واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: آيا سينماي ايران در نيمه دوم سال ركوردشكني ميكند؟
سينماي ديني و عاشورايي آغازگر فيلمهاي روي پرده در نيمه دوم سال شد، اما بايد ديد در ادامه چه روندي را طي خواهد كرد.
نویسنده : فرزین ماندگار
هر ساله با آغاز فصل پاييز و قدم گذاشتن به نيمه دوم سال، به دليل شروع فصل تحصيلي در مدارس و دانشگاهها و نيز محدوديت زماني، مخاطبان سينما كمتر از نيمه اول سال نسبت به سينما رفتن زمان و رغبت پيدا ميكنند.
طبق روال معمول، شروع نيمه دوم سال تا قبل از اسفندماه، فصل زرد گيشهها است، چون به طور طبيعي در رقابت اكران نيمه اول هر سال، تقريباً 80درصد فيلمهاي پرفروش و مخاطبپسند اكران ميشوند و براي نمايش سينماها در نيمه دوم بايد فيلمها از جذابيت بسياري برخوردار باشند تا مخاطب را ترغيب به تماشا كنند و به سالنهاي سينمايي بكشانند، چون در غير اين صورت به سرنوشت فيلمهاي اكران شده در نيمه دوم سالهاي گذشته دچار خواهند شد. با مرور فيلمهاي اكران شده در شش ماهه نخست سال 95، اين نكته به خوبي مشخص ميشود كه اكران 30 اثر سينمايي، گيشهاي بالغ بر 100ميليارد تومان را براي مجموعه سينما به ارمغان آورده است. ميزان فروش فيلمهاي نيمه اول سال، ركورد فروش تاريخ سينماي پس از انقلاب اسلامي را شكست و رونق و اميد را به سينماي ايران هديه كرد. البته بايد گفت امسال با افزايش نرخ بليت سينماها تا 12 هزار تومان، ميزان استقبال مخاطبان تقريباً چند برابر سالهاي گذشته به چشم آمد.
با شروع پاييز و در اولين ماه اين فصل، هفت فيلم جديد به برنامه اكران سينماها اضافه شد. با نگاهي اجمالي به ليست و موضوع فيلمهايي كه براي اكران در نيمه دوم سال در نظر گرفته شدهاند، ميبينيم اين فيلمها نيز با توجه به خصوصياتي كه دارند ميتوانند گيشه پاييز را تضمين كنند و موجب تداوم رونق اكران امسال شوند.
فيلمهاي «خشكسالي و دروغ»، «هيهات»، «كربلا جغرافياي يك تاريخ»، انيميشن «ناسور»، «اروند»، «اين زن حقش را ميخواهد» و «ابوزينب» با پاييز به سينماها آمدهاند. «ربوده شده» نيز با بازي نيكي كريمي از آخرين روز فصل تابستان اكران شده است. ضمن اينكه نمايش فيلم «نيمهشب اتفاق افتاد» به كارگرداني تينا پاكروان، «سيانور» دومين ساخته سينمايي بهروز شعيبي و «يتيمخانه ايران» به كارگرداني ابوالقاسم طالبي در نوبت اكران فصل پاييز قرار دارند.
«ربوده شده»، «خشكسالي و دروغ» در ژانر اجتماعي و با ايفاي نقش محمدرضا گلزار پس از چهار سال دوري از سينما، «هيهات»، مستند داستاني«كربلا جغرافياي يك تاريخ» و انيميشن «ناسور» با مضمون مذهبي و عاشورايي كه ميتواند در ايام محرم و صفر بسياري از مخاطبان را به سينماها بكشاند، «اروند» با موضوع دفاع مقدس و نحوه شهادت 175 شهيد غواص، «اين زن حقش را ميخواهد» و «ابوزينب» از 7 تا 24 مهر در فصل اكران پاييز قرار گرفتند.
با اكران چند فيلم مذهبي، سينماهاي كشور در ماه محرم رنگ و فضايي عاشورايي به خود گرفت و با مفاهيم ماه محرم و صفر كه ايام يادآوري نهضت بزرگ عاشورا و سوگواري براي سالار شهيدان است، هماهنگي بيشتري پيدا كرد.
حال براي مدت باقيمانده تا پايان سال، نكته قابل مطرح اين است كه با در نظر گرفتن ميزان توليد سالانه سينماي ايران، نزديكي به جشنواره فيلم فجر، افزايش ظرفيت سالن سينماي ايران، نوع زمانبندي اكران فيلمها و فشردگي نمايش آثار در فاصله مهرماه تا پايان دي موجب ايجاد مشكلاتي ميشود. سينماي ايران همچنان با مشكل بزرگ كمبود سالن نمايشي دست به گريبان است و با وجود اينكه پرديسهاي مجهزي در سالهاي اخير تأسيس شدهاند، مانع بزرگ ظرفيت اكران همچنان پابرجاست و با توجه به مشكلات بودجهاي سينماي ايران، بيش از پيش نيازمند ورود بخش خصوصي به اين حوزه است و بهبود وضعيت چيدمان اكران فيلمها، مشكل فشردگي برنامه اكران در نيمه دوم سال تا حد زيادي برطرف ميشود.
فيلمهاي نيمه دوم سال 95 نيز كه قرعه فالشان براي اكران در نيمه دوم سال افتاده، با وجود اينكه از زمان كمتري نسبت به آثار نمايشداده شده در نيمه اول سال براي نمايش بهرهمند ميشوند، اما هر كدام براي جذب مخاطب به سينما از پتانسيل خوبي برخوردارند.
با نگاهي به آثاري كه در فهرست اين فرصت سهماهه وجود دارد، اسامي فيلمهاي «سلام بمبئي» با بازي محمدرضا گلزار، «برادرم خسرو» با ايفاي نقش شهاب حسيني، «نفس» به كارگرداني نرگس آبيار، «پلخواب» با نقشآفريني ساعد سهيلي و اكبر زنجانپور، «جشنتولد» با موضوع مدافعان حرم و وضعيت نابسامان سوريه، «خانهاي در خيابان چهل و يكم» با حضور مهناز افشار، «خماري» با موضوع پرداختن به موسيقي و اعتياد جوانان، «مالاريا» يك فيلم اجتماعي، «بهدنيا آمدن» با پرداخت به اختلافات خانوادگي، «هفت ماهگي»با ايفاي نقش حامد بهداد و باران كوثري، «وارونگي» عاشقانهاي با ايفاي نقش علي مصفا و سحر دولتشاهي، «هاري» با بازي ميلاد كيمرام و عليرضا كمالي و ايفاي نقش متفاوت جمشيد هاشمپور، «متولد 65» با بازي پدرام شريفي، «خوب، بد، جلف» با بازي سام درخشاني و پژمان جمشيدي و شش فيلم نمايش داده نشده از سي و سومين جشنواره فيلم فجر نيز به چشم ميخورد. اين در حالي است كه تا زمان تهيه مقدمات جشنواره سي و پنجم فيلم فجر تنها سه ماه باقي مانده است و شايد از ميان اين ليست تعداد انگشت شماري بتوانند فروش بالايي كسب كند.
اگر براي زمانبندي اكران اين فيلمها برنامهاي در نظر گرفته نشود، شاهد پيوستن اين آثار به فيلمهاي اكران نشده سالهاي گذشته سينما خواهيم بود و هر سال اين فهرست بلندبالاتر خواهد شد. حتي ممكن است با اكران اين فيلمها آنطور كه بايد از سينما استقبال نشود و در مقايسه با اكران نيمه اول سال، ضعيفتر ظاهر شود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 163]