واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: حداقل هزینه ها برای رسیدن به کربلا
با وجود آنکه بسیاری از هزینه ها برای زیارت اربعین رایگان است اما هر زائر می بایستی یک سری هزینه ها از جمله ویزا و ایاب و ذهاب را بپردازد. ایلنا-بسیم لاله: پس از سقوط رژیم بعث عراق سنتهایی که برای بزرگداشت ائمه در عراق انجام می شد دوباره احیا شد که مهمترین آن پیاده روی از نجف تا کربلا برای زیارت اربعین امام حسین (ع) بود. در سالهای اخیر به سبب ارادت مردم ایران به مقام امام حسین امروزه پیاده روی اربعین (مشایه) به عنوان بزرگترین راهپیمایی جهان شناخته میشود و رکوردهایی از جمله برگزاری طولانیترین نماز جماعت یا اطعام 15 میلیون نفر ظرف 3 روز نیز در کتاب رکوردهای جهانی به ثبت رسیده است. فارغ از بعد معنوی و عرفانی این مراسم برای رسیدن تا نجف و آغاز پیاده روی هر زائر باید هزینههایی بپردازد که ه رسال این هزینه بیشتر می شود و در مقابل اما کیفیت خدمات ارائه شده تغییری پیدا نمیکند که بیشترین قصور در این زمینه متوجه کشور عراق است که به سبب درگیری های داخلی و جنگ با داعش هنوز نتوانسته زیر ساختهای کشور خود را ترمیم کند. اولین مرحله از سال گذشته سازمان حج و زیارت برای ساماندهی به زائران اربعین و ثبت مشخصات این افراد سامانه ای به نام سماح طراحی کرده که افراد می بایست به صورت گروهی در این سامانه ثبت نام کنند تا از همین طریق بتوانند برای اخذ ویزا از سفارت عراق اقدام کنند. امسال هزینه صدور ویزا برای هر نفر 40 دلار از سوی کشور عراق تعیین شده که در این سامانه می توانند معادل ریالی آن یعنی 145 هزار تومان را پرداخت کنند علاوه بر آن 10 هزار تومان به عنوان خدمات و 25 هزار تومان هزینه بیمه بایستی هر نفر پرداخت کند که البته این هزینه آخری حرف و حدیث های فراوانی به وجود آورده است.
بیمه اجباری و انحصاری سال گذشته هر زائر به اختیار می توانست با مراجعه به یکی از دفاتر بیمه با پرداخت 7 هزار تومان خود را تا سقف 50 میلیون تومان بیمه کند و یک دفترچه دریافت می کرد اما امسال علاوه بر اینکه چند برابر باید هزینه بیمه را به اجبار بپردازد فقط یک شرکت بیمه برای این کار معرفی شده و هیچ مدرکی به فرد بیمه شده ارائه نمی گردد. بعد از گرفتن مانیفست یا ویزا می توان از سه گذرگاه مرزی مهران چذابه و شلمچه وارد کشور عراق شد که مهران به سبب نزدیکی به شهرهای مرکزی و تهران شلوغ ترین مرز محسوب می شود.هر چند امسال هر استان از پایانه مشخصی می تواند به کشور عراق وارد شود اما اینکه این تقسیم بندی تا چه حد رعایت شود معلوم نیست.
تا مهران بنا بر اعلام سازمان راهداری هزینه اتوبوس هایی که به سمت پایانه های مرزی حرکت می کنند دو برابر روزهای دیگر است زیرا این خودرو ها مجبور هستند بدون مسافر به سمت شهر مبداء حرکت کنند. امسال هزینه اتوبوس ها بین 90 تا 110 هزار تومان تعیین شده است. پس از رسیدن به شهر مهران می بایستی مسیر 5 کیلومتری را تا پایانه مرزی طی کرد که معمولا اتوبوس های رایگانی که شهرداری تهران به این امر اختصاص داده توانایی جابجایی این حجم از مسافر را ندارند و مسافران مجبور هستند پیاده یا با خودروهای کرایه ای خود را پایانه برسانند. تا نجف پس از عبور از مرز دوباره یک پیاده روی 5 کیلومتری انتظار زائرین را میکشد و از آنجا خودروهای کرایه ای به سمت نجف و بغداد انتظار مسافران را می کشد. هزینه هر نفر از زرباطیه(مرز مهران) تا نجف بستگی به نوع خودور اعم از میدل باس ،ون یا سواری بین 10 تا 30 هزار دینار است. از نجف تا کربلا دو جاده وجود یکی طریق الحسین و دیگری جاده استراتژیک که به موازات یکدیگر ساخته شده اند و عبور خودروها از جاده استراتژیک صورت می گیرد. هزینه نجف تا کربلا نیز بین 10 تا 15 هزار دینار است. سیمکارت به دلیل اینکه سیستم های مخابراتی عراق توانایی رومینگ خطوط تلفن همراه را در آن روزها ندارند زائرین مجبور هستند که سیمکارت عراقی تهیه کنند. سیمکارت زائر نیز بین 10 تا 15 هزار تومان هزینه دارد که کورک به سبب اینکه بیشتر شمال عراق و کردستان را پوشش می دهد و آنتن دهی ضعیفی دارد نسبت به دو اپراتور دیگر ارزان تر است.
برگشت دیگر هزینههای اصلی از قبیل محل اسکان و غذا از نجف تا کربلا برای زائرین رایگان است و در شهر نیز تا دو روز پس از اربعین موکبها به صورت رایگان به زوار خدمات ارائه می دهند. برای برگشت نیز همین هزینهها را باید متحمل شد اما از مهران تا شهر مبداء قیمتها بستگی به شلوغی و ازدحام مسافر متغیر است به طوریکه سال گذشته اتوبوسهایی که عازم تهران بودند از هر مسافر 200 هزار تومان گرفتند و هیچ مرجعی برای رسیدگی به شکایات وجود نداشت. مطابق جدول زیر هر زائری که بخواهد به صورت انفرادی اربعین فقط به کربلا برود حداقل 650 هزار تومان باید هزینه کند. ویزا 145 هزارتومان خدمات 10 هزار تومان بیمه 25 هزار تومان تهران تا مهران 110 هزار تومان زرباطیه تا نجف 60 هزار تومان کربلا تا زرباطیه 70 هزار تومان مهران تا تهران 200 هزار تومان سیم کارت 30 هزار تومان بنا بر قوانین جمهوری اسلامی ایران فقط افرادی میتوانند به زیارت کربلا بروند که گذرنامه و کارت پایان خدمت داشته باشند.
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۰۹:۳۶:۲۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]