واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
قوامی: شورای نگهبان از مدت ها قبل به دنبال نظارت مستمر بر نمایندگان است/ نظارت دائمی، مجلس را به نهادی تشریفاتی بدل خواهد کرد
رئیس کمیسیون قضایی مجلس ششم با بیان اینکه بحث نظارت مستمر شورای نگهبان بر نمایندگان مجلس بحث تازهای نیست و شورای نگهبان از مدتها قبل به دنبال این موضوع است، گفت: این نظارت بهنوعی در حال حاضر هم وجود دارد و عملکرد نمایندگان را تحت تأثیر خود قرار داده است اما در صورت دائمی شدن آن نمایندگان به دلیل ترس از اینکه هر آن ممکن است از مجلس اخراج شوند، کوچکترین وظیفه نمایندگی خود را هم نمیتوانند انجام دهند و مجلس به نهادی تشریفاتی تبدیل خواهد شد.
روز نو : رئیس کمیسیون قضایی مجلس ششم با بیان اینکه بحث نظارت مستمر شورای نگهبان بر نمایندگان مجلس بحث تازهای نیست و شورای نگهبان از مدتها قبل به دنبال این موضوع است، گفت: این نظارت بهنوعی در حال حاضر هم وجود دارد و عملکرد نمایندگان را تحت تأثیر خود قرار داده است اما در صورت دائمی شدن آن نمایندگان به دلیل ترس از اینکه هر آن ممکن است از مجلس اخراج شوند، کوچکترین وظیفه نمایندگی خود را هم نمیتوانند انجام دهند و مجلس به نهادی تشریفاتی تبدیل خواهد شد.
به گزارش روز نو؛ حجتالاسلاموالمسلمین ناصر قوامی در خصوص موضوع نظارت مستمر شورای نگهبان بر نمایندگان در طول دوره نمایندگی گفت: این بحث تازگی ندارد و شورای نگهبان از مدتها پیش به دنبال این موضوع است که نظارت خود را بر نمایندگان بهصورت مستمر درآورد. منتها این دیدگاه شورای نگهبان هنوز بهصورت قانون درنیامده است و به همین دلیل این شورا نتوانسته است این نظر خود را بهصورت کامل اجرایی کند.
وی ادامه داد: شورای نگهبان هر از چندگاهی در فرصتهای مختلف این قضیه را مطرح میکند و تلاش دارد که آن را بهصورت قانون درآورد. در حال حاضر نیز میخواهد با تفسیری که از بند سیزده سیاستهای کلی انتخابات ارائه میدهد یکبار دیگر برای قانونی کردن این موضوع تلاش کند. درحالیکه از بند سیزده سیاستهای کلی انتخابات چنین تفسیری بیرون نمیآید و اگر هم به فرض این بند چنین منظوری داشته باشد در آن اشارهای بر نظارت شورای نگهبان نشده است.
نماینده مردم قزوین در مجلس ششم با بیان اینکه سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در مورد انتخابات کلی است، اظهار کرد: جزئیات این سیاستها باید در مجمع تشخیص مصلحت نظام بررسی و در دولت و مجلس به تصویب برسد، اگر مجلس و مجمع تشخیص این حق را به شورای نگهبان بدهد در آن صورت این شورا میتواند طبق قانون نظارت مستمر داشته باشد و اگر این حق را به این شورا ندهد طبق قانون شورای نگهبان اختیار چنین کاری را نخواهد داشت.
وی یادآور شد: اما شورای نگهبان از دوره مجلس ششم به دنبال این موضوع بود و در مواردی هم آن را اجرایی کرده است. بهعنوانمثال خیلی از کسانی که برای مجلس هفتم به بعد رد صلاحیت شدند در آن مقطع نماینده بودند و چند ماه بعد از رد صلاحیت شورای نگهبان وظیفه نمایندگی را بر عهده داشتند. این بحثی بود که در دوره انتخابات و رد صلاحیتهای مجلس دهم هم مطرح شد.
رئیس کمیسیون قضایی مجلس ششم با بیان اینکه همین رد صلاحیت در دور بعد، عملکرد بسیاری از نمایندگان را در زمان نمایندگی تحت تأثیر قرار میدهد و نمایندگان به دلیل اینکه مبادا در دور بعدی از جانب شورای نگهبان تائید نشوند از کنار بسیاری از مسائل بهراحتی عبور میکنند، اظهار کرد: حال اگر این نظارت، دائمی هم شود که دیگر نماینده به دلیل ترس از اینکه هر آن ممکن است از مجلس اخراج شوند، کوچکترین وظیفه نمایندگی خود را هم نمیتوانند انجام دهند و در آن صورت مجلس به نهادی کاملاً تشریفاتی تبدیل خواهد شد.
وی با تأکید بر اینکه نظارت مستمر شورای نگهبان قدرت عمل را حتی از همین نمایندگانی که از فیلترهای شورای نگهبان عبور کردهاند را نیز خواهد گرفت، ابراز داشت: نمایندگان باید هرگونه که میتوانند از این امر جلوگیری کنند و طرحهای مربوط به آن را تصویب نکنند.
قوامی افزود: هرچند سابقه نشان داده است که شورای نگهبان هر چیزی را که اراده کرده، انجام داده است و مجالس ما هم کار آنچنانی در مقابل نتوانستهاند انجام دهند. اگر در همین مجلس شورای نگهبان در میانه راه نمایندهای را رد صلاحیت کند شما فکر میکنید که مجلس میتواند در مقابل آن مقاومت کند؟
وی خاطرنشان کرد: این نشان میدهد که ما در این مورد در قانون اساسی دچار مشکل هستیم، در قانون اساسی ما، قدرت بیحدواندازهای به شورای نگهبان دادهشده است و این شورا با اختیاری که در مورد تفسیر قانون اساسی دارد، بعضاً تفاسیری خارج از منطق حقوقی از قانون اساسی ارائه میدهد؛ بنابراین راهحل اساسی این است که در اختیارات شورای نگهبان توسط مجلس بازنگری صورت گیرد.
حجتالاسلاموالمسلمین قوامی در پایان تأکید کرد: بنابراین من فکر میکنم که وقتی ما میگوییم «جمهوری اسلامی»، باید معنای جمهوری را در نظر بگیریم و این بخش نظام را هم اجرایی کنیم، چراکه واژه «جمهوری» به خاطر زیبایی در کنار اسلام قرار نگرفته است و دارای بار معنایی است.
منبع: جماران
تاریخ انتشار: ۰۸ آبان ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 116]