واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با اشاره به برنامه 10 ساله این ستاد برای احیای این دریاچه، گفت: در دو سال نخست، هدف تثبیت وضعیت دریاچه بود، از این پس مراحل احیاء آغاز شده که هفت میلیارد دلار هزینه در بر دارد، از این رو باید بودجه لازم برای این مهم، تأمین شود.
عیسی کلانتری در گردهمایی نقش سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی در اجرای سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه، اظهار کرد: باتوجه به مشکل کم آبی، نظام مهندسی کشاورزی میتواند نقش ویژهای در حل بحران کم آبی ایفا کند.
وی با بیان اینکه دیگر وقت آن رسیده که نظام مهندسی کشاورزی با واقعیات مواجه شود، ادامه داد: سالانه بیش از 80 میلیارد مترمکعب آب در بخش کشاورزی مصرف میشود، این در حالی است که سهم بخش کشاورزی از تولید ناخالص کشور تنها 9 درصد است! البته یک درصد آن به محصولات دیمی اختصاص دارد، از سوی دیگر به جز کیوی هیچ یک از محصولات کشاورزی ما توان رقابت در بازارهای جهانی را ندارند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین در مقایسه با دنیا، مواد غذایی در ایران با اختلاف بیش از 50 درصد قیمت در سطح عمده فروشی و بیش از 200 درصد در سطح خرده فروشی تهیه و مصرف میشود.
کلانتری، کشاورزی را پیچیدهترین علم کشور دانست و گفت: علم کشاورزی با رشتههای فیزیک، شیمی، بیوشیمی و زیست شناسی رابطه دارد، فارغالتحصیلان رشته کشاورزی باید در تصمیم گیریها به جنبههای اقتصادی، سیاسی و حقوق شهروندی توجه کرده و به وظیفه ملی و اجتماعی خود عمل کنند.
کلانتری خطاب به فارغ التحصیلان رشته کشاورزی، اظهار کرد: در مسائل کشاورزی و آب با اساتید دانشگاه و متخصصان امور مشورت کنید و به هیچ وجه زیر بار کار غیر علمی و غیر کارشناسانه نروید.
وی با اشاره به این که نظام مهندسی کشاورزی باید نظامی پویا باشد، گفت: نظام مهندسی نباید از بیان واقعیتها ترسیده و آینده کشور را به منافع حال بفروشد.
وی یادآور شد: در زمان انقلاب جوانان با دادن خون خود ایثار و از منافع کشور محافظت کردند و امروزه ایثار به شکل دیگری خود را نشان میدهد. جوانان و کارشناسان باید در مقابل تصمیمات غلط و غیر علمی مقاومت کنند و در مقابل یک رأی وطن فروشی نکنند.
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در خصوص بحران کم آبی در کشور، گفت: میزان بارش در ایران یک سوم آمار جهانی و تبخیر آن دو و نیم برابر آمار جهانی است. این اطلاعات نشانگر این است که بدون توجه به منابع آبی و نحوه مصرف آن، کشور از دست رفته و نابود میشویم.
دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه به علت تغییر اقلیم و سیاست گذاری و برنامهریزی نادرست، کشور دچار بحران شده است، خاطرنشان کرد: در سال 1344 کشور دارای 132 میلیارد متر مکعب آب تجدید پذیر بود که امروزه به 88 میلیارد متر مکعب رسیدهاست.
وی افزود:در کل اگر کشورها حدود 40 درصد از آبهای تجدید پذیر خود را مصرف کنند، تا حدودیاز بحران کم آبی به دور هستند،متأسفانه در ایران حدود 55 درصد از آبهای تجدید پذیر مصرف میشود که این آمار در حوزه دریاچه ارومیه 70 درصد است!.
کلانتری با اشاره به استفاده بیرویه از منابع آبی چاههای مجاز و غیر مجاز، گفت: در کشورمان از چاههای غیر مجاز حدود هفت میلیارد و 490 میلیون متر مکعب و از چاههای مجاز حدود هشت میلیارد و 200 میلیون متر مکعب به صورت غیر مجاز آب برداشت میشود.
وی درباره علمی نبودن برخی از اقدامات در کشور در خصوص حل بحران، تصریح کرد: کارشناسان باید به آیندهپژوهی و فعالیتهای علمی توجه کنند و برای جمعیت چند 10 میلیونی با تاکید بر تامین نیازهای مردم سیاستگذاری کنند. یکی از مشکلات عمده ما این است که افراد حرفهای غیر علمی را میپذیرند و بدون تفکر و آیندهنگری عمل میکنند.
وی ادامه داد: حق نداریم در راستای توسعه پایدار به بهانه اشتغال، تولید و کشاورزی -حتی با بالاترین بهرهوری- از منابع بیش از ظرفیتشان استفاده کنیم و بیتوجه به حقوق نسلهای آینده باشیم.
وی درباره موارد مربوط به بخش کشاورزی در برنامه ششم توسعه، گفت: در این برنامه مقرر شدهاست 11میلیارد متر مکعب مصرف آب کشور کاهش یابد، در حالی که باید این مقدار به 36 میلیارد متر مکعب برسد و همچنین طرح احداث 50 هزار هکتار گلخانه در کشور غیر کارشناسانه است چون از طرفی کشور برای احداث این تعداد گلخانه فضایی ندارد و از طرفی برای با تولید 20 میلیون تن محصول از این گلخانهها بازاری برای عرضه وجود نخواهد داشت.
گفتنی است، گردهمایی نقش سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجانشرقی در اجرای سیاستهای ستاد احیای دریاچه ارومیه در روز پنجشنبه 20 آبان در سالن اجتماعات پژوهشکده بیوتکنولوژی کشاورزی شمالغرب و غرب کشور برگزار شد.
۲۱ آبان ۱۳۹۵ - ۱۹:۳۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]