تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند فرمود: «... هرگاه بنده بگويد: بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، خداى متعال مى‏گ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854984986




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تالابی که دیگر تاب خشکی ندارد/تبدیل گهواره تنوع زیستی به تهدیدی برای امنیت زیستی کشور


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: تالابی که دیگر تاب خشکی ندارد/تبدیل گهواره تنوع زیستی به تهدیدی برای امنیت زیستی کشور
انتشار و افزایش گستره ریزگردهای سمی ناشی از خشک شدن تالاب گاوخونی،از دغدغه های جدی فعالان و دوستداران حوزه زیست محیطی محسوب می شود.




تالابی که دیگر تاب خشکی ندارد/تبدیل گهواره تنوع زیستی به تهدیدی برای امنیت زیستی کشور
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،معضلات زیست محیطی تالاب های کشور،از جدی ترین مخاطراتی  محسوب می شود که در طول سالیان اخیر،حیات و بقاء سلامت عمومی را در حوزه محیط زیست به مخاطره انداخته است.


این بار سخن از تالاب گاوخونی در استان اصفهان است،حوزه ای که به دلیل خشکی تالاب،با خطر تشدید و انتشار ریزگردهای سمی مواجه است.


حسین یارمحمدی،کارشناس محیط زیست در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوانبا اشاره به لزوم ورود جدی و تزریق اعتبارت مکفی برای پایان دادن به وضعیت چالش برانگیز تالاب مذکور عنوان کرد:شرایط موجود در گاوخونی فراتر از دغدغه ای استانی قابل طرح است و متاسفانه شرایط و ضریب انتشار ریزگردهای سمی حاوی فلزات سنگین در این محدوده آنچنان تشدید شده که می تواند شعاع انتشار ریزگردها را تا هزار کیلومتر آن سوتر افزایش دهد.


وی افزود:در صورت استمرار وضعیت موجود،شعاع انتقال ریزگردها می تواند مناطقی همچون استان های اصفهان، چهار محال بختیاری، مرکزی، فارس، قم، سمنان و تهران را نیز در برگیرد.


یارمحمدی عنوان کرد:آنچه که باعث بحران کنونی در تالاب گاوخونی و استان اصفهان شده به نادیده انگاشته شدنِ اصلِ ظرفیتِ بُردِ محیط زیست معطوف می شود که متاسفانه در سال های گذشته به این امر خطیر کم توجهی شده است.


این کارشناس حوزه محیط زیست عنوان کرد:منطق ایجاب می کند در صدر تمامی برنامه های اقتصادی،صنعتی و تولیدی سلامت زیست محیطی و تامین الزامات و ملاحظات آن مد نظر قرار گیرد در غیر اینصورت تمامی دستاوردهای اقتصادی،تولیدی و صنعتی با هزینه های سنگینی باز پس داده خواهد شد که جز ضرر و خسارت نتیجه ای در بر نخواهد داشت.


وی در تشریح ظرفیت برد محیط زیست گفت:اساسا هر منطقه و محدوده ای از یک ظرفیت خاص و تعریف شده ای در بخش احیا، پالایش و بازسازی برخوردار است که با اتکای به آن،می توان نسبت به احیای مجدد زیست و پالایش و مخاطرات زیست محیطی ناشی از فعالیت های انسانی امیدوار بود.


یارمحمدی عنوان کرد: نادیده گرفتن اصول مرتبط با ظرفیت برد محیط زیست به تدریج باعث سنگینی و غلبه  تخریب بر میزان بازیابی، پالایش و احیا می شود و این قاعده در درازمدت،  خسران و نابودی سلامت زیست محیطی را در پی خواهد داشت.


*برون رفت از بحران تالاب گاوخونی،مستلزم همگرایی و هم افزایی فزاینده و ویژه است


حمید ظهرابی،مدیرکل محیط زیست استان اصفهان،معتقد است،احیا و بازگرداندن سلامت زیست محیطی به تالاب گاوخونی مستلزم همسویی و هم اندیشی تمامی دستگاه های ذیربط اعم از آب منطقه ای،اتاق بازرگانی،آبفا،محیط زیست،استانداری،صنعتگران و کشاورزان است تا بتوان در سایه آن راهکارهای عملیاتی لازم را ارائه و اجرایی کرد.


وی چندی پیش در همایش نکوداشت زاینده رود در اظهاراتی انتقاد آمیز گفت: " آیا زمانی که رشد صنعت، کشاورزی و تمرکز فعالیت انسانی فراتر از حد زاینده رود بود کسی سراغ محیط زیست را گرفت و آیا کسی محیط زیست را مسئول می دانست؟آیا محیط زیست فراتر از ظرفیت اکولوژیک را رقم زده است؟خیر،برعکس،هرگاه محیط زیست مقابل بهره برداری های بدون مجوز ایستاد،نامی بر آن گذاشتند،متوقفش کردند یا جسارتش را کاهش دادند."


*گاوخونی،قهوه خانه بین راهی پرندگان


فارغ از معضل جدی و عمیق خطر انتشار ریزگردها،گاوخونی محفل و منطقه ای است که پرندگان مهاجر با توقف در آن،استراحت می کنند و به تعبیر اسماعیل کهرم،استاد حیات وحش و مشاور سازمان محیط زیست این منطقه به مثابه قهوه خانه ای بین راهی برای پرندگان مهاجر قلمداد می شود.


فرشید سیب سرخی،کارشناس حوزه محیط زیست و از اعضای انجمن دوستدار محیط زیست در گفت و گو با خبرنگار گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جواندر تشریح کارکرد سازنده تالاب گاوخونی برای پرندگان مهاجر عنوان کرد:در فصول سرد سال که سطح آب این تالاب ارتقاء پیدا می کند،این محدوده به محفل و منطقه ای برای فرود پرندگان مهاجر و تخم ریزی تبدیل می شود.


وی افزود:به واقع تالاب مورد اشاره محدوده ای مناسب برای تکثیر پرندگان به شمار می رود که متاسفانه در حال حاضر به بیابان و شوره زاری مبدل شده که نه تنها از آن جوش و خروش زندگی خبری نیست بلکه محدوده مورد اشاره به محلی برای انتشار ریزگردهایی تبدیل شده که می تواند زندگی و بقاء را به مخاطره اندازد.


سیب سرخی گفت:کارشناسان و صاحب نظران و نخبگان حوزه محیط زیست تنها راهکار برون رفت از وضعیت موجود را منوط به تامین حقابه و به جریان افتادنِ آب در خطه مذکور می دانند.


کارشناس محیط زیست و عضو انجمن دوستدار طبیعت در خاتمه یادآور شد:طرح هایی برای احیای این تالاب مد نظر قرار گرفته و تاکنون با برگزاری برخی جلسات کارشناسی،زوایای پیدا و پنهان این تهدید زیست محیطی مورد واکاوی و بررسی قرار گرفته که امید است خروجی آن به حصول نتایح شایسته و سازنده و عبور از این بحران منتهی شود.





۲۱ مهر ۱۳۹۵ - ۰۶:۱۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 126]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن