تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826756457




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روايت پروانه اعتمادی از بهمن محصص


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: روزنامه شرق: فیلم مصاحبه با بهمن محصص کار خانم میترا فراهانی مثل دیگران مرا هم غافلگیر کرد. مطمئنا محصص خودش خواستار این بوده که در ملأعام بمیرد، زیرا همیشه می‌گفت، در بستر مرگ نخواهد خوابید. از خود محصص و صحبت‌های تکان‌دهنده و کاملا حقیقی او که بگذریم، فیلم چیز به‌خصوصی ندارد. نصفه‌ونیمه تمام می‌شود و قطعات آن خوب تدوین نشده‌اند درواقع محصص دیگران را بازی می‌دهد که بیننده را به قیاس بخواند.
 

هنرمند در جایی به کارگردان توصیه می‌کند حتما صحنه‌هایی از خارج آتلیه را در خلال فیلم بگنجاند، ولی جز بخشی کوتاه از بازار ماهی چنین اتفاقی نمی‌افتد، صحنه‌های رستوران و کافی‌شاپ اصلا گویای اشتهای بسیار و خاص او برای خوراک خوب و زیبا نیستند. به‌ویژه ترفندهای عجیب او برای خوردن خوراک ماهی. درواقع صحنه‌هایی در فیلم وجود ندارد که وسعت تأثیرپذیری این مرد را در آن شهر و دیار به دید بیننده بکشاند
.
جایی محصص می‌گوید: «فقط ورود هنرپیشه به صحنه نیست که مهم است. خروج او از صحنه هم به همان اندازه اهمیت دارد» و این گفته، هدف محصص را برای مصاحبه آشکار می‌کند؛ مصاحبه آخر و بدرود او با جهان، جلو دوربین و پیش‌ِروی تماشاگران فیلم. بهمن آدمی نبود که خود را به‌جز طوری که خودش می‌خواست، به تماشا بگذارد.
 

صحنه‌آرایی دیده خود اوست. تابلوی (زوزه زوزه می‌کشد) در پس‌زمینه، نیمکتی در پلان جلو و بالشی سفید بدن هنرمند را قالب‌گیری می‌کند. بی‌قراری محصص را در حرکت‌کردن مداوم او در میان بالش زنجیره‌‌ای سیگارکشیدن، سرفه‌های بی‌امان و بالاخره همان خنده تمسخرآمیز که دیگر صدای خش‌خشِ سازی بدوی را می‌دهد و از اول تا آخر مصاحبه طنین‌انداز است.
 

نقاش، در جریان مصاحبه از آزردگی‌هایش با تمسخر می‌گوید. می‌خندد و می‌خنداند. شوخی می‌کند و شوخ‌چشمی نشان می‌دهد.
 

او با نشان‌دادن فیلمی از ویسکونتی، اعتراف می‌کند که مثل یوزپلنگی نادر از رده‌ آمد‌هایی است که نسلشان در خطر انقراض قرار دارد. محصص شیفته پرنس آنتونیو گالیاردی (توتو) اعجوبه کمدی ایتالیا بود و با حسرتی، بجا، از تشییع‌جنازه او در رُم که با کف‌زدن طولانی جمعیت بدرقه شد، نقل می‌کرد. همیشه می‌گفت دوست ندارد جنازه‌اش از جلو یک ساختمان دولتی و به وسیله آدم‌هایی که دوست ندارد، مشایعت شود.
 

محصص را از سال ١٣٤٤ می‌شناختم، مدتی معلم سرخانه‌ام بود و تنها معلم من ماند، هرچند کلاس درسی در کار نبود، در تمام زندگی از او آموختم. هنرش در رفتارش حک شده بود، نمی‌توانستی نبینی و انکار کنی، چشم‌های نافذ آبی داشت. همیشه برازنده لباس می‌پوشید و برازنده زندگی می‌کرد. پیش‌پاافتادگی را در همه امور به سخره می‌کشید. برای هنرمند، مقامی والاتر از عوام، قائل بود و باید خالص و روراست بودی تا با تو ارتباط برقرار می‌کرد. از حس ششم برخوردار بود و همین احساس، توأم با روشن‌بینی و ادراک، او را از صدمات بسیار، در امان نگه می‌داشت. همیشه صریح‌اللهجه و رُک و راست بود، ولی با وجود زبان گزنده، آدمی انعطاف‌پذیر و سخاوتمند، باادراک و صادق بود و از افشاگری دست برنمی‌داشت.
 

محصص دو هنرمند جوان را به خلوت کارگاهش راه داده بود که تفاوت هنرمند نسل پیش و نسل کنونی را به قیاس بیننده هوشیار بگذارد. همیشه می‌گفت «ظاهر هنرمند، اولین و در دسترس‌ترین وسیله‌ای است که با مخاطب ارتباط برقرار می‌کند». هنر را کیفیتی درون‌زاد می‌دانست که به مرور زمان صیقل می‌خورد و به کمال می‌رسد و در این رابطه هنر هنرمند از اثر هنری فراتر می‌رود و زندگی او را دربر می‌گیرد. آدم‌های آثار خودش معمولا برهنه‌اند، بدون پوشش، زیبایی و زشتی آنها را برملا می‌کند مگر پوشش خود گویا باشد.
 

بازگشت آخرش از ایران به ایتالیا و سکونت او در هتلی در رُم، من را به یاد فیلم، «ادوارد دست‌قیچی» نوشته کارولین تامپسون، با کارگردانی تیم برتون، صحنه‌آرایی دیوید هاکنی و بازی جانی دپ در نقش اعجوبه دست‌قیچی می‌اندازد. محصص نیز هنرمندی بود یکه و تنها. مردم‌گریز بود و مردم هم از او می‌گریختند. بی‌تعارف حرفش را می‌زد و می‌رفت، با ادراک عمیقی که محصص از فرم داشت، او را نقاش و به‌ویژه مجسمه‌سازی بی‌بدیل، مترجم و کارگردانی متعهد می‌ساخت.
 

حرف‌هایش را که زد، قصه خودش و آثارش در میان سرفه‌ای که امانش نمی‌داد، به پایان رسید و با آخرین نفس‌هایش گفت: «من دارم می‌میرم» و به این‌وسیله خصوصی‌ترین صحنه زندگی را که مُردن است، به نمایش مخاطبانش گذاشت و جان سپرد.

یادش گرامی باد.




۲۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۱۳





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن