کارزار انتخاب رئیس جمهور در آمریکا در سال جاری رخ می‌دهد، نظریه هژمونی رسانه‌ها را دچار نقد اساسی می‌کند.

برخی از کارشناسان نیز معتقدند که فیسبوک و شبکه‌های اجتماعی عامل پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری بود. روزنامه قانون در این رابطه نوشته است که ۱۵۶ میلیون آمریکایی عضو فیسبوک هستند و گزارش شده است دو سوم آن‌ها روی این سایت خبر دریافت می‌کنند.

درست است که خبر را ممکن است رسانه‌های پرمخاطب، مانند روزنامه‌های حامی خانم کلینتون، تولید کنند اما آنچه شما در نهایت روی فیسبوک می‌بینید به دوستانتان و آنچه شر (همخوان) می‌کنند بستگی دارد.

 باز هم اگر این گزاره صحیح باشد، نشان می‌دهد که دیگر عصر مونولوگ رسانه‌ای به پایان رسیده و شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های اینتراکتیو قدرت افزون‌تری یافته‌اند. هرچند در سال 2008 آوانگارد استفاده از شبکه‌های اجتماعی و فیسبوک کمپین انتخاباتی باراک اوباما بود اما این بار روند استفاده از شبکه‌های تعاملی شتاب بیشتری به خود گرفته است.

یادداشت حاضر تنها گذری اجمالی به روند رسانه‌ای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا در سال 2016 بود و نباید از نظر دور داشت که در انتخابات عوامل و عناصر درهم‌تنیده‌ای وجود دارد که بر نتیجه تاثیر می‌گذارد. مثلا در باب پیروزی ترامپ نقش عوامل دیگری مانند مسائل نژادی، مهاجرین، لاتین‌تبارها و سیاه‌پوستان و سفیدپوستان، میزان تحصیلات رای‌دهندگان و جنسیت آنان تاثیرگذار بوده است.



تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۲۵ آبان ۱۳۹۵ - 15 November 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن