تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 17 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن زود خشنود و دير ناراحت مى شود و منافق زود ناراحت و دير خشنود مى گردد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1805186472




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کتاب «علیه افسردگی ملی» منتشر شد


واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
کتاب «علیه افسردگی ملی» منتشر شد
کتاب «علیه افسردگی ملی» منتشر شد کتاب علیه افسردگی ملی: می ۶۸ در فرانسه و معنای سرپیچی نوشته ژولیا کریستوا به همت نشر شَوَند روانه بازار نشر شد.


به گزارش فرهنگ نیوز ، کتاب علیه افسردگی ملی: می ۶۸ در فرانسه و معنای سرپیچی نوشته ژولیا کریستوا  به همت مهرداد پارسا ترجمه و توسط نشر شَوَند منتشر شد.

«علیه افسردگی ملی» مجموعه گفتگوهایی است که هنرمندان و نویسندگانی چون فیلیپ پتی، رینر گانال و روبن گالو با فیلسوف فرانسوی، ژولیا کریستوا ترتیب داده‌اند و هر یک بر بخشی از مضامین محوری تفکر او تمرکز کرده‌اند. با این همه، گرچه این گفتگوها موضوعات گوناگونی را در برمی‌گیرد، اما مضمون اصلی آن‌ها ارزیابی مفهوم سرپیچی است؛ مفهومی که برای درک تفکر سیاسی کریستوا در کنار ایده‌هایی چون منفیت و دیگربودگی اهمیت بسیاری دارد. در این کتاب، کریستوا این مفهوم را از خلال جنبش می شصت و هشت فرانسه بررسی می‌کند، اما در عین حال معتقد است که باید میان این برداشت از سرپیچی و انقلاب سیاسی به مثابۀ کنش جمعی یا خارجی تمایز بگذاریم.

می شصت و هشت پیکاری فرهنگی و جنسی بود که در قالب الحاد فرانسوی روی داد و بر نیازهای جسمانی و آزادی‌خواهانۀ دانشجویان بنا داشت. شعار «مرگ خدا» شالودۀ اصلی می شصت و هشت بود که آن را به حرکتی علیه ارزش‌های سنتی بدل می‌ساخت؛ جنبشی که در برابر ثبات، رکود و انجماد اصول انسانی، به حیات پویای روانی باور داشت. به باور کریستوا، هدف می شصت و هشت بیشتر خواست آزادی مطلق بود تا طغیان علیه هدفی مشخص، و همین امر آن را به حرکتی قابل اعتنا بدل می‌ساخت. این جنبش به رغم کاستی‌ها و ضعف‌هایش می‌تواند تا حدی برداشت کریستوایی از سرپیچی را بیان کند.

منظور کریستوا از سرپیچی که آن را شرط ضروری زندگی ذهن و جامعه می‌داند، شکلی از فرآیند پرسش کردن از هنجارها، ارزش‌ها و در نهایت پرسش کردن از خویش است؛ همین پرسشگری و اضطراب است که به حیات روانی ژرفا می‌بخشد و امکان سرپیچی درونی را فراهم می‌آورد. تفاوت سرپیچی با انقلاب‌های سیاسی در این است که هر کنش سیاسی با استقرار یافتن، با دست یافتن به ثبات و قدرت از یاد می‌برد که از خود نیز پرسش کند. جنبش‌های سیاسی پس از ثبات یافتن در جایگاه همان نظام سرکوبگری قرار می‌گیرند که در ابتدا قصد مبارزه با آن را داشتند. بنابراین، از نظر کریستوا همۀ آن‌ها به شکست و خیانت به آرمان اولیۀ خود منجر می‌شوند.

درواقع، این تثبیت شدن، این افسردگی جمعی، خصلت هر نظامی است که بخواهد پویایی ساختار را قربانی شکلی از رژیم حقیقت سازد. در این میان، سرپیچی به‌مثابۀ پرسشگری امکان مواجهه‌ای پویا با ساختارها را فراهم کرده و از هر گونه انجمادی روی برمی‌گرداند. کریستوا این سنت را تا آگوستین قدیس، هگل و نیچه دنبال می‌کند و نتیجه می‌گیرد که حقیقت تنها از طریق بازگشتی گذشته‌نگرانه، نوعی دور زدن و چرخشگری دائمی تحقق می‌یابد. آزادی به معنای پرسشگری چیزی متفاوت با فرهنگ معمول آزادی است که سوژه‌ها را به مجموعه‌هایی هنجارمند تقلیل می دهد. در عین حال، این شکل از پرسشگری که از درونی‌سازی کنش سیاسی خبر می‌دهد، و بیشتر جنبه‌ای شخصی و روانی دارد، لزوماً به نیهیلیسم منجر نمی‌شود، زیرا به جای مرگ ارزش‌ها، جریانی پویا از ارزش‌ها را ارج می‌نهد و امکان مواجهه‌ای پویا با خویش را فراهم می‌کند.   

کتاب علیه افسردگی ملی: می ۶۸ در فرانسه و معنای سرپیچی به همت نشر شَوَند و به مبلغ  ۹۵۰۰ تومان منتشر و روانه بازار نشر شد.
 

منبع: مهر


95/8/4 - 13:51 - 2016-10-25 13:51:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 166]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن