تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوش‏گمانى، مايه آسايش قلب و سلامت دين است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834576647




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

برخی مداحی ها ظلم به امام حسین (ع) است


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: کمال شفیعی گفت: بخشی از مداحی‌ها و نوحه‌هایی که این روزها خوانده می‌شود ناخواسته ظلم به امام حسین (ع) است.

این شاعر در گفت‌وگویی با بیان این‌که شعرهای مداحی‌ها باعث معرفت نمی‌شود، اظهار کرد: این شعرها بعد حماسی، شجاعت، منش و سیره عملی امام حسین (ع) و ائمه (ع) را مخدوش و باب مظلومیت آن‌ها را باز می‌کند که ما از سر دلسوزی به آن‌ها گریه می‌کنیم. اما شعرهایی که در مداحی‌ها به کار می رود مناسب شأن بزرگان نیست و باعث کتمان خیلی از حقایق  عاشورا می‌شود.

او در ادامه گفت: شعرهای آیینی  کاش بتوانند باعث ارتقای سطح بینش و نگرش ما به اسلام ناب محمدی شوند نه این‌که صرفا ترحم ما را برانگیزند و اشک به چشمان‌مان بیاورند و خدای نخواسته به این شخصیت‌های بزرگ ظلم کنند. برخی از این شعرها توهین‌آمیز و دون ائمه (ع) است؛ مثلا «خدای من زینب است»، «خدای من حسین است»؛ در حالی که امام حسین (ع) برای سرپا ماندن دین خدا شهید شد.

شفیعی همچنین افزود: صداهایی که در مداحی به عنوان زیرصدا مورد استفاده قرار می‌گیرند، معلوم نیست چه می‌گویند. مثلا «سین سین شین شین پین پین»! این به چه معناست؟ این مضحک و مسخره است و به نوعی توهین به ساحت ائمه (ع) محسوب می‌شود. من خودم برخی از مداحی‌ها را که در خیابان می‌شنوم کفر مطلق است. در بسیاری از تکیه‌ها و حسینه‌ها این زیرصدای آزاردهنده را می‌بینید که بار معنوی و فرهنگی ندارد و متأسفانه در بین مردم شیوع پیدا کرده است. برخی از شعرهایی که سخیف هستند در این خط قرار می‌گیرند. برخی از مداحی‌ها تقلید از یک ترانه و تصنیف است، شعری را بر روی آن‌ها می‌گذارند و در انتهای آن حسین جانی و یا ابوالفضلی می‌گویند و تمام می‌شود.

او با اشاره به این‌که ارادت داشتن نسبت به کسی و عاشق کسی بودن با هم تفاوت دارد، گفت: کسی که می‌گوید «حضرت رقیه عاشقتم» کلام خنده‌داری است، این‌که من ارادت دارم و این‌که من عاشق شما هستم دو مطلب متفاوت است.

این شاعر در ادامه اظهار کرد: نمی‌دانم چه کسی جلو این افراد را باید بگیرد. باید به حال مداح و شاعر و کسی که بر این‌ها نظارت می‌کند گریه کرد.

کمال شفیعی با بیان این‌که خیلی از شعرهایی که در مداحی‌ها اجرا می‌شود فاقد تفکر است، اظهار کرد:  برخی از شاعرانی که شعر مداحی و مرثیه می‌گویند سواد تاریخ اسلام را ندارند و در مرثیه و مداحی فقط احساس است و تفکر در آن‌ها نیست؛ در حالی که شعرهای عاشورایی باید  سطح فرهنگی، علمی و اعتقادی امام حسین(ع) را معرفی کنند. این شعرها دارای شور است و شعور ندارد، و این موارد نیاز به بازنگری دارند. به طور مثال بریده شدن دست‌های حضرت عباس(ع) را در شعر مطرح می‌کنند اما نمی‌گویند برای چه این دست‌ها بریده شد.

او همچنین متذکر شد: به جای مرثیه گفتن، از فضایل اخلاقی این بزرگان بگوییم. امام حسین (ع) یا حضرت ابوالفضل (ع)  در صحرای کربلا رجزخوانی می‌کردند و در مقابله با دشمن از فضایل خود می‌گفتند که در کجا و چه کرامتی ریشه دارند و بعد می‌جگیدند، در صورتی که  فراموش کردیم امام حسین (ع) نسبت به سرنوشت خود و ۷۲ تن از یارانش آگاه بود و فکر می‌کنیم ناآگاهانه به مقتل رفت و کشته شد، این‌ها ظلم به امام حسین (ع) است. ما به بعد شهادت و مظلومیت این بزرگان توجه داریم و شجاعت آن‌ها را فراموش کرده‌ایم.

شفیعی درباره تأثیر مداحی‌ها در جامعه بیان کرد: این مداحی‌ها قشر جوان و نوجوان ما را از تفکر به فلسفه عاشورا بازمی‌دارد و سبب می‌شود آن‌ها تقلید کورکورانه را پیش بگیرند و اعمالی را به شکل غریزی انجام دهند. ما در فلسفه عاشورا نیاز به فکر و اندیشه داریم که در ذات و سرشت‌مان تأثیر بگذارد نه این‌که صرفا حس باشد و بعد از یک دوره تمام شود.

او با اشاره به این‌که نیازمند آسیب‌شناسی ادبیات عاشورا هستیم گفت: مداحان باید با اثار ادبی ارتباط تگاتنگی داشته باشند تا به نتیجه دلخواه  برسیم.

این شاعر در پایان برای بهتر شدن وضعیت مداحی پیشنهاد برگزاری دوره‌هایی را داد و گفت: فکر می‌کنم سازمان تبلیغات اسلامی می‌تواند دوره‌هایی را برگزار کند و از  استادان ادبیات و تاریخ اسلام دعوت کند که به مداحان جوان آموزش دهند و یا از مداحان سنتی برای آموزش آن‌ها استفاده کند تا سطح مداحی‌ها ارتقا یابد.




۰۵ آبان ۱۳۹۵ - ۰۱:۳۹





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن