تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):منافق، نيرنگباز، زيانبار و شكّاك است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815465692




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهدید جدی صنایع برای تالاب گاوخونی


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها: خبرگزاری ایسنا: مدیر طرح حفاظت از تالاب‌های ایران از آغاز فاز اجرایی احیای تالاب گاوخونی از بهمن ماه امسال خبر داد و افزود: ورود آلاینده‌های صنایع از جمله ذوب آهن به زاینده رود و تالاب گاوخونی خطر بالقوه برای منطقه است.

محسن سلیمانی با اشاره به اینکه تالاب گاوخونی در پایاب رودخانه زاینده‌رود قرار گرفته و برای چندصدسال بخشی از پساب را در پایاب به گاوخونی رسانده است، گفت: در طول چند دهه گذشته نیز وجود صنایع آلاینده از جمله ذوب‌آهن پساب‌هایی را وارد رودخانه کرده است که پایاب این مسیر هم تالاب گاوخونی بوده است به همین دلیل اگر تالاب گاوخونی منشاء مواد ناشی از پساب‌ها باشد، دور از انتظار نیست.

وی با بیان اینکه تالاب‌ها تا زمانی که یک اکوسیستم پایا و پایدار هستند، توان خود پالایی را نیز دارند، اظهار کرد: این امر از کارکردهای تالاب‌هاست؛ اما وقتی که آب از تالاب گرفته شود و میزان آلایندگی بیش از حد مجاز باشد، تالاب مکانیسم خودپالایی را از دست می‌دهد، بخصوص اگر تالاب به سمت خشک شدن نیز حرکت کند که در این شرایط به طور اتوماتیک به خاطر خاکی که در بستر تالاب وجود دارد تبدیل به منشاء گرد و غبار می‌شود.

مدیر طرح حفاظت از تالاب‌های ایران تاکید کرد: این احتمال وجود دارد که در صورت خشک شدن تالاب گاوخونی، در دراز مدت تبدیل به منشاء گرد و غبار شود. اگر نتوانیم سطح خاک این تالاب را مرطوب نگه داریم و خاک برای مدت طولانی در معرض باد قرار گیرد، این احتمال وجود دارد که تبدیل به منشاء گرد و غبار در این منطقه شود.

سلیمانی با اشاره به اینکه اگر برای یک دوره 5 ساله آبی به تالاب نرسد، آنجا قطعا تبدیل به منشاء گرد و غبار می‌شود، گفت: در حال حاضر ممکن است حداقلی از گرد و غبار وجود داشته باشد ولی به اندازه‌ای نیست که بتواند آلایندگی زیادی در این منطقه داشته باشد، ولی این به این معناست که باید مراقبت جدی از تالاب داشته باشیم در غیر این صورت دچار مشکل جدی خواهیم شد.

وی با بیان اینکه در سازمان حفاظت محیط زیست روی برنامه جامع مدیریت تالاب گاوخونی کار می‌کنیم، افزود: در این برنامه به موضوع کشاورزی در زاینده‌رود و تأمین حقابه گاوخونی پرداخته شده است. همچنین با کمک سایر ذینفعان مثل وزارت جهاد کشاورزی و آب منطقه‌ای مشغول تدوین و تکمیل برنامه جامع مدیریت تالاب گاوخونی هستیم. این برنامه تا روز 13 بهمن امسال مصادف با روز جهانی تالاب‌ها تکمیل می‌شود و بعد از آن وارد فاز اجرایی می‌شویم.

مدیر طرح حفاظت از تالاب‌های ایران اظهار کرد: فاز اجرایی فرآیند مستمری است که حداقل بعد از انجام برنامه‌ها در یک دوره 3 تا 5 ساله مستمر می‌توانیم امیدوار باشیم که تالاب به وضع مطلوبی بازگردد. همزمان با این فعالیت‌ها برای احیای تالاب گاوخونی در سازمان حفاظت محیط زیست، کارگروه مدیریت حوزه آبی زاینده رود نیز در وزارت نیرو شکل گرفته است.




۲۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۷





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن