تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 30 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):مؤمن بسيار راستگو و بسيار نيكوكار است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1817073546




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شهر آبهای فراوان درسوگِ تشنگی سیدالشهدا/ آیین ۹۰۰ ساله نخل‌گردانی


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: آیین‌های عاشورایی در اصفهان؛
شهر آبهای فراوان درسوگِ تشنگی سیدالشهدا/ آیین ۹۰۰ ساله نخل‌گردانی

تعزیه بوشهر


شناسهٔ خبر: 3794946 - جمعه ۲۳ مهر ۱۳۹۵ - ۱۲:۰۸
استانها > اصفهان

.jwplayer{ display: inline-block; } اصفهان – نطنز، شهری که نام آن تداعی‌گر معنای «شهری با آبهای فراوان» است در روز دوازدهم ماه محرم با برپایی همایش رهروان زینبی (س) به سوگ شهدای کربلا نشسته است. خبرگزاری مهر - گروه استان ها: شهرستان نطنز یکی از شهرستان‌های اصفهان با قدمتی چند هزار ساله است و مردم این شهرستان که با گویشی خاص و بسیار کهن از «زبان ایرانی» در دنیا شهره هستند با آداب خاصی به عزاداری برای امام حسین (ع) و یارانش می‌پردازند که این عزاداری‌ها به ویژه در ابیانه و بادرود معروف است. شهری با آبهای فراوان در سوگ تشنگی شهدای کربلا نشست نطنزی‌ که نام آن «شهری با آبهای فراوان» را تداعی می‌کند، پیش از فرا رسیدن ماه محرم در سوگ تشنگی و مظلومیت شهدای کربلا ناله عزاداری سر داده و در روز جمعه قبل از ماه محرم با آیین برافراشتن خیمه‌های حسینی در حسینیه‌ها و تکایا به استقبال ماه عزاداری سید و سالار شهیدان می‌روند. این مراسم با حضور جوانان در نطنز و بادرود برگزار می‌شود، بدین ترتیب که در چهار حسینیه مرکزی شهر نطنز، چادر خیمه به شکل تقریبا هم‌زمان و با نوای «حسین حسین»  مردم عزادار برافراشته می‌شود؛ سپس تزئینات عزای داخل خیمه شامل کتیبه‌هایی سیاه از پارچه‌های ساده مزین به اشعار محتشم کاشانی توسط جوانان در خیمه‌ها نصب می‌شود و مراسم نقاره‌زنی و مداحی نیز در طول برافراشتن خیمه برپاست. این مراسم در شهرهای بادرود و نطنز تفاوت اندکی دارد و در بادرود به جای نقاره‌زنی چاوشی ‌خوانی در رثای حضرت اباعبدالله انجام می‌شود؛ در آیین خیمه برافراشتن امسال، کاروان نمادین ورود حضرت اباعبدالله (ع) به کربلا با حضور باشکوه مردم شهر خالدآباد از مسیر خاصی وارد حسینیه مرکزی شهر نطنز شد. برگزاری همایش رهروان زینبی در نطنز علی مشربی رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نطنز با اشاره به اینکه در روز دوازدهم محرم مصادف با سالروز شهادت امام زین‌العابدین (ع) در امامزاده‌های نطنز نیز تجمع بزرگ بانوان ولایی استان اصفهان با عنوان «رهروان زینبی» همزمان با سرتاسر کشور و دیگر امامزادگان استان برگزار می‌شود، به مهر می‌گوید: این همایش با شعار لبیک یا زینب (س) با حضور هیئت‌های مذهبی، دانش‌آموزان و دانشجویان و همچنین با حضور مادران و همسران شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم برگزار می‌شود و بانوان نطنزی همانند دیگر مراسمات عزاداری سنتی این شهرستان این همایش را نیز با شور خاصی به انجام می‌رسانند.

وی افزود: در مراسم رهروان زینبی(س) میثاق نامه‌ای با محوریت پیروی از راه و روش حضرت زینب(س) و دفاع از ارزش‌های دینی و ترویج فرهنگ اسلامی و اهل‌بیت(ع) به شکل طومار به امضا عزاداران حسینی و رهروان حضرت زینب (س) می‌رسد. جغجغه‌زنی تاسوعا و طلوع‌خوانی عاشورا در ابیانه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نطنز در ادامه در ارتباط با رسوم خاص عزاداری ماه محرم در نطنز ابراز داشت: جغجغه‌زنی، نخل‌گردانی و طلوع‌خوانی از جمله رسومات قدیمی است که عزاداران حسینی در روستای تاریخی ابیانه سال های سال است این رسوم را در ماه عزای سیدالشهدا اجرا می‌کنند. وی با بیان اینکه در رسم سنتی جغجغه‌زنی ابیانه عزاداران به جای سینه زدن در زمان مداحی، دو چوب خراطی شده را به یکدیگر می‌کوبند، ابراز داشت: نکته بسیار مهم اینکه نوحه‌های عزاداری اصیل و خاص هستند.

مشربی با اشاره به اینکه جغجغه‌زنی به طور معمول در روز تاسوعا و طلوع‌خوانی در عاشورا انجام می‌شود، گفت: در روز عاشورا مراسم عزاداری از ابتدای صبح تا انتهای شب ادامه دارد و بر این اساس رسمی به نام طلوع‌ خوانی شکل گرفته است. وی ادامه داد: پیش از اذان صبح در هر محله چند نفری گرد یکدیگر آمده و شروع به نوحه‌خوانی می‌کنند و مردم را برای نماز صبح آگاه می‌سازند که به این رسم طلوع‌خوانی گویند. آیینی بدون تحریف با قدمت ۹  قرن در نطنز رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نطنز با اشاره به برگزاری آیین نخل‌ گردانی با قدمت ۹۰۰ ساله که در تمام شهرهای این شهرستان و در روزهای تاسوعا و عاشورا انجام می‌شود، تاکید کرد: این آیین با گذشت ۹ قرن هنوز نیز به همان شیوه قدیمی انجام می‌شود و عزاداران هنوز از همان کوچه پس کوچه‌های قدیمی و مسیرهای سخت عبور می‌کنند. وی ادامه داد: افرادی که این نخل‌ها را بلند می‌کنند پای برهنه آن را کیلومترها بر روی شانه‌های خود حمل می‌کنند و به نوعی با اسرای کاروان کربلا همدردی می‌کنند.

مشربی با بیان اینکه نخل‌گردانی در بادرود با وجود حسینیه‌ای به نام «پایه نخل» ویژه و خاص است و طایفه‌های قدیمی این شهر از زمان قدیم پایه‌های این نخل را شریک بوده‌اند، تصریح کرد: بادرودی‌ها در آیین نخل گردانی شعرِ «یا سید سجاد! این نخل حسین است/ یا فاطمه! فریاد، این نخل حسین است» را زمزمه می‌کنند که تنها مخصوص مردم این شهر است و مردم با این شعر در رثای سیدالشهدا مویه و عزاداری می‌کنند. وی با بیان اینکه ریش سفیدان نطنزی در شب عاشورا این نخل را با پارچه‌های مشکی مزین به عبارات «یا اباعبدالله» و «یا ثارالله» تزئین می‌کنند، ابراز داشت: دسته‌های سینه‌زنی و عزاداری به دنبال نخل‌گردانان تا میدان امام حسین (ع)  به عزاداری می‌پردازند و پس از ورود نخل در ظهر عاشورا به میدان امام حسین (ع) عزاداری با سوز خاصی در این مکان ادامه پیدا می‌کند. نمایش آیینی تعزیه با قدمت ۵۰۰ ساله در حسینیه مرکزی نطنز رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نطنز با اشاره به اینکه قدمت برگزاری نمایش آیینی تعزیه در حسینیه مرکز شهر نطنز نزدیک به ۵۰۰ سال است، گفت: آیین تعزیه‌ خوانی در نطنز در چهار حسینیه مرکز شهر، ارشاد علیا، افوشه و سرشک برگزار می‌شود. وی اضافه کرد: با وجود حسینیه و مساجد بسیاری که در نطنز آئین عزاداری برپا می‌کنند چهار حسینیه یاد شده در بین مردم نطنز از ارزش و اهمیت خاصی برخوردار هستند و این تکایا به‌ صورت سنتی و بسیار زیبا و برای تعزیه‌خوانی و عزاداری ساخته‌ شده است.

مشربی مراسم جاروکشی پیرغلامان حسینی را از دیگر رسوم قدیمی ایام ماه محرم در نطنز برشمرد که در حسینیه ارشاد علیا برگزار می‌شود و گفت: بازسازی ورود کاروان امام حسین (ع) به کربلا با حرکت کاروان‌های حسینی از جمله بادرود و خالدآباد، همراهی مداحان با نوحه‌های حزن انگیز با این کاروان و سپس به نمایش گذاشتن حرکت  قافله اسرا از رسوم ویژه نطنز در این ایام است. جمعیت چند برابری نطنز در محرم وی با اشاره به اینکه بیش از ۱۰۰ تعزیه در دهه نخست محرم در نطنز برگزار می‌شود، گفت: تعزیه شهرستان نطنز به ثبت ملی رسیده است و نکته شورانگیز اینکه تعزیه خوانی در نطنز دارای بانیانی است که تمام هزینه‌های این نمایش دیرینه عزاداری را تأمین می‌کنند. ثبت ١٢٠ هیئت مذهبی در شهرستان نطنز نشان از ارادت دیرینه مردم این شهرستان به اهل‌بیت عصمت و طهارت دارد؛ نطنزی‌ها در ایام عزاداری سیدالشهدا از هر کجای کشور در نطنز حضور پیدا کرده و بدین ترتیب جمعیت این شهرستان در ایام محرم به چندین برابر می‌رسد.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن