تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 6 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالم باشى یا جاهل ، خاموشى را برگزین تا بردبار به شمار آیى . زیرا خاموشى نزد دانا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834516989




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

علی جنتی؛ وداع سرافرازانه با بهارستان


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: علی جنتی؛ وداع سرافرازانه با بهارستان
می توان کارنامه وزیر مستعفی را نقد کرد و گفت وعده های بسیاری تحقق نیافته است. دو نکته را اما فراموش نکنیم: یکی تناقضاتی که وزیر – هر وزیری- با آن رو به رو می شود و دیگری سلوک شخصی و ادب و احترام که از علی جنتی دیدیم...
عصر ایران؛ مهرداد خدیر- علی جنتی وزیر مستعفی فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز – سوم آبان 1395- خداحافظی کرد و به جمع وزیران کنار رفته ارشاد پیوست که قبل از پایان رسمی دوران وزارت از بهارستان خارج شدند.

علت اصلی به بن بست رسیدن وزیران ارشاد که هم می خواهند نظر اهل فرهنگ و هنر را تأمین کنند و هم نظرات رسمی را به اجرا گذارند این است که وزیر ارشاد هم باید انتظارات هنرمندان و نویسندگان را بر‌آورده کنند که خواستار اعتماد و کاهش سانسور هستند و هم توقع افزایش نظارت و سانسور را که از تریبون های مختلف مطرح می شود.

در واقع وزیر ارشاد موقعیت یگانه ای دارد و مثل طنابی است که از دو سو کشیده می شود.

این نوع وزیران تا می توانند تحمل می کنند ولی گاه به نقطه ای می رسند که یا توان از کف می دهند و احساس می کنند دیگر انرژی و رمقی برای بحث و جدل و دفاع از حقانیت هنرمندان ندارند و یا با این که می توانند مقاومت کنند اما احساس می کنند به خاطر آنها رییس جمهوری بیش از حد تحت فشار قرار گرفته و از این رو فداکارانه کنار می روند تا بحث ها فروبنشیند و رییس جمهوری بتواند با تدبیری تازه و با وزیری جدید راه را ادامه دهد.

این همان کاری است که علی جنتی انجام داد و به رغم پاره ای عقلب نشینی ها می توان گفت سرافرازانه رفت و و در نطق خداحافظی نیز این امر کاملا هویدا بود.     
                                  
البته  در این که همه اهداف اعلام شده تحقق نیافته تردیدی نیست اما کافی است وضعیت کنونی وزارت ارشاد را با 3 سال قبل مقایسه کنیم.

وزیر مستعفی ارشاد می گوید:

 « در روزهای اولی که وارد وزارتخانه شدم در حوزه موسیقی دیداری با پیشکسوتان این حوزه داشتم. برخی از آنها اعلام می‌کردند 4 تا8 سالی است که پایشان به ارشاد نرسیده در ادامه من با توجه به بسته بودن خانه سینما با سه گروه سینمایی که با یکدیگر اختلاف داشتند جلسه داشتم.

با این سه گروه صحبت کردم و متوجه شدم در بیانات آنها که آنها می‌گویند ما با ارشاد خیلی کاری نداشته‌ایم اما من سعی کردم از روز اول بگویم که گذشته را فراموش کنید و به مانند دوره آقای خاتمی و مسجدجامعی که به اهالی فرهنگ و هنر احترام می‌گذاشتند ما نیز قصد داریم به شما احترام گذاریم، سعی‌مان هم همین بود تا آنها را دلگرم کنیم.  اعتماد فرو ریخته را بازسازی کنیم و امیدها را زنده نگه داریم و خوشحالیم امروز اهالی سینما، مطبوعات، رسانه و اهالی قلم با امید بسیار فعالیت می‌کنند».

 این که رمان «زوال کلنل» در این دوره هم مجوز انتشار نگرفت یک واقعیت است. این که عقب نشینی در قبال کنسرت در مشهد به برخی شهرهای دیگر تسری یافت نیز.

این که سپردن سخن گویی وزارت ارشاد به آقای نوش آبادی اشتباه بود و بهتر آن بود که مدیر روابط عمومی خود را حمایت وتقویت می کرد نیز چرا که ادبیات و مواضع سخنگو  گاه از سنخ دولت تدبیر و امید نبود نیز و می توان این سیاهه را ادامه داد اما این گفتار به قصد دیگری تحریر می شود:

 قدر شناسی از گفتار و رفتار وزیر مستعفی و ادب و احترام او و نویسنده این سطور نه بر پایه شنیده ها یا علایق و سلایق فرهنگی که بر اساس مشاهدات شخصی او را شایسته چنین توصیفی می داند.

علی جنتی اتهام نزد، توهین نکرد و تا توانست شکیبید و کوشید بشنود و مهم تر این که امید را بازگرداند.

یادمان باشد کافی بود که دیدگاه های سیاسی خود را پنهان دارد و وفادار نماند تا نسبت خانوادگی او برای هر مسوولیتی  کفایت کند اما چنین نکرد و ضمن رعایت کامل احترام پدر، علی جنتی باقی ماند و حال که از وزارت ارشاد می رود اتفاقا علی جنتی تر شده است.

همین که احمد مسجد جامعی در آیین خداحافظی او شرکت کرد و سخن گفت به تنهایی کافی است تا نشان دهد بر کدام سبیل حرکت می کرده است.

در پایان دولت احمدی نژاد یک بار نوشتم کار مدیران جدید که قرار است از جنس دیگری باشند هم دشوار است و هم آسان.

دشوار است چون رشته برخی امور گسسته و گره های کوری بسته شده که گشودن آنها همتی بسیار می طلبد و آسان است چون کافی گفتار و رفتار اسلاف خود را تکرار نکنند.

علی جنتی هم از این قاعده مستثنا نبود و از یک طرف کار او آسان بود چون مانند وزیران دوران احمدی نژاد وزارت نکرد و از سوی دیگر دشوار چون باید اعتماد زایل و ضایع شده را بازمی گرداند.

با این حال با همان موانعی مواجه شد که سید محمد خاتمی را در سال 1371 و عطاءالله مهاجرانی را در سال 1379 به نقطه استعفا رسانید.

این گفتار اما قصد داوری درباره کارنامه علی جنتی در این سه سال را ندارد. می توان مواضع متناقض او در قبال انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران و بازگشایی این نهاد مدنی – صنفی را نقد کرد.

می توان به سخنان ناامید کننده نوش آبادی پرداخت که انگار در جزیره ای جدا از حوزه وزیر ارشاد سخن می گوید. می توان به بودجه کم تئاتر پرداخت و این که اقدام موثری برای ساختار فرسوده اداری انجام نپذیرفت.

پاره ای روند و رفتارها برای کنترل حرفه خبرنگاری و سلب استقلال از آن نیز می تواند و باید مورد نقد قرار گیرد اما شخص وزیر ادب و احترام وشان هنر و قلم و مخاطبان خاص را فرو نگذاشت و تفاوت های زمانه و الزامات عصر ارتباطات را به تمامی درک کرد وهمین شایان قدر شناسی است.

وزیر مستعفی در نطق خداحافظی دوبار هم از لفظ «شرمنده ام» استفاده کرد و برخی رسانه ها نیز در عنوان خود این واژه را آوردند تا شاید این گونه القا کنند که انگار از عملکرد 3 ساله شرمنده است! حال آن که در سخنان او همه احساس افتخار و بالیدن بود و هیچ نشانی از شرمندگی نداشت و دو باری هم که گفت « شرمنده ‌ام» یکی به خاطر ستایش هایی بود که شنید و  دیگری به سبب کاستی های رفاهی کارکنان وگرنه در سخنان او هیچ نشانی از ابراز شرمندگی در سیاست ها نبود و بیشتر از سوء تفاهم ها گفته شد و بر این پایه گزاف نیست اگر گفته شود وداع او با بهارستان سرافرازانه بود...

 


تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - 25 October 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن