واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
ابو ثُمامه عمرو؛نامی عجین با نماز ظهر عاشورا او شبانگاه و مخفیانه همراه نافع بن هلال از کوفه بیرون زد و در روز دوشنبه 28 ذی الحجه، نوزده روز از شهادت مسلم گذشته، در عذیب الهجانات به مولا و محبوب خویش پیوست. پس از قیام و شهادت مسلم به شدت تحت تعقیب بود.
به گزارش فرهنگ نیوز؛ عمرو بن عبدالله بن کعب، صائد بن شرجبیل بن شراحیل بن عمرو بن جشم بن حاشد بن جشم بن حیزون بن عوف بن همدان. صائد شاخه ای از قبیله همدان است. وی ساکن و اهل کوفه بود.
زمان پیوستن به اباعبداللهاو شبانگاه و مخفیانه همراه نافع بن هلال از کوفه بیرون زد و در روز دوشنبه 28 ذی الحجه، نوزده روز از شهادت مسلم گذشته، در عذیب الهجانات به مولا و محبوب خویش پیوست. پس از قیام و شهادت مسلم به شدت تحت تعقیب بود.
نحوه شهادت
پس از نماز ظهر عاشورا، با اذن امام به میدان شتافت و در نبردی عاشقانخ و مخلصانه و کشتن تنی چند از دشمنان، به شمشیر پسر عمویش قیس بن عبدالله صائدی به شهادت رسید. شهادت وی را پس از مالک بن دودان نیز نوشته اند.
سن : حدود 60 سال
ویژگی ها و فضایل
وی از تابعین،مجاهدین،یاور امیرالمومنان در جنگ های جمل و صفین و نهروان، شجاع و سوار کار،با ایمان قوی، بصیرٰ، عاشق اهل بیت، دشمن شناس، یاور امام مجتبی (ع) و امام حسین(ع) با نفوذ و مشهور در کوفه، پاکباز و فداکار بود. در عبادت و پارسایی زبان زد بود. در قیام مسلم یاور، اسلحه دار و پرچم دار قبیله تمیم و همدان بود. نام او با نماز عاشورا همراه شده است؛ چرا که وقت نماز ظهر را با امام در میان گذاشت.
نام در زیارتنامه ها و منابع
در زیارت ناحیه مقدسه آمده است: السلام علی ابی ثمامه عمر بن عبدالله الصائدی.
در کتب معتبر و مقاتل مانند: تاریخ طبری: ج 5 ص 362 و 441 الکامل ج 4 ص 70 ارشاد ج 2 ص 85 رجال طوسی ص 77 اخبار الطّول ص 338 ابصار العین ص 119 الفتوح ص 888 مناقب آل ابی طالب ج4 ص 113، مقتل الحسین خوارزمی ج1 ص 206 اقبال الاعمال ج 3 ص 79 تنقیح المقال ج 2 ص333 ناسخ التواریخ ج 2 ص 291 و ... به وی اشاره شده است.
رجز
عزا لال المصطفی و بناته علی حبس خیر الناس سبط محمد
عزاء لزهراء النبی زوجها خزانه علم الله من بعد احمد
عزاء لاهل الشرق و المغرب کلهم و حزْنا علی حبس الحسین المسدد
فمنْ مبلغّ عنی النبی و بنته بات ابنکم فی مجهدٍ ای مجهد
اطلاعات دیگر
1- او را ابوصمامه نامش را عمرو ، عمر و پدرش را کعب یا عبدالله دانسته اند . شیخ طوسی وی را انصاری و دیگران صائدی صیداوی و صاعدی نگاشته اند
2- او همراه امام نماز ظهر را به صورت نماز خوف خواند.
منبع: مشرق
95/7/17 - 07:49 - 2016-10-8 07:49:12
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]