تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):شتاب کردن در کاری پیش از بدست آوردن توانایی و سستی کردن بعد از به دست آوردن فرصت...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816761453




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

8 سال دفاع مقدس اوج پرداختن به عاشورا بود


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: 8 سال دفاع مقدس اوج پرداختن به عاشورا بود
اوج پرداختن به مسئله عاشورا در 8 سال دفاع مقدس بود. در این دوران فرهنگ عاشورایی و ظلم ستیزی امام حسین (ع) دست مایه کار اهالی هنر و قلم قرار گرفت.


ابراهیم حسن بیگی، نویسنده در گفتگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به آنکه پرداختن به مفاهیم دینی از جمله عاشورا به طور تقریبی دغدغه تمام نویسندگان منتسب به انقلاب در دهه 60 بود، گفت: اوج پرداختن به مسئله عاشورا در 8 سال دفاع مقدس بود. در این دوران فرهنگ عاشورایی و ظلم ستیزی امام حسین (ع) دست مایه کار اهالی هنر و قلم قرار گرفت. علت این امر دفاع مقدس بود. در این دوران باید از کشور دفاع می‌شد و تمام دستگاههای تبلیغاتی از این موضوع برای تشویق مردم به مقابله با دشمن استفاده می کردند.

وی افزود: یک بخشی از پرداختن به موضوع عاشورا در دوران دفاع مقدس و دهه 60 شاید به نیاز و شرایط آن روز برگردد. اما یک واقعیت دیگر نیز در آن دوران وجود داشت که در این بین نباید فراموش شود و آن مسئله این بود که اگر جنگی در آن دوران شروع نمی‌شد، آن فرهنگ انقلابی و عاشورایی و نفس قدسی امام خمینی (ره) هنوز وجود داشت به خاطر آن هم که شده، مردم آن فرهنگ را هنوز داشتند و در دل آن ایثار، شهادت طلبی و نوع دوستی به وجود آمده بود. کسی که در آن فضای معنوی زندگی می کرد، خواه ناخواه در آن حال و هوا می نوشت و مثال این ضرب المثل بود که از کوزه همان برون تراود که در اوست. در ادبیات متعهد دوران دفاع مقس و دهه 60 نیز همین مسئله دیده می شد.

این نویسنده با اشاره به آنکه در دهه 60 فرهنگ عاشورایی جامعه  کمک می کرد تا نویسندگان با محتوای عاشورایی بنویسند و این امر رخ می داد اظهار داشت : در حوزه کودک و نوجوان کتاب های زیادی در حوزه عاشورا نوشته می شد. دهه 60 ،زمان اوج نوشتن درباره عاشورا بود اما با مرور زمان هرچه از آن دوران فاصله گرفتیم همانطور که برخی ارزش ها تغییر کرد نوشتن برای عاشورا نیز کم رنگ تر از دوران اوج خود شد. این مسئله که نوشتن برای عاشورا از بین نرفت به دلیل نفس خود قیام بود و آنکه همواره در طول تاریخ به آن پرداخته می شد و در دو ماه محرم و صفر به یاد عاشورا هستیم. 

حسن بیگی ادامه داد: امروزه شاهد کم کاری در حوزه نگارش برای عاشوراهستیم.این مسئله به دلیل شرایط اجتماعی امروز است. نمی خواهیم از تغییر شرایط اجتماعی ایراد بگیریم و بگوییم به چه دلیل شرایط عوض شده است. این تحولات باید در جامعه رخ می داد، اما این تغییرات باید در راستای استحکام ریشه ها اتفاق می افتاد. آن دنیا طلبی و مسائلی که در روز عاشورا بود و در سخن امام حسین ( ع ) نیز وجود داشت سبب چنین شرایطی شد.

وی اظهار داشت: البته طالب داستان های عاشورایی در جامعه اندک است و به همین دلیل تولید آن کاهش پیدا کرده است. در صورتی که خواهان و نیازی در جامعه برای موضوعی وجود داشته باشد حتی اگر هنرمند نخواهد این اتفاق رخ می‌دهد و اثری با آن موضوع خلق می‌شود. مانند فیلمسازی که هر طور بتواند سرمایه ساخت فیلمی را که مورد نیاز جامعه است، تهیه می‌کند. 
 
وی تصریح کرد: تنها احساس نیاز و مسئولیت برای نگارش یک اثر شرط نیست بلکه یک بخشی از آن به نیاز جامعه باز می‌گردد و در بخشی این نیاز جامعه است که سبب تولید اثر می‌شود.







۲۱ مهر ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن