تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):در پاسخ به كسى كه عرض كرد: من در عمل ناتوانم و نماز و روزه كم به جا مى آورم اما ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846760462




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کودکان کتابخوان؛ آینده‌سازانی با فرهنگ


واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: کودکان کتابخوان؛ آینده‌سازانی با فرهنگ
اگر کودکان با کتابخوانی مانوس شوند، آگاهی و فرهنگ مناسب در جامعه گسترش می یابد.


به گزاش خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ دنیایی سرشار از آرامش، با حداقل دغدغه و زندگی در کنار همفکرانی چون خود، آرزوی هر نسلی بوده و هست. ساختن جامعه و دنیای ایده آل با وجود اینکه رویایی به نظر می رسد؛ امکان پذیر است و این خود ما هستیم که می توانیم این رویا را به حقیقت تبدیل کنیم.

البته برای رسیدن به این هدف همانند هر هدفی، نیازمند برنامه ریزی و سرمایه گذاری و صرف زمان هستیم. اگر تصور می کنیم جهانی که اکنون در آن زندگی می کنیم برای ما ایده آل نیست، می‌توانیم فردای ایده‌آلی را برای کودکانمان و نسل‌های آینده بسازیم و این مهم امکانپذیر نیست مگر با فرهنگسازی.

فرهنگسازی بجا و موثر برای کودکان می‌تواند آینده‌ای را به ارمغان بیاورد که شاید هر نسلی آرزوی آن را در سر دارد. بین تمامی ابزارهایی که برای ساخت فرهنگ مناسب وجود دارد، بی شک کتاب یکی از موثرترین آنهاست. کتاب مناسب و طریقه آموزش و برداشت از آن در این زمینه بسیار تاثیرگذار است.

البته تنها وجود کتاب مناسب و آموزش، برای تغییر در رفتار و شیوه زندگی کافی نیست؛ بلکه مطالعه کتاب مهمتر، حیاتی‌تر و لازمه ساخت فرهنگ درست است.

جعفر ابراهیمی نویسنده کتاب کودک با اشاره به موجود بودن کتاب مناسب برای کودکان می‌گوید: در حال حاضر انواع کتاب های مناسب چه برای کودکان، چه بزرگسالان وجود دارد و از نظر تولید کتاب خوب مشکلی نداریم؛ ولی معضل مهمتر که باید برای حل آن فرهنگسازی شود، مخاطب نداشتن و توجه نکردن مردم و کودکان به کتاب است. البته در این زمینه تنها مردم مقصر نیستند بلکه مشکلاتی که در جامعه جاری است نیز آنان را از این مقوله مهم دور می‌کند. ابتدا باید مشخص شود که چه اتفاقی افتاده که در سالهای اخیر تیراژ کتاب‌ها تا این حد پایین آمده است.

این نویسنده در رابطه با دلایل مانوس نبودن کودکان با کتاب اظهار داشت: اگر نویسنده، شاعر و حتی تصویرپرداز با دنیای کودکان و نیازهای روحی و روانی آنها آشنا نباشد، به موضوعات کلیشه‌ای، سطحی و تکراری می‌پردازد و محتوا به گونه ای می شود که مخاطب را راضی نمی‌کند. همین یکی از دلایل دور شدن کودکان از کتاب است. شاید دلیل دیگر آن نقص در سیستم آموزشی کشور است و اینکه آموزش و پرورش برنامه‌ای برای کتابخوان کردن بچه‌ها ندارد و از طرفی در مواقعی از دسترسی دانش آموزان به بعضی کتاب‌ها جلوگیری می‌کند. در حالی که بهترین روش، دادن آزادی عمل و حق انتخاب به کودکان است. 

برای علاقه‌مند کردن نسل جدید به کتابخوانی، باید گاهی به خود نیز تلنگری بزنیم. اینکه خود ما چقدر کتاب می خوانیم و چقدر به محتوای کتاب‌ها عمل می‌کنیم. واضح است که والدین به عنوان الگوی کودک در این موضوع، نقش مهم و کلیدی دارند. آموزش و پرورش نیز می تواند با در اختیار قرار دادن کتاب های مناسب برای کودکان، کتاب های غیر آموزشی و اختصاص دادن ساعاتی از کلاس برای کتابخوانی، دانش آموزان را به خواندن علاقه‌مند کند.

از طرفی ظاهر کتاب خوب و مناسب کودکان باید به شکلی باشد که آنان را جذب کند. واضح است که ظاهر کتاب برای کودکان اهمیت بیشتری نسبت به بزرگسالان دارد. اگر می خواهیم کودکانمان تحت تاثیر محتوای کتابها قرار بگیرند و آن را چراغ راه خود قرار دهند، باید برای آنان کتاب های جذاب بسازیم.

محتوای کتاب مناسب نیز، همانطور که اشاره کردیم محتوایی است که فرهنگساز باشد. کودک را به چالش بکشد و او را با دغدغه هایی آشنا کند که پیش از این به آنها فکر نمی کرده. او را از سطحی نگری جدا کند و آماده برای رویارویی با جنبه های عمیق و پیچیده زندگی کند. روشن است که وقتی کودکی با فرهنگ مناسب رشد پیدا کند، به مشکلات اجتماعی و اقتصادی و سیاسی اطرافش نیز تک بعدی نخواهد نگریست، خود را سهیم در معضلات جامعه خواهد دید و در صدد حل آنها برخواهد آمد.

امید است؛ خانواده ها و مسئولان فرهنگی و آموزشی کشور بیش از پیش برای کتاب کودکان ارزش گذاری کرده تا امروز کودکانی باشعور و فردا آینده سازانی بافرهنگ داشته باشیم.



گزارش از فریده قهرمانی





۱۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۵





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن