تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1835839272
کسری بودجه هزینه اداره کشور را گران کرد
واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: مرتضی مدنی در روزنامه شهروند نوشت: بدهی دولت به شبکه بانکی و بانک مرکزی روند صعودی به خود گرفته است. این نتیجه گزارشی است که دیروز بانک مرکزی منتشر کرده است.
براساس این گزارش بدهی بخشهای دولتی اعم از دولت و شرکتها و موسسههای دولتی به بانک مرکزی در پایان شهریور سالجاری به بیش از ٦٣هزار میلیارد تومان رسیده است که نسبت به شهریورسال گذشته ٢٣,٨درصد افزایش نشان میدهد و بدهی دولت به شبکه بانکی در شهریور امسال نسبت به شهریور پارسال ٢٦.٥درصد افزایش داشته است.
این در شرایطی است که علی طیبنیا، وزیر اقتصاد بارها ازسال سخت پیش روی دولت گفته و تأکید کرده دولت سال گذشته مجبور شده است بخشی از درآمدهای آینده را از قبل هزینه کند. همین مسائل باعث شده است دولتهای ایران همواره با موضوع کسری بودجه دست و پنجه نرم کنند اما با این وجود و برخلاف توصیههای مکرر کارشناسان اقتصادی دولتها به راحتی حاضر نیستند از بنگاهداری دست بکشند و درصد قابل توجهی از خصوصی سازیهای انجام شده در سالهای گذشته دوباره به نوعی به دولت برگشته است و به اصطلاح در دست شبه دولتیها افتاده است. از سوی دیگر قیمتهای دستوری نیز یکی دیگر از چالشهای بزرگ خصوصیسازی در ایران است و دولتها با وجود آنکه مدعی خصوصیسازیاند هنوز برای بخش قابل توجهی از اقتصاد ایران قیمتگذاری میکنند.
آنها مابهالتفاوت قیمت واقعی و قیمت یارانهای را از پول نفت و سایر درآمدهای دولت میپردازند که همین مسأله بار سنگینی به مخارج دولتی تحمیل کرده است. این موضوع درحالی رخ میدهد که اقتصاددانان معتقدند بخش بزرگی از نگرانیهای دولت برای آزادسازی قیمتها واکنش مردم است. مردمی که با نرخ دو رقمی بیکاری و دستمزدهای پایین و در عین حال تورم بالا توانایی پذیرش آزادسازی قیمت و رقابتی شدن اقتصاد کشور را ندارند.
نگرانی دولتها برای آزادسازی قیمت
اگرچه سیاست دولت یازدهم همانطور که وزیر اقتصاد به صراحت میگوید خصوصیسازی و آزادسازی قیمتهاست، اما در این راه ملاحظاتی را نیز در نظر دارد، ازجمله افزایش بار اقتصادی بر مردم. احتمالا به همین خاطر است که وزیر اقتصاد پرداخت یارانه در بخش برق را با سیاستهای کلان دولت در تعارض نمیداند، موضوعی که البته در سالهای گذشته با گلایههای گاه و بیگاه مسئولان وزارت نیرو همراه بوده است. از سویی آمارهای بانک مرکزی نشان میدهد حجم بدهی دولت به این نهاد ناظر پولی کماکان بر مدار افزایش است. براساس گزارش بانک مرکزی، علاوه بر افزایش بدهی بخش دولتی، بدهی بانکها به این نهاد ناظر پولی نیز با ١٦,٩درصد افزایش نسبت به زمان مشابه سال گذشته (شهریور سال گذشته) به بیش از ٩٤هزار میلیارد تومان رسیده است. همچنین بدهی بخش دولتی به شبکه بانکی نیز در نیمه ابتدای سالجاری به بیش از ٢٠٤هزارمیلیارد تومان رسیده است.
نه پول یارانه داریم، نه میتوانیم رقابتی ظاهر شویم
«پرویز جاوید»، کارشناس اقتصاد با اشاره به تکلیفی بودن قیمتها در تولید محصولات مختلف به «شهروند» میگوید: ما در همه عرصهها ازجمله آب، برق، بنزین، نفت و... این گرفتاری را داریم. دولت روی این قبیل کالاها یارانه پرداخت میکند، در غیراین صورت قیمت واقعی این کالاها به مراتب بیش از قیمت عرضه شده به بازار است. حتی محصولات صنعت فولاد نیز مشمول پرداخت یارانه میشوند. او ادامه میدهد: دولت نه توان پرداخت مابهالتفاوت این کالاها را دارد و نه از برنامهای اصولی برای آزادسازی قیمتها برخوردار است. به عبارتی دولت در حوزه آزادسازی قیمتها هدفگذاری مشخصی ندارد. همین چند وقت پیش با افزایش هزینه خطوط ثابت تلفن به ٢٠٠ هزارتومان مخالفت شد، چراکه جامعه پذیرای این قیمتها نیست.
این نشان میدهد کاهش نرخ تورم و تورم تک رقمی هنوز تاثیرش را روی اقتصاد خانوارهای ایرانی نشان نداده است. عضو انجمن اقتصاددانان ایران بزرگترین محدودیت دولت در آزادسازی قیمتها را نگرانی از عکسالعمل مردم میداند و میگوید: دولت نه آمادگی اجرای این پروژه را دارد و نه توان پرداخت مابهالتفاوت قیمتها را، بنابراین از هر دو سو تحت فشار قرار دارد. قرار بر این بود که دولت هر ساله ٢٠درصد از بدهیهایش را به سیستم بانکی پرداخت کند. سخنگوی دولت نیز گفته است این وعده را عملی میکند، به گونهای که تا پایانسال ٩٥ حدود ٣٠ یا ٤٠میلیارد تومان از بدهی دولت به شبکه بانکی کشور باقی بماند.
بیشتر بدهیها مربوط به دولت قبل است
جاوید با اشاره به بدهی بخش خصوصی به بانکها و بدهی بانکها به بانک مرکزی میگوید: اگر منابع بانک مرکزی بازگردد، بانکهای عامل میتوانند با پرداخت وام به متقاضیان، تولید و تجارت را رونق ببخشد. بدهیهای دولت به شبکه بانکی و بانک مرکزی بیشتر برای سنوات گذشته بوده است، چراکه دولتهای نهم و دهم استقراض زیادی کردند، اما در پرداخت تعهداتشان موفق نبودند. تنها ایراد وارده بر دولت یازدهم این است که نتوانسته نقدینگی را کنترل کند. او میافزاید: بسیاری از این استقراضها به خاطر پروژههایی نظیر مسکن مهر، سدسازی، کارخانههای دولتی، زیرساختها و حتی یارانهها بوده است.
اراده نیرومندی برای خصوصی سازی وجود ندارد
«حسین ساسانی»، اقتصاددان نیز با بیان اینکه ارادهای قدرتمند برای حرکت به سمت خصوصیسازی و آزادسازی قیمتها و در نهایت نهادینه کردن کامل اقتصاد آزاد در کشور وجود ندارد، به «شهروند» میگوید: این آمادگی در همه بخشهای جامعه وجود ندارد و حتی برخی از سیاستگذاران و برنامهریزان در مسیر حرکت به سمت توسعه مقاومت میکنند. هر بخش جامعه دیدگاههای خودش را دارد و تضاد دیدگاهها تاکنون مانع از حرکت کشور به سمت اقتصاد آزاد شده است.
او یکی از لوازم حکمرانی خوب را شفافیت میداند و ادامه میدهد: تا زمانی که دولت به سمت شفافسازی حرکت نکند، مشکل پابرجا خواهد بود. دولت باید نظرش را به صورت شفاف و صریح در مورد حرکت به سمت اقتصاد آزاد یا اقتصاد دولتی مشخص کند، نه اینکه هر زمان اقدامی در مسیر حرکت به سمت اقتصاد آزاد به سودش بود، آن را انجام دهد و هر زمان اقدامی در جهت اقتصاد دولتی به سودش بود، به این سمت چرخش کند. ساسانی ادامه میدهد: دولتهای ایرانی نشان دادهاند که هر کجا لازم باشد در مسیر حرکت اقتصاد بازار اختلال ایجاد میکنند تا بنگاههای موردنظرشان پیشتاز باشند. بنابراین تا زمانی که برنامهریزی مدون اقتصادی وجود نداشته باشد، نمیتوان در رابطه با سمت و سوی اقتصاد کشوری پیشبینی صحیحی داشت.
صاحبان امضاهای طلایی علیه خصوصیسازی
این کارشناس اقتصادی میافزاید: از طرفی بسیاری از مدیران دولتی جایگاه خودشان را بر اثر خصوصیسازی در خطر میبینند. مثلا فلان مسئول دولتی که امضایش مجوز یکسری از امور را صادر میکند و به عبارتی طلایی است، خصوصیسازی را مانعی در جهت مسیر زندگی اقتصادیاش میبیند و در این مسیر سنگاندازی میکند. گروههایی نیز وجود دارند که به رانت اطلاعاتی وصل هستند و با خصوصیسازی مخالفند. ساسانی با اشاره به مخالفت فراگیر مردم با خصوصیسازی در کشور، میگوید: مردم از شرایط تبعیت میکنند. زمانی که قدرت خرید مردم کاهش پیدا کرده و از آن طرف خصوصیسازیها عده بسیار زیادی را بیکار کرده است، قطعا مردم با این حرکت مخالفت میکنند.
ما در کارخانههای دولتی با بیکاری پنهان روبهرو هستیم، کسانی که کار دارند، اما بهرهوری ندارند و در صورتی که کارخانه خصوصی شود، اخراج خواهند شد. در گزارش مکنزی از بهرهوری در ایران کارخانههای خودروسازی ایران و ترکیه مقایسه شده بودند. در این گزارش مشخص شده بود تعداد نیروی کار صنایع خودروسازی ایران سه برابر ترکیه است، اما بهرهوری در کشور همسایه بالاتر است. او در رابطه با راهکارهای پرداخت بدهی دولت به شبکه بانکی کشور میگوید: تا زمانی که دولت کوچک نشود و از این رهگذر هزینهها را کاهش ندهد، نمیتواند از عهده پرداخت بدهیها بربیاید، بهخصوص آنکه انباشت سرمایه مولد و جذب سرمایه در کشور ما مشکل دارد.
ساسانی تأکید میکند: براساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد، وضع ایران از نظر رقابتپذیری، ثبات سیاسی و بار مقررات دولتی بر فضای کسب و کار در ردههای انتهایی قرار میگیرد و ایران از نظر بروکراسی پیچیده ناکارآمد است. بنابراین دولت برای تأمین بودجه ناچار به استقراض از شبکه بانکی کشور است، چراکه منابع برای انجام پروژههای مختلف کم است. ساسانی در عین حال با اشاره به ضرورت استفاده از افراد توانمند در بدنه دولت، افزایش ارتباط جهانی با دیگر کشورها و کاهش فساد در بدنه دولتی، تأکید میکند که کاهش فشار اقتصادی بر دولت از راه مسدود کردن روزنههای رانت جویی و کاهش فساد در بدنه دولتی امکانپذیر است.
٢١هزار میلیارد تومان از درآمد سال ٩٥ محقق نشد
روابط عمومی بانک مرکزی| مطالبات بانکی کشور ٤درصد کاهش یافت و از ١٥ به ١١درصد رسید. از طرفی حجم نقدینگی در پایان شهریور ماه امسال روند کاهشی به خود گرفت. هرچند که این حجم نسبت به زمان مشابه سال گذشته خود ٢٨,٦درصد رشد داشته است. گفتنی است در تیرماه امسال حجم نقدینگی با ٣٠درصد افزایش، به اوج خود رسید. آمارهای بانک مرکزی همچنین از تحقق نیافتن ۲۱هزار میلیارد تومان از درآمدهای دولتی حکایت دارد. این موارد خلاصهای از گزیدههای آماری شهریور ماه ٩٥ است که بانک مرکزی به تازگی منتشر کرده است.
روند کاهشی نقدینگی ادامه دارد
کاهش طلب بانکی موضوعی است که ولیالله سیف، رئیس بانک مرکزی ایران دیروز به آن اشاره کرده و توضیح داده است نسبت کل مطالبات معوق بانکی کشور با کاهش ٤درصدی از ١٥درصد به حدود ١١درصد رسیده و با برنامهریزیهای در دست اجرا در بازه زمانی یک ساله به زیر ٥درصد کاهش خواهد یافت. این درحالی است که بانک مرکزی حجم نقدینگی در پایان شهریور ماه امسال را بیشتر از ١١هزار تریلیون ریال اعلام کرد. بر این اساس هر چند نقدینگی نسبت به زمان مشابه پارسال به میزان ٢٨,٦درصد رشد داشته، اما در مقایسه با مرداد امسال، برای دومین ماه متوالی روند کاهنده را ثبت کرده است. براساس آمارهای بانک مرکزی حجم نقدینگی در تیرماه امسال با ٣٠درصد رشد به اوج خود رسید، اما از ماه مرداد روند کاهشی خود را آغاز کرد.
بدهی خارجی به ۷۹۱۰میلیون دلار رسید
بر اساس اعلام رسمی بانک مرکزی، میزان بدهی کوتاهمدت خارجی(تعهدات بالفعل) کشور در پایان شهریور ماه امسال ۲هزار و ۶۱۱میلیون دلار و در میانمدت و بلندمدت ۵هزار و ۲۹۹میلیون دلار بوده است. گفتنی است در مجموع بدهیهای خارجی ایران در شهریورماه به ۷هزار و ۹۱۰میلیون دلار رسیده که البته این آمار، براساس سررسید اولیه بدهیهاست.
۲۱هزار میلیارد تومان از درآمدهای بودجه ۹۵ محقق نشد
بر اساس گزارش بانک مرکزی از وضع بودجه سال۹۵کشور، ۲۱هزارمیلیارد تومان از درآمدهای دولتی تحقق نیافته است. همچنین درآمد مالیاتی ٦ماهه نخست دولت درحالی رقم ٥٨,٩٦هزار میلیارد تومان ثبت شده که رقم مصوب ٦ ماهه بیش از ٨٠هزار میلیارد تومان بوده است. سهم سایر درآمدها در بودجه مصوب ٥٢.٩هزار میلیارد تومان اعلام شده که تنها ٤٣.٣هزار میلیارد تومان از این درآمدها محقق شده است.
۲۳ آبان ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]
صفحات پیشنهادی
شمارش معکوس برای افتتاح گرانترین طرح کشور
روزنامه ایران شمارش معکوس برای اتمام بزرگترین طرح هزینه بر عمرانی کشور که بیش از 200 هزار میلیارد تومان از منابع کشور صرف ساخت آن شده آغاز شده است و بنا بر این است که تا اوایل سال 96 تمامی 2 میلیون و 215 هزار واحد مسکن مهر هدفگذاری شده تحویل متقاضیان شود مسکن مهرصندوق بینالمللی پول: ایران برای ترمیم کسری بودجه نیاز به نفت 55.3 دلاری دارد
صندوق بینالمللی پول ایران برای ترمیم کسری بودجه نیاز به نفت 55 3 دلاری داردتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ ۴۱ در حالی که میانگین قیمت نفت امسال بشکهای 45 دلار بوده صندوق بینالمللی پول اعلام کرد کسری بودجه ایران در صورتی که نفت بشکهای 55 3 دلار باشوزارت بهداشت بیمه کارگران را طعمه خود کرده است/ اشتهای سیریناپذیر برخی پزشکان باعث کسری بودجه دولت میشود
خانه کارگر خطاب به نمایندگان مجلس وزارت بهداشت بیمه کارگران را طعمه خود کرده است اشتهای سیریناپذیر برخی پزشکان باعث کسری بودجه دولت میشود خانه کارگر در نامهای سرگشاده خطاب به نمایندگان مجلس دهم تاکید کرد به گزارش ایلنا خانه کارگر در بخشی از این نامه هشدار داده است که اشتهایکاهش هر ساله سهم آموزش و پرورش از بودجه کشور | پایگاه خبری تراز
تراز رسیدن به یک اقتصاد مقاوم نیازمند استفاده از تمامی سرمایههای موجود در کشور است یکی از این سرمایهها سرمایه انسانی میباشد مادامی که نمایندگان مجلس و مسئولین اجرایی کشور به وزارت آموزش و پرورش به عنوان یک وزارتخانه غیر اقتصادی و بی ربط به اقتصاد نگاه کنند آینده اقتصاد ک220 میلیارد تومان کسری بودجه تامین اجتماعی نگران کننده است
رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس 220 میلیارد تومان کسری بودجه تامین اجتماعی نگران کننده است شناسهٔ خبر 3801265 - پنجشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶ ۰۷ استانها > قزوین jwplayer display inline-block; قزوین- رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی گفت تامین اجتماعی سالانه 220 میلیارد تومان کپيشفروش آینده اقتصاد جايگزين كسري بودجه شد
جوان نوشت رشد هزينههاي جاري در بودجه غيرشفاف باعث شده در چندين مرحله دولت يازدهم با روشهايي چون برداشت از صندوق توسعه ملي تبديل وضعيت دلارهاي وصول نشده و به ايران نيامده به ريال و همواره كسري بودجه خود را پنهان و تحت عنوان تنخواه محرمانه در آمارها محو كند به عنوانتأمین کسری اعتبار سازمان هواپیمایی کشوری از محل بودجه سنواتی حذف شد
تأمین کسری اعتبار سازمان هواپیمایی کشوری از محل بودجه سنواتی حذف شد به منظور تأمین نظر شورای نگهبان تأمین کسری اعتبار سازمان هواپیمایی کشوری از محل قانون بودجه سنواتی حذف شد به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان نمایندگان در صن علنی امروز چهارشدولت منتقدان راعلیه خودمنسجم میکند/نبایدکشور راپرهزینه اداره کرد
دولت منتقدان راعلیه خودمنسجم میکند نبایدکشور راپرهزینه اداره کرد شناسهٔ خبر 3807534 - پنجشنبه ۶ آبان ۱۳۹۵ - ۱۳ ۴۳ سیاست > مجلس jwplayer display inline-block; عضو فراکسیون ولایت مجلس با بیان اینکه اقدام دولت در معرفی وزرای پیشنهادی که یک بار از مجلس رای اعتماد نگرفتند اشکسری بودجه کویت تا سال 2019 ادامه می یابد
دولت کویت به رغم اتخاذ تدابیر گسترده برای صرفه جویی اقتصادی و کاهش هزینه های خود تا سه سال دیگر با کسری بودجه مواجه خواهد شد به گزارش ایرنا آمار رسمی منتشر شده در سایت وزارت دارایی کویت حاکیست این کشور برای سه سال آینده بودجه انقباضی5 63 میلیارد دلاری را برای هر سال تصویب کردهکسری بودجه رژیم سعودی تا ۴ سال آینده/ریاضت اقتصادی ادامه مییابد
آغاز فروش اولین اوراق قرضه بینالمللی کسری بودجه رژیم سعودی تا ۴ سال آینده ریاضت اقتصادی ادامه مییابد شناسهٔ خبر 3800016 - چهارشنبه ۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲ ۰۱ اقتصاد > اقتصاد جهان jwplayer display inline-block; عربستان سعودی در حال آغاز فروش اولین اوراق قرضه بینالمللی خود بر-
اقتصادی
پربازدیدترینها